Israel

Loading...

marți, 29 aprilie 2014

Incidente Antisemite în 2013

Incidente Antisemite în 2013
AJN - .  În Statele Unite ale Americii s-au înregistrat 751 incidente antisemite, în Franta, 40 la suta din actele de violentă rasistă comise pe parcursul anului au fost îndreptate împotriva evreilor, în Olanda au fost înregistrate 147 de cazuri, iar în Elvetia 151de cazuri.

Statele Unite ale Americii. Potrivit unui raport de către Anti - Defamation League ( ADL, pentru acronimul în limba engleză ) în 2013, s-au inregistrat 751 de incidente antisemite care au avut loc în 41 de state ale SUA, fata de 927 care au avut loc în 2012 si care au fost înregistrate, ceea ce înseamnă o scădere de 19 la suta. Oricum este un fapt îngrijorător : cresterea observată în atacuri violente asupra evreilor în mod individual au fost 31 în 2013, comparativ cu 12 a anului precedent.

Dar nu in toate statele situatia este identică, pentru că în timp ce în 2013, în New York, s-au înregistrat 203 contra 245 de incidente antisemite înregistrate în 2012; in California au fost 143, comparativ cu 185 din 2012; in New Jersey 78 contra 173, iar in Florida 68 contra 88, în alte state incidentele au crescut, inclusiv in Massachusetts, Pennsylvania, Ohio si Texas. Explicatia oferită de ADL se referă în special la anii linistiti, cu privire la activitatea anti - Israel în anii anteriori.

Franta : Colectia de incidente antisemite se efectuează de serviciile de protectie pentru Comunitatea Evreilor ( SPCJ ), în colaborare cu Ministerul francez de Interne, raportul pentru 2013 a indicat faptul ca 40 la suta a actelor de violentă rasistă comise pe parcursul anului au fost îndreptate împotriva evreilor, care reprezintă un procent din totalul populatiei din Franta. Cea mai mare rata de incidente antisemite sa înregistrat în orasele Paris, Marsilia, Lyon, Toulouse  Sarcelles, Strasbourg si Nisa.

Raportul a explicat că în 2013, incidentele anti - semite au crescut, lozinci anti - evreiesti xenofobe au devenit o moneda curenta si permisă, de exemplu, au fost înfiintate site-uri, blog-uri, si forumuri on-line antisemite, dar nu există nici o înregistrare ca fiind organizate de astfel de site-uri.

Conform înregistrărilor, care sunt disponibile în www.antisemitisme.org, numărul de cazuri anti -semite care au fost raportate din 2000, este de sapte ori mai mare decât actele antisemite care au avut loc în anii '90; astfel încât este imposibil să se ia în considerare anti - semitismul în Franta ca un fenomen temporar, care sa rezulte din influente externe si care se referă la evenimente din conflictul Orientului Mijlociu. Este o ciuma care se răspândeste în societate intro forma endemica, prin faptul că Franta nu lupta împotriva acestui fenomen, si astfel a continuat să existe si sa creasca până în ziua de azi.

Olanda : Centrul de Informare si Documentare privind Israel ( CIDI ), cu sediul la Haga, a înregistrat in 2013, 147 de cazuri anti - semite, care au avut loc în Olanda, fata de 114 în cursul anului 2012, sa precizat că s-au inregistrat atacuri verbale directe asupra evreilor cu o crestere de la 14 până la 21 de cazuri. De asemenea, au crescut incidentele antisemite care au avut loc în scoli de la 5 la 11, si in Twiter, CIDI, a înregistrat 57 de mesaje anti - semite de pe internet.

Elvetia : CICAD ( Coordonator Inter - comunităti împotriva anti - semitismului si calomniei ), în Elvetia s-au raportat în 2013 un total de 151 de incidente antisemite, ceea ce reprezintă o crestere de aproape 75 la suta fata de 2012 ( 87 de cazuri ). Un procent mare din cele 151 de cazuri se referă la remarci antisemite publicate pe internet, mai ales pe site-urile mass-media centrale. Raportul mentionează că la sfârsitul anului 2013, precum si în cursul primelor luni ale anului 2014, figura celebrului Dieudonné a contribuit la răspândirea de expresii antisemite.

Între timp, Fundatia GRA împotriva rasismului si antisemitismului si Organizatia Comunitătilor Evreiesti din Elvetia ( FSCI ) a publicat un raport de respect cu privire la zonele vorbitoare de limba germană din Elvetia, care sustine că incidente anti - semite sunt foarte mici, s-au înregistrat 22 de cazuri în 2013, cu trei mai putin decât în 2012, nu s-au găsit cazuri de agresiune fizică, desi nu au fost numărate declaratiile antisemite si de continut de pe Internet. Shalom Israel !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...