Israel

Loading...

joi, 27 martie 2014

Liga Arabă refuză să recunoască Israelul ca stat evreu

Liga Arabă refuză să recunoască Israelul ca stat evreu
Similar  "prietenilor" palestinieni, de asemenea, Liga Arabă ca un întreg, a decis să nu recunoască realitatea Israelului, ca stat evreiesc.

Într-o declarație comună emisă marti, în Kuweit, la summit-ul care are loc acolo, statele arabe prezente au susținut în unanimitate refuzul de a accepta Israel ca stat evreiesc : " Ne exprimăm respingerea noastră totală a apelului de a considera Israelul ca stat evreiesc " – așa arata declarația finală a summitului de două zile al națiunilor arabe.

Această măsură era de așteptat, din moment ce duminica trecută au facut o declaratie provizorie semnata de miniștrii de externe din țările arabe respective care s-au adunat acolo, subliniind " respingerea totală ", a cerinței de a recunoaște Israelul ca stat evreiesc și de respingerea, " presiunii asupra conducerii palestiniene ", pentru a accepta această cerință.

Primul-ministru al Israelului, Benjamin Netanyahu, a pus recunoașterea Israelului ca stat evreu ca o cerință centrală pentru discuțiile de pace care decurg cu palestnienii.

Liderul palestinian a reacționat imediat la cererea israelieana, susținând în fața Ligii Arabe că a fost un mod de a ruina negocierilor, " Israelul nu  a pierdut nici o ocazie să deraieze procesul condus de americani, inclusiv adăugarea de noi cerințe, cum ar fi recunoașterea unui " stat evreiesc ", despre care am refuzat să discutam " - a afirmat Abbas , liderul Autorității Palestiniene.

Abbas sa întâlnit în după-amiaza de miercuri cu secretarul american John Kerry, în Aman, în timpul vizitei sale în Iordania pentru a încerca să pună procesul de pace din nou pe drumul cel bun... unde Kerry a intrat in contact direct din Aman cu Netanyahu, prin telefon sau videoconferință.

Perspectiva palestiniană și arabă continuă cu ignoranță, încăpățânare și prostie, din moment ce logica și rațiunea dictează că literalmente este imposibil de a negocia cu un stat virtual, așa cum este pentru ei, statul Israel. Dacă Israel nu este statul evreu, atunci ce este ? O țară virtuală ? O iluzie colectivă ?

Dar nimic mai bun, nu se poate aștepta de la acești oameni, deorece nu se pot vindeca de  vechea boala, de a nu accepta existența poporului evreu …Dar chiar și mai rău e că, acesta boală contamineaza si pe altii ... Shalom Israel !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...