Israel

Loading...

joi, 20 martie 2014

Netanyahu a ordonat armatei israeliene să se pregătească pentru un posibil atac asupra Iranului

Netanyahu a ordonat armatei israeliene să se pregătească pentru un posibil atac asupra Iranului
Primul-ministru Beniamin Netanyahu și ministrul Apărării Moshe Ya'alon, au ordonat Forțelor de Apărare Israeliene ( IDF ), ca sa mențina pregătirile pentru un posibil atac împotriva instalațiilor nucleare ale Iranului, în ciuda conversațiilor care se iau de marile puteri cu Iranul, potrivit unui raport in Haaretz.

Costul acestor pregatiri va fi în acest an de 10 miliarde de shekeli, deși este aceeași sumă care a fost alocată si pentru 2013.

Astfel, au spus cei prezenți la ședințele Parlamentului ( Knesset ), care a avut loc în ianuarie și februarie a acestui an, în care au fost discutate planurile și bugetele Armatei de Apărare a Israelului în acest an.

Membri ai parlamentului au declarat ziarului ca șeful adjunct al Statului Major, generalul Gadi Eizenkot și Director General de brigadă Agai Yehezkel, au spus comisiei că au primit directiva clara de la oficialii guvernului- (Netanyahu și Yaalon) - să continue pregătirile pentru un atac israelian independent asupra intalatiilor  nucleare ale Iranului, in ciuda discuțiilor care au loc în prezent între Iran și Occident, dar fara nici un rezultat.

Netanyahu a marit recent retorica privind cursa nucleară iraniană, care implică amenințarea unui posibl atac unilateral israelian împotriva instalațiilor nucleare iraniene.

" Prietenii mei, eu cred că a permite Iranului de a îmbogăți uraniu, deschide încuietorile [ Potopul ] ", a declarat Netanyahu, la conferința de lobby pro- Israel AIPAC la începutul acestei luni la Washington. " Asta nu se va întâmpla...Mă voi asigura că acest lucru nu se va întâmpla. "

Între timp, Ya'alon a declarat recent in timpul unui discurs la Universitatea din Tel Aviv, care si-a schimbat radical poziția și sprijină un atac unilateral israelian asupra Iranului, dată fiind estimarea că SUA " nu va participa ".

Israelul a crezut că " Statelor Unite ar fi trebuit să conducă acțiunea  împotriva Iranului " , dar, la un moment dat SUA au început să negocieze cu Iranul,  și din păcate, în bazarul persan iranienii sunt mai buni ", a declarat ministrul apărării. Prin urmare , " trebuie să avem grijă de noi înșine. "

" Iranul inseala lumea " cu privire la programul său nuclear, a spus Ya'alon, menționând că Occidentul preferă să amâne orice fel de confruntare - " . Pentru anul viitor, sau pentru un următor termen, dar în cele din urmă va exploda. "Iranienii au fost " ingenunchiati " de sancțiunile economice și izolarea diplomatică, dar au fost lăsati să se refacă, a acuzat Ya'alon. Acordul interimar semnat la Geneva în noiembrie anul trecut " este foarte confortabil pentru iranieni ", pentru că a permis sa se stabilizeze ca un stat, la un pas de a avea arme nucleare și de a "detona bomba atunci când decid să o facă . " Sursa: Aurora Israel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...