Israel

Israel

duminică, 20 iulie 2014

Rachete găsite de ONU într-o școală livrate către Hamás

ONU entrega cohetes a HamásFunctionarii ONU au livrat rachetele găsite într-o școală UNRWA "autorităților din Gaza" ( UNRWA - agenția ONU responsabila pentru refugiații palestinieni), au confirmat surse din Ierusalim .... adăugând că rachetele au ajuns  în mâinile Hamas, grupul terorist islamic, de care sa folosit să bombardeze Israelul. 

Săptămâna trecută, UNRWA a raportat că în jur de douăzeci de rachete găsite într-o școală parasita, din Fâșia Gaza. ONU a refuzat, de asemenea, pentru a oferi imagini cu rachetele găsite.

 Oficial y soldado de Israel asesinados durante infiltración terrorista
 Barsano Adar 20 de ani
Amotz Greenberg 45 de ani 
Otros dos soldados de Israel murieron en la Franja de GazaAlți doi soldați au fost uciși în dimineața zilei de sâmbătă, în Fâșia Gaza, a anuntat un purtator de cuvant militar. În acest fel aduce la cinci numărul combatanților căzuți, de la începutul incursiuni la sol. 

Sergent Banya Rubel, 20 de ani, originar din Holon, membru al Batalionului 101 de parașutiști, a fost ucis cu focuri de armă de un terorist în Gaza, care a apărut dintr-un tunel și a deschis focul asupra soldaților, dupa un timp soldații l-au eliminat  pe terorist. 

O sursă militara de rang înalt a declarat că, controlul intrărilor de tunele detinute de Hamas, conferă teroristilor o miscare libera avind in vedere reteaua de coridoare subterane.


Eitan Barak 20 de ani
Cel de-al doilea soldat mort, este locotenentul Bar Rahav, 21 de ani, din Ramat Yishai, Corps of Engineers, care a murit la sistemul de apărare antirachetă Trophy activat într-un tanc din apropiere. Sistemul a neutralizat cu succes o rachetă antitanc trasa de teroristi; dar soldatul a murit în acest proces. Forțele de Apărare Israeliene investighează incidentul.
El comandante de la Brigada Golani fue herido en GazaComandantul Brigăzii Golani, locotenent-colonelul Ghassan Allan, a fost rănit ușor până în timpul luptelor din Fâșia Gaza, originar din  Alian, oraș Shafaram, recent promovat și devenit primul druz care comanda o brigada de prestigiu.

Egiptul acuză Hamas pentru vărsarea de sânge


Ministrul de Externe din Egipt, Sameh Shukri, a declarat ca, zeci de decese palestiniene ar fi putut evitate dacă Hamas ar fi acceptat încetarea focului cu Israelul, la începutul săptămâni trecute. 


"În cazul în care Hamas ar fi acceptat propunerea egipteana, ar fi salvat viețile a cel putin patruzeci de palestinieni", a declarat Sameh Shukri.

Kerry: Hamas a respins cu "încăpățânare" incetarea focului


Secretarul de stat al SUA, John Kerry, a dat vina pe Hamas pentru continuarea conflagrației din Gaza, menționând că teroriștii islamici au respins toate eforturile pentru a ajunge la o încetare a focului. 

"Israelul este sub asediul unei organizați teroriste, care sapă tuneluri adecvate și le parcurge, cu nevestele și medicamente tranchilizante, pregătiti pentru a răpi cetățeni israelieni și să le ia ca ostatici", a declarat Kerry pentru CNN. 

"Nici o țară din lume nu ar putea  sta cu mâinile în sân și să nu ia nici o măsură, atunci cănd mii de rachete sunt lansate de Hamas impotriva Israelului." 

"Sustinem ideea unei încetări a focului", a dezvăluit Kerry, adăugând că Președintele SUA, Barack Obama a vorbit la telefon cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu. Kerry nu a omis să indice ca inculpat, Hamasul, in conflictul din Gaza. 

"Am oferit o încetare a focului și au respins", a explicat Kerry pentru postul de televiziune american ABC, adăugând că Hamas a contestat cu "încăpățânare" eforturile de a dezamorsa conflictul ", chiar și atunci când Egiptul și alții au cerut o încetare a focului ".


Gaza: Peste 130 de teroriști uciși în incursiunea terestra 
tuneles_tmb.jpgPeste 130 de teroriști au fost uciși în incursiunea terestra a Forțelor de Apărare Israeliene (IDF) din Gaza, care a dus la o creștere dramatică a numărului de teroriști uciși de la începutul Operațiunii Marja Protectoare

Soldații israelieni au ucis peste 130 de teroriști în timpul contraofensivei terestre, inclusiv 60 în noaptea de sâmbătă. 

Contingentele trupelor terestre au intrat noaptea trecută în Gaza, ca să-și extindă operațiunile în enclava de coastă, controlata de Hamas. O sursă militara de rang înalt a declarat că 2600 de tinte Hamas au fost atacate de la începutul Operațiunii Marja Protectoare, inclusiv 470 de la începutul incursiuni terestre. 

Sursa a adăugat că au fost găsite 36 de tuneluri si 14 fântâni de acces. Ofițerul a spus că forțele terestre fac eforturi mari pentru a distruge "tunelurile teroriste", o vastă rețea care se extinde chiar și pe teritoriul israelian. 

În tuneluri s-au găsit o mulțime de rachete RPG, materiale explozive, tranchilizante (pentru posibile răpiri de soldați și civili israelieni), bombe, arme, echipamente de comunicații și chiar un mini-buncăr, a spus oficialul. Shalom Israel !!!

BREAKING: protejarea statului Israel, vine cu un preț mare. IDF a raportat acum că, 13 soldați au fost uciși noaptea trecută în luptă cu teroristi Hamas. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...