Israel

Israel

joi, 3 aprilie 2014

Ministru Israelian solicită anularea Acordurilor de la Oslo

Ministru Israelian solicită anularea Acordurilor de la Oslo
Un ministru Israelian a cerut primului-ministru, Benjamin Netanyahu, de a anula Acordurile de la Oslo la care sa ajuns cu palestinienii, ca răspuns la cererea Autoritatii Palestiniene de a adera la cincisprezece tratate și convențiile internaționale.

" Cererea palestiniana la ONU înseamnă ruperea punții, rupere de acorduri, iar noi trebuie să răspundem cu aceiasi monedă prin anularea Acordurilor de la Oslo, care ne-a adus numai terorism și moarte, " a cerut Ministrul Construcțiilor și Locuințelor, Uri Ariel, al Partidului Național religios Habait Haiehudí.

Semnate între 1993 și 2000, Acordurile de la Oslo au fost primul pas concret spre pace israeliano - palestiniana, dar au fost călcate aproape din prima zi, de către grupuri teroriste palestiniene, până au decăzut complet în 2000, cu Intifada Al Aqsa, încurajată de liderul istoric Yasser Arafat.

La scurt timp după întâlnirea cu ministrul de externe palestinian Riad Malki, au avut loc cererile de aderare la tratate, prin ordin al presedintelui Mahmoud Abbas, " . Uriel a declarat că " palestinienii au demonstrat că nu li se poate face niciun cadou, si nici eliberarea de teroriști și criminali. "

Abbas a dispus depunerea cererilor, după ce Israel a suspendat eliberarea de douăzeci de teroriști - inclusiv paisprezece arabii israelieni - care se afla în executarea pedepselor pentru infracțiuni grave comise înainte de 1993 , și a cărui lansare de eliberare a fost programată pentru sâmbătă.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a avertizat Autoritatea Palestiniană ca nu ar face pe prostul cu el însuși de a elibera teroriștii, în cazul în care conducerea palestiniană nu s-ar angaja la cel puțin sa continue negocierile dincolo de termenul limită de 29 aprilie.

Măsură unilaterală a lui Abbas, este o lovitură pentru eforturile de pace ale secretarului de stat al SUA, John Kerry, care a vizitat zona pentru a încerca să salveze situația, dar fără succes. sursa EFE și Aurora

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

HalleluYah

HalleluYah Care este originea, însemnătatea şi sensul acestui cuvânt foarte bine cunoscut? HalleluYah este un cuvânt pur ebraic, dar ...