Irak / Iran. Netanyahu către SUA: "Când dușmanii tăi se luptă între ei, nu întări pe unul… slăbește-i pe amăndoi"

Irak / Iran. Netanyahu către SUA: "Când dușmanii tăi se luptă între ei, nu întări pe unul… slăbește-i pe amăndoi"
AJN -. Recomandata Premierul Israelian de duminică către Statele Unite ale Americii, să nu se angajeze sau să negocieze cu Teheranul în timp ce se confruntă cu extremiști șiiți și sunniți de zi cu zi. Baza retetei este de "a lua măsurile necesare pentru a contracara preluarea Irakului de către ISIS și a nu permite Iranului să domine Irakul, așa cum se întâmplă în Liban și Siria", a insistat șeful guvernului Israelian.

Prim-ministrul Israelian, Benjamin Netanyahu, a vorbit duminică, despre situația instabilă din Irak, în care acesta se confruntă zi de zi cu extremisti șiiți, condusi de Iran, și sunniți, condusi de al-Qaeda și Statul Islamic din Irak și Levant (ISIS, pentru acronimul în limba engleză), și a sfătuit SUA să nu se implice, sau de a negocia cu Teheranul.

"Atunci cănd dușmanii tăi se luptă între ei, nu întări pe unul, slăbește-i pe amăndoi ", a recomandat prin declaratia sa prim-ministrul Israelian, Benjamin Netanyahu pentru programa Meet the Press, de la NBC-ul American.

Cel mai slab rezultat al unui acord cu Statele Unite este ca Teheranul sa-si termine capacitatea de a produce arme nucleare, care "ar fi o greșeală tragică", a spus el.

În schimb, o "afacere bună" cu Iranul ar fi ca "Statele Unite și președintele Barack Obama sa negocieze ca în cazul armelor chimice din Siria", în timp ce inca "nu au rezolvat problema între suniți și șiiți, dar cel puțin au eliminat cea mai mare parte a armelor și în curând toate arsenalele chimice, a recunoscut Netanyahu. Shalom Israel !!!

Comentarii