Un " Cîrlig în fălci " pentru Gog din tara lui Magog

Profețiile lui Ezechiel despre: " Cîrlig în fălci "
De peste 2.500 de ani, profetul Ezechiel " a văzut " o situație viitoare, încadrata în perioada " ultimele zile" și care ar putea avea de-a face, cu toată această problemă a bogăției israeliene.

Şi spune: „Aşa vorbeşte יהוה YaHWeH: „Iată, am necaz pe tine, Gog, stăpînul Roşului, Meşecului şi Tubalului! Te voi* tîrî şi-ţi voi pune un cîrlig în fălci; te voi scoate, pe tine şi toată oastea ta, cai şi călăreţi, toţi** îmbrăcaţi în chip strălucit, ceată mare de popor, care poartă scut şi pavăză şi care toţi mînuiesc sabia;  ( Ezechiel 38:3-4 )

Aşa vorbeşte יהוה YaHWeH:  „În ziua aceea, multe gînduri îţi vor veni în minte şi vei urzi planuri rele. Vei zice: „Mă voi sui împotriva ţării acesteia deschise, voi năvăli* peste oamenii aceştia liniştiţi, care stau** fără grijă în locuinţele lor, toţi în locuinţe fără ziduri şi neavînd nici zăvoare, nici porţi! Mă voi duce să iau pradă şi să mă dedau la jaf, să pun mîna pe aceste dărîmături* locuite din nou, pe poporul** acesta strîns din mijlocul neamurilor, care are turme şi moşii şi locuieşte în mijlocul pămîntului.” ( Ezechiel 38:10-12 ) 

Ezechiel a profețit atunci că, intr-o zi, Eylohim va pune un " Cîrlig în fălci " lui Gog din tara lui Magog, ca să-l aducă în Israel, unde vor avea de gând să ia " prada "si sa se dea la jaf. Câmpurile de gaze naturale descoperite recent în Israel și recentele descoperiri de petrol, pentru viitor, sunt un " Cîrlig în fălci ", care va aduce această forță invadatoare impotriva lui Israel.

Israelul a devenit un centru de putere economică regională, nu numai din cauza tehnologiei sale, agricultura, stiinta, capacități militare, etc . , dar si datorită resurselor de gaze naturale recent descoperite pe mare, mai precis în zona maritimă între Israel și insula Cipru.

Această bogăție naturală, va determina Israelul să devină o sursa proprie de gaze naturale, suficienta pentru următorii 150 de ani, care provoacă sentimente amestecate în randul evreilor,  în primul rând, o euforie justificată pentru bogățiile naturale necunoscute până în urmă cu cinci ani și acum o impresionanta sursă de bogăție. Dar pe de altă parte, o preocupare pentru reacțiile puternice ale Rusiei, titularul și exportatorul,  celor mai mari rezerve de gaze naturale, si care acum se uita la acest aspect, ca un posibil " competitor Israel ".

Cu Putin în calitate de președinte, Rusia a cunoscut o creștere economică inegală, datorită, în parte a exportului  de gaz natural în țările din Orientul Mijlociu și Europa. Evident că Rusia nu va accepta ca să apara acum un nou concurent, numit Israel, care sa exporte gaze naturale în țările vecine, precum Egipt și Iordania - care au semnat acorduri de pace - și , probabil, in Europa însăși.

Sub titlul " Averea Israelului si teroarea lui Putin " jurnalistul Arthur Herman a scris recent în "The New York Times " : " aceste câmpuri de gaze naturale și petrol, numite Tamar și Leviathan, o promisiune fără precedent pentru Israel, cu un grad de independență energetică și un exportator profitabil pentru vecinii săi arabi, inclusiv Egiptul și Iordania ... amenință și contesta poziția dominantă a gigantului energetic rus “Gazprom”, pe piața europeană de gaze naturale.

Compania rusa Gazprom, în 2013, a furnizat un sfert din gazele naturale în Europa, iar tendința este de o creștere a cererii. Cu toate acestea, europenii știu că plata este prea scumpa pentru compania rusă - aproximativ de două ori și jumătate mai mult decât plătesc americanii pentru gazul lor - în ciuda Gazpromului, care produce cu costuri economice.

Europenii, de asemenea, știu că rușilor nu le va fi frică să folosească exporturile de gaze naturale, ca un șantaj, așa cum au făcut cu țara vecină, Ucraina, în 2009, si bineinteles cu ce vedem in situatia din Ucraina, care a-si doreste sa iasa de sub dominatia Ruseasca, care bineinteles implica si dependenta de resursele naturale proprii.

