Israel

Israel

miercuri, 11 iunie 2014

Iranul lanseaza un nou front împotriva Israelului în Golan

Șeful general IDF : Prevenirea programului nuclear iranian, cu orice preț

Șeful General al Forțelor de Apărare ale Israelului, Binyamin "Benny" Gantz a declarat în fata camerelor la Conferinta Strategica din Hertzeliah că statul Israel ar trebui să neutralizeze programul nuclear Iranian cu orice preț, chiar prin a fi utilizata forta militara.

Benny Gantz a spus că țările occidentale trebuie să facă totul pentru a nu lasa programul nuclear iranian sa atinga o autonomie nucleara, mai ales prin mijloace diplomatice, dar în cazul în care acest lucru nu este suficient, Israel  sau NATO ar trebui să intervină militar.

Benny Gantz, de asemenea, a subliniat că, indiferent de rezultatul negocierilor dintre Occident și Iran, rezultatul nu va fi bun pentru statul  Israel, pentru că imperialismul iranian, sau islamul radical este in crestere.

Iranul lanseaza "Hizbullah Siria" pentru a deschide un nou front împotriva Israelului în Golan

 “ Crearea Hizbullah Siria ... va fi, de asemenea, un braț puternic de rezistenta care va cauza cosmaruri sionistilor. Regimul sionist este îngrijorat de amenințările la granița libaneză, si ar trebui să se pregătească acum pentru o nouă situație în partea din față a Inaltimilor Golan, a declarat ziarul Jamhouri Eslami. "

Iranul vede Siria (cu sau fără Assad) ca teatrul principal de conflict cu Occidentul si cu asa zisul " islamismul sunnit" (sub conducerea Arabiei Saudite, statele din Golf și al-Qaeda).

Asistenta acordata Siriei și o prezență activă pe teritoriul ei, sunt văzute ca manifestări suplimentare de postura si de apărare a Iranului. În parte, acest lucru este conceput pentru a înstrăina teritoriul iranian de orice amenințare, pentru a efectua campania împotriva Israelului și Occidentului în zonele care sunt departe de Iran, și de a folosi teritoriul sirian și libanez pentru a descuraja sau contracara Israelul în cazul în care instalațiile sale nucleare sunt atacate.

Iranul este deja in curs de desfasurare pentru asi pune în aplicare Planul B, pregătirea pentru posibilitatea prin care, chiar dacă Assad nu prevalează, Iranul va continua să-si mențină prezența în Siria și capacitatea sa de a acționa împotriva Israelului de pe teritoriul sirian, cu ajutorul a diverși parteneri, urmand modelul "Hizbullah Liban."

In mai 2014, Mohammad Eskandari un comandant senior al Gărzilor Revoluționare, a declarat că Gărzile au instruit 42 de batalioane și 138 de brigăzi să lupte în Siria. El a subliniat că "războiul actual din Siria este războiul nostru împotriva SUA care zdrobeste teritoriul Sirian. " Un alt membru senior al Gărzilor Revoluționare, Hussein Hamadani, a declarat: "130.000 Basij (paramilitari voluntari) au fost instruiți și sunt în așteptare pentru a intra în Siria."

Iranul prefera ca Assad sa rămâne la putere, dar, chiar dacă Assad în cele din urmă ar fi răsturnat, Iranul va face eforturi pentru asi menține controlul asupra Siriei, și în mare măsură asupra Fâșiei Gaza, ca linia de față împotriva Israelului. Aceasta creatie "Hizbullah Siria" este o infrastructura noua, pentru a îmbunătăți o subversiune iraniana pe Inaltimile Golan, care este perceputa de către Iran, ca o linie noua și extinsa de confruntare cu Israelul în lumina peisajului regional în schimbare.

Încă de la începutul războiului civil, declansat în urmă cu mai mult de trei ani, sprijinul fără echivoc al Iranului pentru președintele sirian Bashar al-Assad, a fost constant. În ciuda presiunilor internaționale si regionale árabe, Iranul si-a dovedit în mod repetat integritatea pentru aliatul sau strategic sirian, astfel se bucură de beneficiile strategice, militare și politice de la menținerea prezenței sale curente radicale, militare și politice în Siria.

Siria a fost definită în mod repetat, ca o componentă importantă în lupta Iranului împotriva Occidentului și Israelului. Cu evoluțiile rapide din Orientul Mijlociu, Iran vede Siria acum (cu sau fără Assad) ca linia principală de conflict cu Occidentul si "ereticii suniti (Takfiri)" condusi de Arabia Saudită, statele din Golf și al-Qaeda, care, probabil, va avea un impact și influență în noua ordine din Orientul Mijlociu.

