Israel

Loading...

sâmbătă, 22 februarie 2014

Ecumenism intre Catolici, Ortodocși si Bisericile Crestine

Intâlnire istorica între catolicul Papa și Patriarhul ortodox din Ierusalim
Pe data de 24 - 26 Mai, in Ierusalim va avea loc o întâlnire istorică și probabil profetica între cei doi lideri, cei mai importanti ai Creștinismului, papa Francisc al Bisericii Romano-Catolice, și patriarhul Bisericii Ortodoxe, Bartolomeu al Constantinopolului.

Această întâlnire va avea loc în asa zisa Biserica a Sfântului Mormânt, în inima orașului vechi și are scopul de a " servi ca un stimul în modul de unitate a Bisericilor Crestine. " În cuvintele Preotului Hugo Santos catre săptămânalul " Ecclesia ", acest lucru va servi pentru a " reînnoi o cale nouă de unitate vizibilă a Bisericilor Crestine și reflectarea tipului de regulă. "

Patriarhia Bisericii Creștine Ortodoxe din Constantinopol, a emis o declarație, editata de Patriarhul - liderul suprem al ortodocșilor Orientali, care este transcrisă mai jos :

" Cu multa bucurie și un sentiment perpetuu de fraternitate, asteptam cu nerabdare în acest an, ca in orașul sfânt Ierusalim, sa comemoram întâlnirea cu iubitul nostru frate în Hristos, Sanctitatea Sa, Papa Francisc .... este a cincizecea aniversare istorică de la intalnirea dintre Papa Paul al VI- și predecesorul nostru Patriarhul Athenagoras, este un mod excepțional de a aprofunda legăturile frățești dintre Petru și Andrei, deoarece considerăm că ambele noastre motive le datoram lor.... din acest motiv, pe urmele Papei Paul al VI-lea și Patriarhul Athenagoras, ne exprimăm dorința noastră de a aprofunda relațiile dintre Biserica Catolică și Bisericile Ortodoxe.... care în urmă cu două mii de ani în Ierusalim, a fost lumina emanata din mormânt .... ar putea fi din nou în Ierusalim ca o lumina de pace, si încrederea reciprocă de dragoste frățească care ilumineaza puternic, de dragul celor două Biserici ale noastre din întreaga lume. " - 18 februarie 2014.

În afirmatiile Vaticanului, aceasta vizita a lui Francisc I, va fi un " pelerinaj de rugăciune ", cu siguranță, de asemenea, cauza ecumenismului, și anume unitatea dintre Bisericile Creștine.

Papa Francisc I, va vizita " Tara Sfanta ", începând cu călătoria în Amman, din Iordania, de acolo la Betleem în teritoriul administrat de către Autoritatea Palestiniană, și va vizita în cele din urmă Ierusalimul, capitala Israelului, care va fi o întâlnire istorică.

Termenii folositi ca " întâlnire profetica ", se refera, desigur, la calea in creștere și de neoprit spre unitatea dintre diferitele Biserici Crestine istorice, care constituie Creștinismul, care deasemenea poate promova un mare lider spiritual recunoscut și respectat de toate Bisericile Crestine, un adevărat " superman ", religios, care va îndrepta lumea cu înșelăciune, spre o supunere la falsul Mesia, cunoscut sub numele de AntiMashiya.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...