Israelul exportator de GAZE NATURALE?
Exporturile de gaze naturale ale Israelului, ar putea fi logic făcute în formă de gaz natural lichefiat - LNG - care va fi mult mai sigur de transportat, decât prin conducte, care pot fi atacate oricand de teroriști. Asta ar fi o veste bună pentru țările UE, ceea ce ar duce la un parteneriat economic și politic mai bun cu Israelul, și acest lucru se vede din dorinta UE, de a se apropia de Israel, dar toate aceste aspecte duc în detrimentul Rusiei ... Nimeni nu se îndoiește că acestea sunt intențiile Israelului ... dar, de asemenea, preocupările Rusiei ...

Vă voi* izbăvi de toate necurăţiile voastre. Voi chema** grîul şi-l voi înmulţi; nu voi mai trimite foametea peste voi. Voi înmulţi* rodul pomilor şi venitul cîmpului, ca să nu mai purtaţi ocara foametei printre neamuri. (Ezechiel 36:29-30)

Ambiția RUSĂ

După ce Israel a început să exploateze gazele naturale, Gazprom din Rusia s-au grabit imediat, la un parteneriat cu Israelul, oferindu-se pentru a lichefia o parte din gazul, de pe domeniul Tamar. Dar mulți se îndoiesc de intențiile reale ale Rusiei de a " ajuta " Israel, avind in vedere ca ar deveni un viitor concurent.

Adevărul este că filonul principal de gaze naturale descoperit în Israel, este provocarea si lăcomia unor puteri. Recent, o companie australiana a cumpărat o participație de 25 % din câmpul Leviathan. Dar de data aceasta nu se știe cât de mult gaz natural, va decide guvernul israelian, să-l folosească la export și cât de mult va rezerva pentru consumul intern.

Exporturile previzibile israeliene către vecinii săi arabi, și chiar către Autoritatea Palestiniană – prin, partener al Israelului în explorarea de gaze naturale, compania americană " Noble ", care a semnat deja un contract cu compania de energie palestiniana, începând din 2017 - ar putea calma tensiunile dintre Israel și vecinii săi arabi și palestinieni, și că cu nimic nu vor multumi Rusia, care a devenit o obișnuita profitoare de instabilitatea din regiune, și care ar putea duce chiar la o pierdere de influență politică și economică din partea Rusiei în Orientul Mijlociu.

Acum se ridică marea întrebare : cum va putea Rusia, condusa de un Putin ambițios, sa răspunda acestei amenințări economice israeliene ?

Noi tensiuni internaționale ?

Deja sunt multi cei care se intreaba dacă domeniile de explorare de petrol din Israel nu vor deveni un nou câmp de luptă, deoarece provoacă o lăcomie insațiabilă a atribuțiilor stabilite în regiune de puteri si dominatie, cum ar fi Rusia ...

Este o coincidență concentrarea tot mai mare a forțelor navale din acea regiune a Mediteranei de Est ? Atât Israelul, sau cum ar fi Turcia, Rusia și chiar Hezbollah ( paria Iranului ) să-si concentreze prezența lor acolo, știind foarte bine, că numai doar Turcia va investi un miliard de dolari pentru achiziționarea de ambarcațiuni rapide de asalt.

Conflictul este deja latent între Israel și Liban - oficial în război - cauzate de divizarea apelor maritime, deoarece unul dintre domeniile de energie din Israel este baza Levant - la granița maritimă dintre cele două țări.

O bogăție fenomenala ...

Potrivit ziarului " The Daily Beast ", acea zonă a Mării Mediterane ar trebui să conțină aproximativ 122 miliarde de metri cubi de gaze naturale si 1,6 miliarde de barili de petrol - , probabil, dubla. Această bază de resurse naturale în adâncime începe în apropire de portul sirian Tartus (în care rușii si au stabilit baza lor navala ... ), acoperind intreaga coasta a Libanului, Israel și Gaza și care ajunge pe coasta Ciprului.

Exploatarea de gaze naturale în aceste domenii semnificative de energie au fost făcute cu parteneriate între companiile israeliene și americane "Noble Energy" și " Delek Group ", care au condus la descoperiri uimitoare în anii 2009 și 2010. Aceasta include domeniul gigantic “Tamar”, care a început să funcționeze în 2013, si domeniul “Leviathan”, unde se estimează că există 18 bilioane de metri cubi de gaz. Proiecțiile arată o auto-suficiență israeliana pentru următorii 150 de ani!

Mai multe scenarii pot deveni posibile :

Oare un atac preventiv al Israelului asupra instalațiilor nucleare ale Iranului, va conduce la o intervenție promptă a Rusiei, aliatul fără echivoc al Iranului ? Iran - Persia - este citată ca una dintre națiunile care vor face parte din neamurile invadatorilor. Într- o astfel de situație, Rusia va fi obligată să țină seama de domeniile de energie din Israel, astfel un " Cîrlig în fălci ", intr-o acțiune care pare să nu aibă nici o alternativă ?

Va fi " tentata " Rusia pentru a invada Israelul, ca să posede vastele resurse naturale, astfel încât sa aiba un control complet, pentru întreaga producție și furnizare a gazelor naturale și chiar a petrolului ?

