Israel

Israel

sâmbătă, 19 iulie 2014

Conflictul din Gaza: lumea împărțită

Conflictul din Gaza: lumea împărțită 
Itongadol/AJN.- diferiti sefi de stat si-au exprimat cu privire la israel de a intra in Gaza. Cancelarul german Angela Merkel, si-a exprimat sprijinul pentru Israel, între timp Rouhani si Putin au fost de acord că trebuie să se puna capăt la escaladarea violentelor si a se reveni la negocieri. Între timp, Turcia a atacat Israelul pe motivul ca efectueza un genocid asupra poporului palestinian. "

Sefii de stat din întreaga lume au reactionat la operatiunea terestra israeliană în Gaza. Cancelarul german, Angela Merkel, vineri, si-a exprimat sprijinul la actiunile militare israeliene în teritoriile palestiniene, si a spus că statul evreu are dreptul să se apere împotriva atacurilor ale organizatiei teroriste Hamas efectuate împotriva civililor israelieni. "Ambele părti ar trebui să accepte angajamente", a spus Merkel, la o conferintă de presă la Berlin, "dar vom sta alaturi de Israel, atunci când vine vorba de autoapărare." 

Presedintele rus Vladimir Putin a purtat discutii cu omologul său iranian Hassan Rouhani, in care au dat o declaratie comună pentru a se puna capăt la conflictul din Gaza si a se reveni la negocierile dintre israelieni si palestinieni, în conformitate cu o declaratie lansata de Kremlin.

În schimb, prim-ministrul turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru a treia oară în ultimele zile a acuzat Israelul de crime de război si a avertizat cu posibile consecinte. Recep Tayyip Erdogan, a fost interesat în a fi un intermediar între Ierusalim si Gaza, a declarat ca Israelul execută un "genocid" împotriva poporului palestinian si a declarat că statul evreu este o amenintare pentru întregul Orient Mijlociu.

În cele din urmă, Turcia a atacat, de asemenea, Statele Unite, Rusia si alte puteri că rămân "pasive" împotriva actiunilor israeliene în Fâsia Gaza.

Diplomati israelieni si familiile lor sunt evacuati din Turcia, reprezentantii diplomatici din Turcia au fost redusi la un minim, după ce in noaptea de joi au avut loc violente în fata ambasadei Israelului de la Ankara si a demonstratiilor la consulatul Israelian din Istanbul, a raportat, Haaretz.

Ministrul de Externe al Israelului, Avigdor Lieberman, a ordonat, de asemenea, un protest oficial la adresa guvernului turc privind "încălcarea gravă a normelor diplomatice si a Conventiei de la Viena, care obligă fiecare tara să ofere protectie pentru diplomati străini pe teritoriul său ", potrivit unui comunicat emis de minister.
Lieberman a declarat că autoritătile turcesti si serviciile lor de securitate au încălcat în mod clar responsabilitătile sale internationale în timpul protestelor in fata ambasadei si consulatului Israelian. "Ne facem responsabili pentru siguranta si bunăstarea reprezentantilor israelieni care servesc acolo guvernul turc", a spus el.

Mii de protestatari pro-palestinieni s-au adunat în afara birourilor israeliene din Ankara si Istanbul, joi noaptea. Unii dintre ei au fost de la IHH, organizatia care a  înarmat flotila Mavi Maramara în 2010, au fost aruncate pietre în timpul protestelor si s-au spart geamurile de la consulat. De asemenea, un steag palestinian a fost ridicat pe peretele ambasadei israeliene.

Înalti oficiali de la Ministerul israelian de Externe, au subliniat că protestele au avut loc după discursuri inflamatorii din ultimele zile ale prim-ministrul turc Recep Tayyip Erdogan, si a primarului de Ankara. Ei au adăugat că fortele de securitate turcesti, au fost în imposibilitatea de a-si îndeplini datoria de a apăra si a prevenii violentele în timpul demonstratiilor.

Hamas în isterie, se simte abandonat de către lumea arabă 

AJN -. "Arabii ne-au abandonat", a declarat purtătorul de cuvânt al organizatiei teroriste, care guvernează de facto Gaza. Cu toate acestea a amenintat că teritoriul palestinian va deveni un "cimitir pentru invadatori."

Liderii Hamas din Fâsia Gaza au acuzat tările arabe ca nu au reactionat împotriva trupelor israeliene de a intra pe teritoriul palestinian, care a amenintat că va deveni un "cimitir".

