Atac antisemit la Bruxelles : Doi dintre cei morți au fost israelieni

Atac antisemit la Bruxelles : Doi dintre cei morți au fost israelieni
Două dintre cele patru decese în atentatul de la Muzeul Evreiesc din Bruxelles-Belgia, sunt un cuplu de israelieni, aproximativ de 50 de ani, originari din Tel Aviv, care au mers pe jos în jurul orașului...ceilalti morți au fost angajați ai muzeului. Una dintre victimele crimei este o tanara de 23 ani.

În urma atacului, ministrul de Interne Belgian Joëlle Milquet a ordonat întărirea securității la toate instituțiile evreiești și la Ambasada Israelului.

Poliția belgiană a evaluat atacul ca " atac antisemit. "

Potrivit unor rapoarte, un individ a parcat intr-o dubla fila și intrat în Muzeul Evreiesc din Bruxelles ucigand prin impuscare patru persoane din interior. Agresorul a împușcat gâtul și fața victimelor, și apoi a fugit.

Surse belgiene au declarat ca un suspect a fost văzut părăsind scena crimei intr-o masina, a fost arestat și este interogat. Forțele de securitate urmaresc un alt aparent fugitiv din locația crimei.

Președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a condamnat atacul de la Muzeul Evreiesc din Belgia-Bruxelles, care a considerat un " atac la valori ale Europei. "

" Condamn cu fermitate acest atac oribil impotriva unui simbol religios, în inima capitalei europene. Este un atac impotriva valorilor europene, un lucru care nu-l putem tolera, a spus Baroso.  Shalom Israel !!!

Comentarii