Israel

Israel

miercuri, 13 august 2014

Războiul din Gaza si amenintările din partea Iranului

Războiul din Gaza si amenintările din partea Iranului
http://debka.com/dynmedia/photos/2014/08/12/src/GOLANmobile_artillery_units_.jpgOstilitătile ar putea sa fie reînnoite în Gaza, probabil, miercuri. IDF va extinde neutralizarea de rachete ale Hamas.

Al saptelea Armistitiu continuă între Israel si Hamas, este de asteptat să se încheie Miercuri, 13 august cu un nou focar de ostilităti declansate de Hamas cu rachete spre Israel. Negocierile indirecte egiptene mediate între părti în Cairo nu avanseaza. De la început, toate trei parti si-au dat seama că diferentele dintre Israel si palestinieni sunt insurmontabile si, în plus, Hamas si Autoritatea Palestiniană nu au fost  în totalitate pe o pozitie comună de negociere.

Sursele de informatii au raportat exclusiv ca mediatorii din inteligentă egipteana au avut o muncă separata pentru israelieni si palestinieni, stiind - asa cum sa recunoscut neoficial - că cele două parti ideologic sunt la cateva mile departare.

O sursa apropiata negocierilor a declarat marti că, Israel nu a avut nimic de-a face toată ziua în Cairo, cu exceptia de a bea cesti de ceai cald si tare în camera de hotel atribuita de către gazdele lor egiptene.

În orice caz, mediatorii egipteni nu au nici o grabă pentru a împinge negocierile, si de fapt nu au părut destul de preocupati de posibilitatea reluării ostilitătilor într-o zi sau două.

Această indiferentă a fost, de asemenea remarcata la conferinta de presă comună condusă de presedintele egiptean Abdel Fattah El-Sisi, si presedintele Vladimir Putin în statiunea rusă Soci, marti, când nici unul nu a făcut nici o referire la conflictul din Gaza.

Echipa palestiniana este profund divizata în două. Pe de o parte, Hamas respinge grupul PLO-PA, ca nepotrivit să reprezinte interesele lor, pentru că ei spun ca PA si presedinte Mahmoud Abbas, sunt pentru partea egipteană.

Ranchiuna dintre cele două factiuni palestiniene a apărut marti seara, sursele dezvăluie atunci când fortele de securitate ale AP au început retinerea activistilor Hamas în Cisiordania, pentru prima dată de la actualul conflict, izbucnit în luna iulie. Arestările au avut loc în taberele de refugiati din Qalqilya si Tulkarm.

Singurul lucru care poate preveni o nouă izbucnire de violentă în noaptea de miercuri este ca o declaratie sa fie facuta de aripa militara Hamas, Ezz e-Din al-Qassam, de oprire neconditionata a activitătilor agresive si de a nu continua sa trimita rachete spre Israel.

Sursele spun ca liderii guvernamentali si militari din Israel sunt gata pentru următoarea etapă de confruntări violente cu Hamas. De data aceasta, prim-ministrul Benyamin Netanyahu si ministrul Apărării, Moshe Yaalon se pregătesc de lovituri aeriene mult mai grele si mai rigide, ca răspuns la focul rachetelor palestiniene. Ei stiu că răbdarea Israelului sa terminat, iar poporul nu va tolera o revenire la situatia ca Hamas să lanseze din nou rachete.

Nu doar poporul, dar si armata de asemenea, nu va actiona cu jumătăti de măsură, si este gata să lupte împotriva Hamas, până când Hamas nu va mai fi capabil să hărțuiască Israelul cu amenintări si cu violenta.

Ambasadorul palestinian din Iran: "anihilarea Israelului a început"

Anihilarea statului Israel a început, a spus ambasadorul Autoritătii Palestiniene în Iran, Salah Zawawi, în timpul unui miting în sprijin pentru Gaza, de la Teheran. "Anihilarea Israelului a început si noua generatie din Iran cu sigurantă va asista la victoria noastră asupra Israelului", a spus Zawawi.

"Statele Unite si tările occidentale au creat un regim fictiv în Palestina pentru a scăpa de ea, au echipat Israelul cu armele cele mai avansate si încearcă să creeze un Israel de la Nil la Eufrat," a spus ambasadorul palestinian.

Reprezentantul Hamas în Iran, Khaled al Kadoumi a declarat: "Singurul mecanism pentru a elibera Palestina este rezistenta si nu exista nici o alternativă la rezistentă .... Sperăm să facem rachetele noastre cele mai avansate, cu ajutorul cunostintelor tehnologice a iranienilor." 

Iranul a trimis pentru Hamas rachete si avioane fără pilot sau drone Ababil, care au fost folosite împotriva Israelului.

În lumina recentei conflagratii din Gaza, Comandantul adjunct al Iranului, General-Maior, a cerut o intifada palestiniană armata în Cisiordania (Iudeea si Samaria). Comandantii militari iranieni doresc sa oficializeze o aliantă între Iran, Siria, Hizballah din Liban si Hamas din Gaza. Shalom Israel !!!

  • Acum, asa vorbeste Yahweh care te-a facut, Iacove, si Cel ce te-a intocmit, Israele! "Nu te teme de nimic, caci Eu te izbavesc, te chem pe nume: esti al Meu. (Isa.43:1)

  • Orice arma faurita impotriva ta va fi fara putere; si pe orice limba care se va ridica la judecata impotriva ta o vei osandi. Aceasta este mostenirea robilor lui Yahweh, asa este mantuirea care le vine de la Mine, zice Yahweh. (Isa.54:17)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Ierusalim o piatră grea pentru toate popoarele.

"Iata, voi preface Ierusalimul intr-un potir de ametire pentru toate popoarele dimprejur si chiar pentru Iuda, la impresurarea Ierusal...