"Arabii ne-au abandonat", a declarat purtătorul de cuvânt al Hamas, Sami Abu Zuhri, si a reamintit că Gaza nu este parte din China, dar o parte a natiunii arabe, astfel dar, "Liderii arabi trebuie să-si asume responsabilitatea, la nivel oficial", a spus el.

Purtătorul de cuvânt al Hamas, a cerut mass-mediei internationale pentru a-si revizui informatiile cu privire la operatiunea terestra IDF în Gaza. "Netanyahu este prea cobard, pentru a duce un război terestru real, si Gaza va fi un cimitir pentru invadatori", a spus el.

Între timp, site-ul de stiri israelian, Arutz Sheva, confirma ca o sursă militară israeliană a declarat ca Hamas este surprins de operatiunea terestra IDF în Gaza. "Le-am luat din urma cu multi ani înainte, in ceea ce priveste daunele de resurse militare Hamas."
Gaza: Israelul a lovit peste patruzeci de teroristi si a găsit peste douăzeci de tuneluri 

Gaza: Israelul a eliminat peste 40 de teroristi si a descoperit 22 de tuneluri. Soldatii din Brigada Givati au descoperit gurile de tuneluri din Fâsia Gaza în ultimele douăzeci si patru de ore.

Purtătorul de cuvânt al armatei, generalul Moti Almoz, a declarat că nouă dintre tunelurile constatate, au fost de tipul celor utilizate joi de cei 13 membrii ai Comandoului Hamas, care s-au infiltrat în teritoriul, o încercare zădărnicită de Israel, vezi video.

Între timp, tancurile armatei Israel Defense Force s-au angajat într-o luptă cu o celulă Hamas, înarmati cu rachete anti-tanc.

Fortele de Apărare Israeliene, au raportat că operatorii Hamas si Jihadul Islamic din Fâsia Gaza, folosesc ambulante în miscare, pline cu copii palestinieni, ca scuturi umane, pentru a încerca să împiedice fortele israeliene de a nu trage in teroristi.

Trei soldati israelieni de la Brigada Parasutisti au fost usor răniti, atunci când o rachetă anti-tanc a fost lansata de către teroristi palestinieni, impotriva unui jeep militar, care opera de-a lungul frontierei cu Fâsia Gaza. Cei trei luptatori au fost evacuati la spitalul Soroka din Beer Sheva. De la inceputul operatiunii terestre, un soldat israelian de 20 de ani a fost impuscat.
Imagen titularPurtătorul de cuvânt militar, a anuntat în această dimineată ca, a fost dejucat un atac terorist lângă gardul frontierei cu Fâsia Gaza.

Atacul a fost destinat catre una dintre comunitătile israeliene de origine latino-americană, în cadrul Consiliului Regional Eshkolde, de lângă Gaza. Mai multi teroristi au intrat pe teritoriul israelian printr-un tunel si au deschis focul cu mitraliere grele si rachete anti-tanc impotriva patrulei a Fortelor de Apărare Israeliene, aproape de Kibbutz Ein Hashlosha.

În conformitate cu armata, fortele israeliene au respins atacul condus de teroristii, care la urma s-au întors în Fâsia Gaza. Unul dintre teroristi infiltrati a fost ucis. Trupele fac o descindere aprofundată în zona.

În timpul luptelor, doi soldati israelieni au fost raniti, cu leziuni moderate, si au fost evacuati la spitalul Soroka din Beer Sheva, pentru îngrijiri medicale.

La scurt timp după aceea, avioane Israeli Air Force au atacat mai multi teroristi implicati în incident. Shalom Israel !!!

Actualizarea informatiei privind infiltrarea teroristilor care au intrat pe teritoriul israelian printr-un tunel si au deschis focul cu mitraliere grele si rachete anti-tanc impotriva patrulelor a Fortelor de Apărare Israeliene, aproape de Kibbutz Ein Hashlosha.

Doi soldați ai Armatei de Apărare Israel (IDF) au fost uciși după ce un grup de cel puțin nouă teroriști palestinieni s-au infiltrat sâmbătă dimineață în Israel. Alți doi ofițeri ai Armored Corps au suferit leziuni moderate în incident.

Cei doi luptători căzuți au fost identificati ca fiind: Amotz Greenberg, 45 de ani, din Hod Hasharon, și sergentul Barsano Adar, 20 de ani, din Nahariya, de asemenea, un terorist a fost ucis, dupa ce s-au infiltrat în apropierea Kibbutz Ein Haslosha în Consiliul Regional Eshkol, la 300 de metri de granița cu Fâșia Gaza.

Soldații Israelieni au fost uciși după ce au fost loviti de o rachetă antitanc,  Soldatul căzut a fost un conducător auto.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...