" Muntele Templului împărțit între evrei și musulmani "

Ziarul " Washington Post " afirma ca lumea musulmană este alarmata din cauza activiștilor EVREI, care vor sa se roage pe Muntele Templului.

Prestigiosul ziar american " Washington Post " a dedicat un spațiu amplu, pentru a evidenția știrea despre numărul mic, dar tot mai mare de " activiști evrei care cer dreptul de a se ruga la templul lor distrus, care este în inima orașului vechi, Ierusalim, Capitala contestata de Musulmani si multi alti… . "

În conformitate cu ziarul, această problemă este de a crea un potențial conflict exploziv cu lumea musulmană, care consideră că site-ul este sfânt pentru Islam, si care cer interzicerea rugăciunilor facute de evrei care urca acolo.

În fiecare săptămână, sute de evrei urca pe rampa de lemn construita peste Zidul de Vest, de a intra în ceea ce este adesea considerat ca moștenirea cea mai contestată a lumii.

Pe partea de sus a Muntele Templului, mulți dintre ei se angajeaza într- un joc de-a " șoarecele și pisica ", cu poliția israeliană, șoptind rugăciuni, care sunt " interzise ", pretinzând că acestia stau vorbind la telefon punandu se in genunchi în mișcări rapide ca un semn de respect, printr-un sistem în care arunca monede la sol și pretind că îngenuncheaza ca sa le culeaga.

Acest mod de a se ruga, de multe ori este considerat a fi extremist, acestea fiind, lucrurile deja sunt discutate în parlamentul israelian.

" Ne asteptam sa vedem curtea împărțita între evrei și musulmani " - a declarat Aviad Visoli , CEO al " Organizațiilor Muntele Templului " , care pretinde a avea 27 de organizații în domeniul său de aplicare. El a adăugat : " Evreii de astăzi recunosc că Zidul de Vest ( Plangerii ), nu le este suficient….. "

Deși Ierusalimul nu este menționat nici macar o dată în cartea sfântă musulmană - Coran - orice referire la rugăciunile facute de evrei, în acest loc atât de sacru, pentru musulmani este ca si cum ai arunca benzina pe foc a lumii islamice, în conformitate cu minciuna propagata de musulmani și profetul Mahomed care sa înălțat la cer pe un cal alb din locul unde se află acum Domul Stâncii ...

" Acest loc aparține poporului musulman, și nimeni nu are dreptul de a veni aici pentru a se ruga. " - A spus Sheikh Azzam al Khatib, directorul Waqf, Fundația islamică care gestionează site-ul.

Khatib a spus ca moscheea Al - Aqsa este simbolul unificator pentru 1,2 miliarde de musulmani din întreaga lume.

Rabinatul din Ierusalim a decis ca evreii nu ar trebui să intre pe Muntele Templului, de teamă că s-ar putea călca accidental pe locul unde se afla Sfânta Sfintelor din Templu, unde a fost Chivotul Legământului și unde numai marele preot putea intra o dată pe an.

Cu toate acestea, există lideri politici care pun această decizie în discuție, sugerând că interdicția de a se ruga acolo, să fie discutata în parlament. Este o realitate tot mai mare între sectoare ale populației care doresc să meargă acolo și să se roage, și există rabini care încurajazeaza adepții să facă acest lucru " - a spus Rabinul Eli Ben - Dahan, ministru adjunct pentru afaceri religioase, a sugerat că evreii ar fi în măsură să se roage acolo, macar o ora pe zi.

Reacționând violent la propunerile făcute în parlament, unii membri Arabi au facut gălăgie, amenințănd cu o "a treia intifada. "

Dar Uri Ariel, curajosul ministru israelian al Construcțiilor și Locuinței, a fost mai elocvent în pretențiile sale: "Muntele Templului este al nostru, și nu se discută, si nici nu se negociaza ... trebuie să fie deschis la orice oră de rugăciune pentru toți evreii. "

Unul dintre cei mai mari vizitatori evrei la Muntele Templului, este Rabbinul Chaim Richman, directorul " Institutului Templului ", a cărui misiune este de a face pregătirile pentru construcția celui de-al Treilea Templu.

El afirma dorinta de a viziona un nou templu, care sa fie cu parcare subterana, conexiune la internet, încălzirea pavimentului sacru, și o întoarcere la arderile de tot și jertfa de animale. În incinta Institutului Templului sunt deja mai multe instrumente și componente pentru a fi utilizate în serviciul a noului Templu din Ierusalim, cum ar fi trompete de argint, harfe, roba preotului cu insertii, candelabrul(menora) de aur și o noua arca a alianței.

În cuvintele lui Richman: " Misiunea noastra este de a aprinde fitilul dorintei si momentul în care evreii vor fi o lumină în lume, și musulmani sunt de acord că este timpul pentru a reconstrui, și că toate națiunile lumii vor veni catre evrei, cerându-le să reconstruiască Templul. "  Shalom Israel !!!

Comentarii

  1. Institutul pentru reconstrucția Templului ...are totul pregătit.. Fiecare piatră care va fi pusă în temelia Templului , fiecare bîrnă și fiecare cui este pregătit .La fel Preoți care vor oficia împreună cu veșmintele lor și toate uneltele de slujbă . Singurul lucru care lipsește este APROBAREA din partea guvernului Ysraelian. În adevăr Casa lui YHWH (Templu) va fi o casă de rugăciune pentru toate popoarele .

    RăspundețiȘtergere
  2. eu cred ca atunci cand templul va fii construit, o sa se instaleze Papa ,Antimesia....o perioada,cat permite YHVH, si probabil ca o sa se inchine multi lui papa dupa unirea religiilor ..tu ce parere ai silvanus?

    RăspundețiȘtergere
  3. Well ! Papa ,papica,păpel...oricum îl vor numi ...trebue ținut cont de un lucru : Templul va fi o instituție pur evreească...Papa este hristos al creștinilor(Locțitor). Anty HaMoshiah este cineva care fiind evreu de origine cu drept de a intra în locul Sfînt (Templu) și de a pretinde că este Divin (God). Acest pretendent cu divinitate (Pretenție) nu poate fi Papa...Papa este doar locțitor cum bine se cunoaște ...Este cineva la care însuși Papa se închină...Acesta este IIsus(Isus)
    Acest produs al creștinismului pe care Scriptura îl numeste Fiara:
    Isus este AntyHaMoshiah ...OMUL FĂRĂ DE LEGE
    Pentru -că Isus a anulat Legea lui YHWH
    Adevăratul Mîntuitor Yahweh-Shuah (Yașua) are Legea lui YHWH în Inima lui (Ps 40 v8 )
    Falsul Mîntuitor a rastignit-o pe cruce(Sic)...
    Isus este Omul fără de Legii
    Yahshua este OMUL (Fiul Omului)....Iată Omul..Yașua are Legea și o Păzește (Ioan 15 v10 )
    Falsul calcă Legea ...Isus este Omul Fără de Lege...Cam greu de crezut pentru cei cel iubesc pe impostorul Isus.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)