Forțele Israeliene de Elita "Shayetet 13" - CAPTURA de rachete iraniene

Forțele Israeliene de Elita au efectuat o acțiune de mare curaj, capturand pe mare, în drum spre Sudan, o navă încărcata cu rachete destinate teroriștilor din Gaza.

Operațiunea este demna de un film de actiune " de tip 007 " care a avut loc in noaptea de marti spre miercuri, in care nava iraniana a fost capturata si dusa in portul israelian Eilat.

Trupele de elită ale Marinei din Israel - unitatea Shayetet 13 - a urcat la bordul navei pe mare în apropierea frontierei maritime dintre Sudan și Eritreea - circa 1.500 kilometri la sud de Israel.

Nava iraniana, numita Klos C, navigând sub ​​pavilion panamez, a plecat din Iran cu 10 zile în urmă spre Sudan, si care trebuia să ajungă astâzi, cu o încărcătură de rachete, de un nivel foarte avansat, capabil de a lovi ținte până la 200 de km departare.


Cei 17 membri ai echipajului de la bord - care reprezintă diferite naționalități - sunt acum investigate pentru implicarea lor în contrabanda de arme. Interogatoriul va continua în Israel.


Transportul de arme, conținea celebrele rachete iraniene, M-302, realizate în Iran, și care, de multe ori au căzut în Haifa în timpul războiului din Liban, în 2006.


Conform forțelor armate israeliene, rachetele au fost din Siria, unde Iranul a stocat un imens arsenal, între timp pe calea aerului au fost transferate spre Iran, de unde au fost încărcate în vasul iranian Klos C, care a navigat în Irak, unde au fost ascunse în cutii de ciment.


Nava a plecat apoi din portul irakian Umm Qasr, a intrat în Marea Roșie, înconjurand portul din Oman și sa indreptat spre Sudan. Traseul navei a fost urmarit îndeaproape de forțele de elita israeliene.


" Există o indicație clară din partea navei ca rachete sunt din Iran, si care este responsabil " - un oficial israelian a spus, adăugând : " Rachetele au fost concepute pentru grupurile teroriste din Fâșia Gaza ".


De o lungă perioadă de timp, Israelul a informat lumea că Iranul a facut transfer de arme pentru grupurile teroriste din întreaga lume, în special pentru Hezbollah în Liban și Hamas în Fâșia Gaza prin Sudan și Yemen.


În luna aprilie a anului trecut, Marina Egipteana a capturat o navă cu un transport de arme foarte mare, în apropiere de partea de sud a peninsulei Sinai. Agenția de știri turcă a confirmat că a fost o barca de pescuit iraniana, numita " Sawit 1 ", chiar afirmând că acesta a transportat 62 283 de arme de foc, inclusiv puști cu lunetă, AK - 47, RPG, și cantități uriașe de muniții.


În 2009, comandourile israeliene au urcat la bordul navei " Francop ", un vas cu destinația Siria, care conținea cantități uriașe de arme destinate pentru grupul terorist Hezbollah.


Cea mai faimoasa Operațiune a fost realizată în 2002, cu interceptarea navei " Karin - A ", în Marea Roșie, la bordul careia au fost găsite mai multe tone de muniție, care au plecat din Iran spre Gaza.
Shalom Israel !!!

Comentarii

  1. 'hezbollah-ul' siit aliat cu 'dictatorul' Assad LUPTA impotriva 'mujahedinilor' sunni Al Qaeda din Siria, 'opozitia' anti Assad cum ar veni..Israelul tine partea Al-Qaeda? este o situatie oarecum confuza..

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)