Siria continuă să servească drept o punte din Liban, unde Hizbullah servește ca o prima linie de apărare a Iranului împotriva Israelului. În acest sens, Libanul a fost conceput ca o bază de a descuraja Israelul, de afectua orice atac asupra capacităților strategice ale Iranului, în cazul în care descurajarea eșuează si influenta in Liban cade, pentru a oferi un răspuns imediat împotriva Israelului, care va fi "ziua adevărului" din perspectiva iraniana.


"Ziua adevărului"
4. Te voi* tîrî şi-ţi voi pune un cîrlig în fălci; te voi scoate, pe tine şi toată oastea ta, cai şi călăreţi, toţi**îmbrăcaţi în chip strălucit, ceată mare de popor, care poartă scut şi pavăză şi care toţi mînuiesc sabia;
5. împreună cu ei voi scoate pe cei din Persia, Etiopia şi Put, toţi cu scut şi coif:
6. Gomerul* cu toate oştile lui, ţara Togarmei,** din fundul miazănoaptei, cu oştile sale, popoare multe împreună cu tine!
7. Pregăteşte-te*, dar, fii gata, tu şi toată mulţimea adunată în jurul tău! Fii căpetenia lor!

8. După multe* zile, vei fi** în fruntea lor; în vremea de apoi, vei merge împotriva ţării ai cărei locuitori scăpaţi de sabie vor fi strînşi dintre mai multe popoare pe munţii♦♦ lui Israel care multă vreme fuseseră pustii; dar, fiind scoşi din mijlocul popoarelor, vor fi toţi liniştiţi în*♦ locuinţele lor.(Ezechiel38-39)

Iranul este în căutarea de oportunități, unde asi arată puterea militară și politică, si capacitatea de a se elibera de restricțiile sancțiunilor internaționale, astfel încât să nu se conformeze pentru a influența evoluțiile regionale în Orientul Mijlociu. Progresul rapid spre o bombă nucleară, sub pretextul de discuții nucleare, permite Iranului să acționeze necondiționat.

Un actor major în Planul B al Iranului pentru siria, este comandantul Forței Al Quds din Gărzile Revoluționare, Qasem Soleimani. Planul a fost pus la cale în timpul unei vizite in Iran din anul trecut, de catre liderul Hizbullah, Hassan Nasrallah, liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, și personalități de marcă a Gărzilor Revoluționare. Planul este format din trei elemente:

1) crearea unei armate sectare, compuse din Alawites și șiiți, susținută de Iran, Irak, Afganistan, Hizbullah și contingentele simbolice din Golful Persic.

2) Forța se va ridica la 150.000 de luptători.

3) Planul va încuraja importul de forțe din Iran și Irak, și alte elemente șiite. Această forță regionala se va integra cu armata siriană.

Consilierul de afaceri si securitate a Iranului și fostul comandant al Gărzilor Revoluționare, Seyyed Yahya Rahim Safavi, de asemenea, face referire la extinderea influenței regionale a Iranului în Siria. În mod clar, strategia Statelor Unite, Arabia Saudită, Turcia, Qatar și Uniunea Europeană pentru al răsturna pe Bashar al-Assad, nu a reușit. Aceasta este o înfrângere strategică pentru frontul de vest-arab-sionist și o victorie pentru Iran. Influența Iranului a ajuns în Marea Mediterană prin Siria și Irak, iar aceasta este a treia oară cănd influența Iranului sa răspândit în această zonă.

Mai mult decât atât, Iranul consideră că tariful permanent din Siria, este o condiție prealabilă pentru lupta geopolitică internațională și intraregionala în Orientul Mijlociu. Scena internațională este martora la formarea de diferite centre de putere, si de supremație de către aliații Iranului. În acest context, printre altele, Iranul efectuareaza consultări la nivel înalt frecvente cu Rusia.

Iranul și Rusia testeaza cu atenție limitele puterii americane in Orientul Mijlociu și încearcă să stabilească metode noi pentru a le înlocui pe cele care s-au prevalat de mai mulți ani. Această luptă pentru putere de multe ori se realizează prin statele surogate ale Iranului și organizațiile partenere din regiune, cum ar fi Hizbullah.

"Hizbullah Siria" este o infrastructura de subversiune iraniana pe Inaltimile Golan, care este perceputa de către Iran ca o linie noua și extinsa de confruntare cu Israelul, în lumina peisajului regional în schimbare. Mai mult decât atât, "Hizbullah Siria" este un pilon important al strategiei globale a Iranului pentru Planul B, un domeniu important pentru organizațiile jihadiste, si dealtfel un test pentru israelieni și propria competență operațională pe acest front din Inaltimile Golan.

