Israel

Israel

vineri, 25 aprilie 2014

Alianta între Hamas si Fatah pune capăt la negocierile de pace

Alianta între Hamas si Fatah pune capăt la negocierile de pace

Alianta semnata miercuri între grupurile palestiniene, Hamas si Fatah, este un pas înapoi în procesul de pace între israelieni si palestinieni. Întrebarea logică este modul în care Israel poate sta la masă cu dusmanii Hamas, in a cărui constitutie este inclusa lupta pentru distrugerea Israelului ... Reactiile din partea israeliană la acest " legământ de moarte " nu s-au lasat asteptate.

Miercuri, cu câteva ore înainte de stirea privind acordul între palestinieni, prim-ministrul israelian a avertizat Autoritatea Palestiniană, ca ar trebui să aleagă între a face pace cu Israel sau cu Hamas. Imediat după anuntarea acordului dintre Hamas si Fatah palestinian, pozitia guvernului israelian a fost unanima în a respinge continuarea negocierilor cu palestinienii.

Mai mult, liderul palestinian Abbas a înteles această aliantă ca un accesoriu forte la negocierile pentru formarea statului palestinian. Desigur, Abbas este încrezător că va câstiga alegerile palestiniene programate să aibă loc în sase luni, care, în cazul în care va castiga, va avea controlul situatiei actuale din Gaza.

Americanii arată o oarecare întelegere pentru Israel, în această situatie, odată ce au înteles să nu se astepte ca Israel sa stea să negocieze cu un grup care neagă dreptul Israelulului de a exista, ca în cazul grupului terorist Hamas. Nu numai asta, dar au declarat, de asemenea, să-si reconsidere tot ajutorul pe care al dau palestinienienilor, mai ales ca Hamas este în "lista neagră " a americanilor, ca fiind considerat ca o organizatie teroristă.

In dimineata de joi cabinetul Israelian sa reunit pentru a revizui întreaga situatie creată de legământul palestinian, guvernul Netanyahu a considerat ca va pedepsi palestinienii cu sanctiuni, dar încă se gândesc. Ministrul Lieberman, mai radical, la acuzat pe presedintele Autoritătii Palestiniene că face " terorism politic. "

Această reconciliere între dusmani ai Israelului include formarea unui guvern de unitate în termen de 5 saptamani, si adeziunea in calitatea de membru OEP al Hamas si Jihadul Islamic, si accesul la alegerile prezidentiale palestiniene pentru consiliul legislativ national in timp de 6 luni, si punerea în aplicare a acordurilor semnate anterior în Doha si Cairo.

Acest fapt din punct de vedere profetic reprezinta începutul a cea ce este scris in Psalmul 83, privind Aliantele a unor popoare facute in zilele noastre contra Israelului :

Caci iata ca vrajmasii Tai se framanta, si cei ce Te urasc inalta capul.
Fac planuri pline de viclesug impotriva poporului Tau si se sfatuiesc impotriva celor ocrotiti de Tine.
"Veniti", zic ei, "sa-i nimicim din mijlocul neamurilor, ca sa nu se mai pomeneasca numele lui Israel!"
Se strang toti cu o inima, fac un legamant impotriva Ta:
corturile lui Edom si ismaelitii, Moabul si hagarenitii,
Ghebal, Amon, Amalec, filistenii cu locuitorii Tirului.
Asiria se uneste si ea cu ei si isi imprumuta bratul ei copiilor lui Lot.

Sună familiar ... Rugati-va pentru pacea Ierusalimului! Cei ce te iubesc sa se bucure de odihna. (Ps.122:6)

Shalom Israel !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Ierusalim o piatră grea pentru toate popoarele.

"Iata, voi preface Ierusalimul intr-un potir de ametire pentru toate popoarele dimprejur si chiar pentru Iuda, la impresurarea Ierusal...