Israel

Israel

duminică, 27 iulie 2014

Israel a eliminat un expert in arme al Hamas - Egiptul distruge treisprezece tuneluri între Sinai și Gaza

Israel a eliminat un expert in arme al Hamas  
Serviciul General de Securitate (Shabak), într-o operațiune comună cu Forțele de Apărare Israeliene (IDF), în Gaza, a împușcat mortal un lider cunoscut al Hamas.
Ismail Mohammed Aklouk Saadi, 25 de ani, a fost un comandant inalt al Brigazi Izz Din al Qassam, aripa militară a Hamas.

Aklouk a fost împușcat de o rachetă în timp ce-si conducea mașina in Gaza. Membru senior al Hamas, a lucrat ani de zile în producție, cercetare și dezvoltare de arme avansate pentru Brigăzile militare a Hamasului.

De asemenea, a contribuit la dronele proiectate de Hamas și la modernizarea arsenalului de rachete.

In urmă cu cateva zile, Forțele de Apărare Israeliene au anunțat moartea a nouă lideri ai Hamas și Jihadul Islamic, în timpul unei operațiuni.

Egiptul distruge treisprezece tuneluri între Sinai și Gaza

Forțele de securitate Egiptene au distrus în ultimele zile, treisprezece tuneluri nou-construite, între Gaza și Peninsula Sinai, potrivit unui raport al Israel Radio (Kol Israel).

Egiptul a demolat peste o mie de tuneluri trecând pe sub granița dintre Peninsula Sinai și Gaza in ultimii ani.

Hamas sa nascut ca filiala palestiniană a Fratiei Musulmane, și este considerat ca un inamic strategic al guvernului egiptean actual, condus de generalul Abdel Fatah al-Sisi.

Relațiile dintre Cairo și Hamas s-au deteriorat sérios, pentru sprijinul dat de Hamas, Fratiei Musulmane egiptene. Prin urmare, Egiptul rămâne închis la trecerea a frontierei din Rafah cu Fâșia Gaza.

Guvernul din Cairo a demonstrat public disprețul său pentru Hamas, și în schimb al susține pe rivalul Hamasului palestinian, șeful Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Forțele de Apărare Israeliene acționează pe teritoriul Gaza în ultimele zece zile, cu scopul de a distruge " tunelurile Hamas ", care din Gaza pătrund pe teritoriul israelian. Shalom Israel !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...