Religie noua ? Președintele iranian dorește o alianță cu Vaticanul

Islamul + Vatican = Religia mondială ?....Ecumenism.....Piesele se reunesc 
Președintele iranian Hassan Rohani ,sa adresat Papei pentru" reluarea dialogului între lumea islamică și creștină " și " o alianță între Iran și Sfântul Scaun " , inclusiv împotriva terorismului și a extremismului, a declarat, vineri, agenția de Stiri din Vatican, Fides .

Potrivit agenției de știri catolice, cererea facuta de Rohani a fost lansat la începutul acestei săptămâni, în Teheran, cu ocazia întrevederii cu noul Nunțiu Apostolic, Arhiepiscopul Leo Boccardi .

Potrivit Fides, noul președinte moderat al Republicii Islamice a publicat o fotografie a reuniunii pe Twitter și a scris, "Islamul și Creștinismul au nevoie de un dialog mai mult decât oricând. " "Rădăcina conflictului dintre religii este în principala ignoranța și lipsa de înțelegere reciprocă ", a spus el .

Hassan Rohani a spus că Sfântul Scaun și Iran au " dușmani comuni" , cum ar fi terorismul și extremismul, și " scopuri similare ", ca și dorința de a depăși nedreptățile și sărăcia.

Noul Nunțiu, care a prezentat scrisorile de acreditare, Duminica, si-a exprimat speranța că cele două țări pot lucra împreună pentru a rezolva crizele regionale în Orientul Mijlociu, în special conflictul în curs de desfășurare în Siria, cu acordul Fides .

Ministrul de Externe iranian, Mohammad Javad Zarif, a insistat că, având în vedere prezența puternică a grupurilor extremiste pe teren, " situația minorităților religioase din Siria, ca și creștini, sunt de interes pentru noi . "

Dornici de a ieși din izolare, Iranul a lansat o ofensivă majoră, marcata de mai multe deschideri, inclusiv diplomatice, de la alegerea președintelui Rohani.

Apropierea de Statele Unite, recunoașterea privind realitatea Holocaustului , progresul privind problema nucleară ... Deschiderea spre Sfântul Scaun servește, de asemenea, pentru a consolida Iranul în arena internațională, având în vedere popularitatea Papei Francisc .

Sfântul Scaun și teologii șiiți de la Universitatea din Qom au fost mult timp intr-un dialog cald și fructuos, cu mult mai substanțial decât între Biserica Catolică și diferite autorități sunnite .

Și în Siria, comunitățile minoritare șiite, cum ar fi Alawites, sunt în general favorabile guvernului, la fel ca și creștini împotriva extremiștilor suniți, adesea finanțate de monarhiile din Golf . 
sursa: AFP - Agentia France-Presse.

In timp ce Iranul asi ascunde adevarata fata, a unui lup imbracat in piele de oaie, ca si Crestinismul Papal si toate derivatiunile sale, Israelul este tot mai preocupat de situatia privind dotarea cu arme nucleare a Iranului, dar dupa cum vedem un acord de Pace fortat de imprejurari este inevitabil si bineinteles ca Israelul nu are de ales, fiindca Profetiile Scripturii se implinesc sub ochii nostri.

Iata cateva declaratii pe surse de stiri :
Netanyahu : Israel respinge acordul grupului 5 +1 cu Iranul, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a cerut secretarului de stat al SUA, John Kerry, să nu se" grăbească să semneze " Acordul cu Iranul pentru programul său nuclear controversat .

M-am întâlnit cu secretarul Kerry înainte de a pleca la Geneva mi-am amintit ce a spus : ...Absența unui acord este mai bună decât o afacere proastă ", iar acordul este discutat la Geneva …. Cu toate acestea, comunitatea internațională accepta reducerea sancțiunilor impotriva Iranului pentru prima dată în mulți ani," a spus el.

" Iranul obține tot ce vrea in această etapă și fara să plătească nimic. Și acest lucru se întâmplă atunci când Iranul este sub o presiune puternică. Îndemn secretarul Kerry să nu se grăbească să semneze, așteptați, regândim, pentru a obține o afacere bună . "

" Dar aceasta este o afacere proastă, o afacere foarte proastă. " E afacerea secolului pentru Iran… este foarte periculoasa… și o afacere proastă pentru pacea mondiala și comunitatea internațională . 
Netanyahu ia spus lui Kerry că Israelul nu se simte legat de acest acord pe care al face Occidentul cu Iranul pentru programul său nuclear.

" Am înțeles că iranienii sunt foarte mulțumiti…. Aceasta este o afacere foarte proastă .... Complet respinsa de Israel și vreau să spun este împărtășită de mulți în regiune, fie că se exprima public sau nu .... Israelul nu este obligat prin acest acord …și va face tot ce este nevoie pentru a se apăra, și va apăra securitatea cetățenilor săi ", a spus el.