EYLOHIM va proteja ISRAELUL

Un lucru este însă sigur : Eylohim, Ocrotitorul lui Israel nu va rămâne indiferent. El promite o răzbunare teribilă împotriva lui Gog și celorlalti atacatori :

În ziua aceea însă, în ziua cînd va porni Gog împotriva pămîntului lui Israel, zice יהוה YaHWeH Eylohim, Mi se va sui în nări mînia aprinsă. O spun în* gelozia şi în focul mîniei** Mele: în ziua aceea, va fi un mare cutremur în ţara lui Israel.

Peştii* mării şi păsările cerului vor tremura de Mine şi fiarele cîmpului şi toate tîrîtoarele care se tîrăsc pe pămînt, şi toţi oamenii care sunt pe faţa pămîntului; munţii** se vor răsturna, pereţii stîncilor se vor prăbuşi şi toate zidurile vor cădea la pămînt.

Atunci voi chema* groaza** împotriva lui pe toţi munţii Mei, zice יהוה YaHWeH Eylohim; sabia fiecăruia se va întoarce împotriva fratelui său. Îl voi judeca* prin ciumă** şi sînge, printr-o ploaie năprasnică şi prin pietre de grindină♦♦; voi ploua foc şi pucioasă peste el, peste oştile lui şi peste popoarele cele multe care vor fi cu el. Îmi voi arăta astfel mărimea şi sfinţenia*, Mă voi face cunoscut** înaintea mulţimii păgînilor, şi vor şti că Eu sunt יהוה YaHWeH.” ( Ezechiel 38:18-23 ) ... Shalom Israel !!!

Comentarii


  1. Pe acest Gog din tara Magog, il gasim si in Apocalipsa 20:8, la sfirsitul celor 1000 de ani.
    Comentariul este excelent, dar probabil ca evreii nu-si vor vinde bogatiile asa cum si le-au vindut romanii, pe nimic.
    Apoi, concurenta intotdeauna a provocat conflicte.
    Insa eu astept ca Iranul sa fie atacat si distrus asa cum este scris in YrymYahu 49:34-39.
    Se stie ca "tinutul Elamului" astazi face parte din teritoriul Iranului si ca acolo, in acea zona geografica exista ce-a mai puternica "baza militara" iraniana cu rampe de lansare a rachetelor care in curind vor fi nucleare si a caror prima tinta este Israel.
    Or Israel nu va sta cu miinile in sin, ci va ataca Iranul cit de curind, caci a si spus-o de nenumarate ori. S-ar putea ca acea "prapadenie neasteptata" sa fie tocmai distrugerea bazelor de imbunatatire a uraniului la Iranieni, apoi o coalitie de state arabe, vor ataca Israelul ca represalii, caci si acestia se pregatesc de mult.
    Eu cred ca momentul se apropie, intrucit Siria si mai nou Ucraina si poate vor mai apare si alte situatii, vor abate atentia de la profetiile Biblice, Rusia si occidentul vor fi concentrate acolo, iar Israel va folosi momentul.
    Daca bombardezi o baza unde exista uraniu (centrale atomo-nucleare, depozite de incarcaturi nucleare s-au bare de uraniu deja imbogatit) se produce o draguta de "infectare radioactiva" de vor fi nevoiti "Elamitii" sa fuga, cum au fugit cei de la Cernobil si sa fie adusi inapoi dupa ani destul de multi, dupa ce infectarea a fost anihilata de timp.
    De aceia vad eu actiunea lui Gog, insotit si de Persia, mult mai tirziu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai sunt peste 360 de ani, pentru a se-ntâmpla cele pomenite de către tine, adică, Judecata Dreptății. Bogăția ce-o va dori Gog de la Israel, ca țară și popor, vor fi Tablele Legii, pe care la ceasul respectiv, aceștia le vor deține! Armele nucleare vor fi folosite în Israel, nu în curioasele tale locur. Mai studiază puțin Biblia și va fi bine!

      Ștergere
  2. Șalom ahi. Eu zic, că nu-I cazul să ne speriem de cele hotărâte, în planurile Dânsului. Vezi prăpădul, puțin prea în negru. Ai noștrii vor rămâne, precum o scrie și profetul, pentru a curate Țara. Că vor lucre pe echipe, bine-nțeles, pentru înlăturarea pericolul infectării radioactiv.Tu, din păcate nu palpez, esența problemei și anume, căci Israel trebuie să-și sacrifice 3 Temple și încă o mulțime ostași ai Dânsului, pentru a-și îndeplini deloc ușoara sarcină, de: „a da lumină tuturor neamurilor” și nu doar, la 2/3 dintre ele! Pe budiști,taoiști și hinduși, adică aripa militară a lui Gog, numiți de către Daniel: „aripa urâciunii idolești”, cui îi lași, a le da lumina? Oare în fața Lui, ne putem juca cu „ocaua mica”? Cu stimă, Filip

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)