Cei doi fii ai lui Iacov – Ruben & Beniamin

Cei doi fii ai lui Iacov – Ruben & Beniamin

Copiii lui Israel


8. Iată* numele fiilor lui Israel, care au venit în Egipt.
Iacov şi fiii lui.
Întîiul născut al lui Iacov: Ruben**.
19. Fiii Rahelei, nevasta* lui Iacov: Iosif şi Beniamin.  

Nimic nu este întâmplător în planurile Eternului Yahweh, pentru prima dată în istoria modernă a Israelului, avem un președinte al cărui nume este RUBEN (Reuven Rivlin), primul fiu al patriarhului Iacov, și un prim-ministru al cărui nume este BENJAMIN (Benjamin Netanyahu), exact ultimul fiu al patriarhului.

Noul președinte al Israelului-RUBEN (Reuven Rivlin), va fi învestit în data de 26 iulie, impreuna cu prim-ministrul Israelian- BENJAMIN (Benjamin Netanyahu), ambii susținători puternici a unui stat evreiesc puternic, pot juca un rol crucial, dacă nu profetic, în Israel.

Noul președinte ales de Knesset(Parlament), votat de către conservatori Likud, nu este de acord cu existența unui stat palestinian….Prin urmare, nu poate ceda fratelui său mai mic, Benjamin, care a pornit împotriva voinței Atotputernicului pentru a negocia transferul de terenuri biblice pentru formarea unui stat palestinian inamic al Israelului.

Reuven Rivlin este cunoscut ca un susținător naționalist, veteran politic al planurilor de a construi așezări pe teritoriul din Iudeea și Samaria.

Spre deosebire de predecesorul său - Shimon Peres - care a câștigat admirația și recunoașterea internațională remarcabilă, Reuven se va dedica cu siguranță mai mult, la afacerile din propria lui țară…Care stim ca nu sunt putine ...

Palestinienilor un le place nimic despre aceste alegeri, astfel deja și-au demonstrat nemultumirea prin lansarea unei rachete ieri dimineață din Gaza, spre sudul Israelului. Mai mult decât atât, sa aflat ieri că mai mult de jumătate din palestinieni sunt impotriva a noi discuții de pace cu Israelul, care-l pune pe Abbas intr.-o situație complicată și care ofera o radicalizare de pozitii, atat pe de o parte cat și cealaltă.

Cu siguranță conflictul profetic va veni, și nici rugăciunile care au avut loc la Vatican nu sunt în măsură să atenueze tensiunea din aceasta  regiune tulbure ... Shalom Israel!!!

Comentarii