Adolescenti răpiți de către teroriști palestinieni au fost găsiti morti

Israel / Răpirea. Liderul echipei de urmărire: "Este o zi foarte tristă" 
AJN -. "În cooperare cu Israel Defence Force am reusit să aducem înapoi băietii nostri (Naftali Fraenkel, Eyal Yifrah si Gil Ad-Shaer), dar nu în modul în care ne-am fi asteptat," a spus el astăzi, Luni, Yaron Rozenthal, liderul de la o unitate voluntara civila de căutare, catre Canalul 10 de televiziune din Israel.

"Este o zi foarte tristă, dar constatarea aduce, de asemenea, o oarecare usurare pentru tară si pentru familiile" lui Naftali Fraenkel, Eyal Yifrah si Gil Ad-Shaer, a declarat astăzi, luni, liderul echipei Yaron Rozenthal, formata din voluntari civili.

"În cooperare cu Forta de Apărare a Israelului am reusit să aducem înapoi băietii nostri, dar nu în modul în care ne-am fi asteptat," a adaugat el.

Trupurile adolescentilor răpiti de către teroristi palestinieni la 12 iunie, au fost găsite într-o pesteră, după un studiu geologic facut de această unitate, ei au găsit primul corp, dupa care au alertat fortele de securitate, care au descoperit celelalte două.

Minute mai devreme, Ministerul israelian de Externe a confirmat într-o declaratie facuta catre News Agency (AJN), trupurile celor trei tineri, Gil-Ad, Eyal si Neftali, au fost găsite aproape de Halhul, la nord de Hebron.

Zvonurile au circulat foarte mult în Israel în ultimele ore, datorită concentratiei ridicate de politie si a fortelelor de securitate în zona în ultimele două zile, în conformitate cu rapoartele de informatii colectate de Shin Bet (Serviciul de Securitate). Zona a fost declarată o zonă militară închisă.

Ministrul apărării, Moshe Yaalon, a anuntat că s-au făcut progrese semnificative, si sa raportat că cabinetul de securitate se va reunii la ora 20 (ora israeliana), dar apoi amânat pentru ora 21.30.

"HAMAS sa puna capăt de a trage cu rachete sau o să o facem noi " - avertizează NETANYAHU 

De vineri 16 rachete provenind din Gaza, înspre teritoriul israelian, sunt responsabilitatea Hamas, a declarat prim-ministrul Benjamin Netanyahu, care a avertizat grupul terorist acum aliat cu Fatah al Autoritătii Palestiniene că " Hamas va plăti pretul. "

Această escaladare de rachete explozive lansate de teroristi Hamas, a întrerupt o perioadă de acalmie stabilita din noiembrie 2012, când sa terminat operatiunea militară a numita "Pilonul Apărării."

Se pare că rachetele sunt lansate dintr-o tabără de refugiati, care este sub controlul Hamas, astfel încât această escaladare a violentei de către Hamas este considerată o încălcare a acordului de încetare a focului.

Netanyahu interpretează evenimente recente: "În cazul în care pacea realizata odata cu finalizarea " Pilonul apărării "este rupta, si atacurile cu rachete continuă, atunci vor exista două optiuni: Hamas să pună capăt lansarii de rachete, iar daca nu o va face apoi o vom face noi" - a declarat prim-ministru în această dimineată.

El a adăugat: "Sfătuim Hamas să ia în serios faptul că nu vom permite ca aceste lansari de rachete să continue sau să se extindă."

In ciuda avertismentului, doar în această dimineată mai mult de 10 de rachete au fost lansate din Gaza spre sudul Israelului, alte 4 au căzut Sâmbătă, una dintre rachete a lovit-o fabrică, care în cele din urmă a ars complet. Shalom Israel !!!

Comentarii