Netanyahu a mais spus: " Eu nu voi compromite securitatea Israelului și interesele noastre vitale, împotriva oricărei presiuni internaționale .... Cred că presiunea ar trebui să fie plasata în cazul palestinienilor care refuză să avanseze in negocierile de pace …. Dar oricum, cred ca orice presiune nu ma va face si nici guvernul meu de a compromite interesele naționale de bază și de securitate ale statului Israel … si poporul Israel știe acest lucru și sprijină acest lucru ", a spus el .Kerry și Netanyahu s-au întâlnit la Aeroportul International Ben Gurion in apropiere de Tel Aviv . 

Conferința de presă comună a fost anulata, deoarece șeful diplomației americane nu vrea să apară in confruntarea cu șeful Executivului Israelian, dar la finalul reuniunii, premierul a vorbit cu reporterii și si-a vărsat nervii asupra a ceea ce el a descris ca fiind o " greșeală istorică " a comunității internaționale, cu Statele Unite, în principal, vizavi de cursa nucleara iraniana. 
"De dragostea Sionului nu voi tacea, de dragostea Ierusalimului nu voi inceta, pana nu se va arata mantuirea lui, lumina soarelui si izbavirea lui, ca o faclie care s-aprinde.

Pe zidurile tale, Ierusalime, am pus niste strajeri care nu vor tacea niciodata, nici zi, nici noapte! Voi care aduceti aminte lui Yahweh de el, nu va odihniti deloc!

Si nu-I dati ragaz, pana nu va aseza din nou Ierusalimul si-l va face o lauda pe pamant.

Yahweh a jurat pe dreapta Lui si pe bratul Lui cel puternic, zicand: "Nu voi mai da graul tau hrana vrajmasilor tai, si fiii strainului nu vor mai bea vinul tau pentru care tu te-ai ostenit.Ci cei ce vor strange graul, aceia il vor manca si vor lauda pe Yahweh, si cei ce vor face vinul, aceia il vor bea in curtile Locasului Meu celui Sfant."

Treceti, treceti pe porti! Pregatiti o cale poporului! Croiti, croiti drum, dati pietrele la o parte! Ridicati un steag peste popoare! Iata ce vesteste Yahweh pana la marginile pamantului: "Spuneti fiicei Sionului: "Iata, Mantuitorul tau vine; iata, plata este cu El, si rasplatirile merg inaintea Lui."
Ei vor fi numiti "Popor sfant", "Rascumparati ai lui Yahweh". Iar pe tine te vor numi "Cetate cautata si neparasita".  (Isa.62:1,6-12) Shalom Israel !!!

Comentarii

  1. Chris-lam este o religie nouă? această alianță religioasă dintre islamiști și creștini ! E un concept mai vechi darr acum adus în actualizare prin ani 90-95 am urmărit slujba religioasă (din curiozitate) a Crislamului o (Biserică-moschee) din Philadelphia și am fost surprins cît de bine coabitau musulmani cu creștini. De fapt și musulmani și crestini au același Isus, pentru uni e zeu pentru uni doar profet...dar oricum ei sînt frați, deoarece la urma urmei se inchină aceluiași Idol numit Alah ori Domnul sensul este același ...Dumnezeu , Domnul-Zeu e tot una cu Allah..unul este domnul zeilor = dumnezeu și celălant șeful idolilor din mecca...deci tot un drac.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tot ce se intimpla este implinirea profetiei si nimeni nu poate anula profetia . Alianta lucreaza din nestiinta ,ei nu stiu ca indeplinesc o profetie care va fi spre pierzarea lor . Israel trebuie sa se increada numai in YHVH si nimic mai mult . Totusi israel va fi compromis si va accepta rezidirea templului si venirea lui anti-Mashia in templu (2 Tes 2 ) si acordul de pace este inevitabil , vedeti ce frumos se leaga una cu alta .
    Israel este divizat din punct de vedere teologic si politic si majoritatea se vede ca vor rezidirea templului si se va face , insa nu este de nici un folos pt timpul prezent , adevarul pt ei este sa accepte pe Mesia Yahshuah cel care a venit acum 2000 de ani si pe care stramosii lor l-au crucificat prin mina paginismului . Faptul ca evreii revin in israel din diaspora este o implinire profetica dar si ei au nevoie de pocainta si indeplinirea conditiilor pt-ca YHVH sa-i accepte ca popor cu adevarat , deci este nevoie de o testare ,cernere si apoi cine va raminea pina la urma (vezi Zaharia 13. 8,9 ) Berahott

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)