Între timp, "Hizbullah Liban", continuă să funcționeze sub îndrumarea directă a Iranului pe frontul sirian alături de forțele lui Bashar al-Assad. În ciuda pierderilor grele suferite de organizație până în prezent, câștigă experiență și capacități în diferite tipuri de luptă.

Noi recruți sunt trimisi în Siria pentru a dobândi experiență operațională după antrenamentul facut în Valea Bekaa din Liban. În plus, Hizbullah continuă să se mențină și sa-si dezvolte arsenalul său de rachete și formarea de luptători "Hizbullah în Siria", …aceste capacități vor fi utilizate în Golan și dincolo, în cazul în care ziua socotelilor vine.


Marea Minciuna 


Evrei, catolici și ortodocși, musulmani s-au rugat împreună la umbra Vaticanului - "mama tuturor curvelor spiritual-religioase"

1. Apoi, unul* din cei şapte îngeri care ţineau cele şapte potire a venit de a vorbit cu mine şi mi-a zis: „Vino să-ţi** arăt judecata Curvei celei mari, care♦♦ şade pe ape mari.
2. Cu* ea au curvit împăraţii pămîntului; şi locuitorii pămîntului s-au** îmbătat de vinul curviei ei!” (Apoc.17:1-2)

Întemeiat pe faptul că aceasta inițiativă a fost pentru procesul de pace dintre israelieni și palestinieni, capul Bisericii Romano-Catolice, alături de președintele israelian Shimon Peres și președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, s-au adunat pentru prima data la rugăciunea în comun pentru pace în Israel.


Vaticanul a invitat, de asemenea, la această întâlnire pe liderul spiritual al Bisericii creștin-ortodoxe, pentru a prezenta un front unit creștin de a sprijini pacea în Israel.

Dupa cum vedem, recentele evenimente din zona Orientului Mijlociu, fac ca in fiecare zi piesele de pe tabla profética privind Israelul, sa fie tot mai vizibile….scaderea influentei americane in Orientul Mijlociu deschide posibilitatea Iranului de asi pune la cale principalul obiectiv, si anume arma atómica cu care doreste sa stearga Israelul de pe fata pamantului, la fel de bine si aliatul principal al Iranului, Rusia, incearca sa-si testeze puterea prin aceleasi metode, de a juca in spatele terorismului ocupational, imperialisto-comunist.

Israelul la randul sau presat de Antisemitismul global, numai stie cum sa-i impace pe toti, acceptind de multe ori concesii umilitoare, dupa cum am vazut recenta participare la asa zisa rugaciune comuna cu Papa al Crestinismului Cruciat, care se inchina la Zeii si la 
D-Zeu (Tată al Zeilor).

Pentru ce, dar, poporul acesta al Ierusalimului se lasa dus in necurmate rataciri, staruie in inselatorie si nu vor sa se intoarca la Yahweh ? (Ier.8:5)

Abbas, seful virtualului stat, numit Palestina, care il cheama in rugaciunile sale pe Allah, un alt idol inventat si sustinut de Crestinism ca este acelasi Domn=Baal, doar ca are alt nume…pentru Israel era mai bine daca participa - Ilie profetul - care cu siguranta si ar fi batut joc de tot Ecumenismul prin care Curva cea mare imbata pe multi….

La amiaza, Ilie si-a batut joc de ei si a zis: "Strigati tare, fiindca este dumnezeu; se gandeste la ceva, sau are treaba, sau este in calatorie, sau poate ca doarme, si se va trezi." (1Reg.18:27)

Probabil unii mai ironici si plini de duhuri, vor raspunde astfel : in acest verset, Ilie asi bate joc de un d-zeu cu d mic… ei bine raspunsul este tot in Scriptura, si anume: Caci toti dumnezeii popoarelor sunt niste idoli, dar Yahweh a facut cerurile. (Ps.96:5)

Putem vedea ca toti dumnezeii, indiferent daca e scris cu D-mare sau d-mic, indiferent daca e facut de mana omului sau daca poarta aceiasi denumire, de ce ? pentru – ca Yahweh Atotputernicul nu-si da Slava si Cinstea la Tată al Zeilor : Eu sunt Yahweh, acesta este Numele Meu; si slava Mea n-o voi da altuia, nici cinstea Mea, idolilor. (Isa.42:8)…Shalom Israel !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

HalleluYah

HalleluYah Care este originea, însemnătatea şi sensul acestui cuvânt foarte bine cunoscut? HalleluYah este un cuvânt pur ebraic, dar ...