Netanyahu : " Acordul cu Iranul este o eroare istorică "

Netanyahu : " Acordul cu Iranul este o eroare istorică " 
Prim-ministrul Benjamin Netanyahu și-a exprimat opoziția puternică a acordului de către grupul celor 5 in negocierile cu Iranul, pe care el a descris ca fiind " o greșeală istorică. "

" Ceea ce sa convenit la Geneva nu este un acord istoric, ci o eroare istorică ( ... ) Astăzi, lumea a devenit un loc mult mai periculos ", a declarat Netanyahu, la începutul ședinței săptămânale cu Cabinetul său.

În intervenția sa publică de obicei, înainte de procedura din camera, a constatat că rezultatele acordului vor însemna că " cel mai periculos regim din lume, a făcut un pas important spre arma cea mai periculoasă din lume. "

Israel nu a fost surprins de acordul încheiat în această dimineață, dar dezamăgit, deorece Iranul nu va fi nevoit să demonteze instalațiile sale de îmbogățire a uraniului, astfel poate să si mențină pe teritoriul său materialului îmbogățit până la 5 %.

Acestea sunt unele dintre condițiile pe care Consiliul de Securitate al ONU a impus Teheranului, pentru a ridica sancțiunile internaționale, dar care au fost lăsate în afara acordului.

" Puterile au acceptat îmbogățirea uraniului in Iran, ignorând complet rezoluțiile Consiliului de Securitate , " prim-ministrul sa plâns în această privință.

De asemenea, el a avertizat că guvernul sau nu si asuma acest " angajament " la documentul semnat . " Israelul are dreptul și obligația de a se apăra de orice amenințare și să se clarifice : Nu vom lăsa Iranul de a dezvolta arme nucleare , " a declarat prim-ministrul.

În ultimii ani, Iranul a amenințat în mod repetat " ștergerea " statul evreu de harta lumii. Anul trecut, Israel părea hotărât să efectueze o operațiune militară împotriva facilităților nucleare ale Iranului, Washingtonul a oprit cu o presiune diplomatică foarte mare și a dezvăluit unele detalii ale limitelor capacității sale militare.

De atunci, primul-ministru a străbătut principalele capitale europene pentru a încearca să convingă liderii mondiali de top de a nu accepta ca Iranul sa si mențina capacitatea de a îmbogăți uraniu.

Obama : Israelul are " motive întemeiate " pentru a fi sceptic cu privire la Iran
Președintele american Barack Obama Barack a reiterat faptul că Israelul și aliații săi din Golf " au un motiv bun pentru a fi sceptici cu privire la intențiile Iranului ", în ciuda acordului încheiat la Geneva cu privire la programul nuclear al unei țari islamice. 

Președintele american a spus că, dacă Iranul nu va îndeplini complet angajamentele asumate în timpul acestei faze de șase luni, atunci va permite sancțiuni economice din partea SUA, care au fost ridicate prin acord și va revoca ajutoarele care au fost acordate.

Obama a insistat că textul convenit implică " limitări semnificative , care vor ajuta la a împiedica Iranul de a construi o armă nucleară. "

" Pe scurt, ne-am tăiat căile cele mai probabile să bombardam Iranul. În același timp, acest prim pas creează timp și spațiu în următoarele șase luni, pentru a răspunde mai bine negocierilor noastre la preocuparile cu privire la programul iranian ", a adaugat el.

Conform acordului cu membrii Consiliului de Securitate al ONU plus Germania, guvernul iranian a promis ca va opri procesarea uraniului îmbogățit până la 20 la sută și ca poate face acest lucru doar sub 5 la suta, rezultat suficient pentru uz civil.

De asemenea, nu va continua să si extindă centralele nucleare de la Natanz și Fordo, si cea de apă grea de la Arak, care este în construcție și care ar putea produce plutoniu.

Acordul încheiat la Geneva între G5 +1 ( SUA , Rusia , Franța , Marea Britanie și China , plus Germania ) și Iran reprezintă un reper istoric în recenta diplomație, a subliniat președintele Obama , este de a paraliza dezvoltarea în primul rând a programului nuclear iranian într-un deceniu.

Netanyahu nu poate opri cariera nucleara iraniana
Acordul nuclear semnat de puterile mondiale sub Grupa 5 +1 ( SUA, Rusia, China, Marea Britanie și Franța, plus Germania ) cu Iranul marchează triumful diplomației iraniene și eșecul " megafonului politic " al prim-ministrului Benjamin Netanyahu .

Iranienii nu au dat nimic, ca exemplu nu s-au retras un centimetru din cursa spre o bombă nucleară, au realizat ceea ce au vrut, adică o națiune legitima la un pas de a avea bombe nucleare , și parca nu a fost suficient de au reușit să elimine si amenințarea unui posibil atac militar al SUA și Israelului împotriva facilităților sale atomice.

După cum sa anunțat de către președintele american Barack Obama și confirmat de către ministrul de externe iranian , Mohammad Javad Zarif , unele aspecte ale programului nuclear ale Iranului au fost eliminate în schimbul pentru reducerea limitata de sancțiuni.

Iranul este de acord de a nu îmbogăți uraniu peste 5 la sută, necesarul pentru combustibil nuclear de 20 la suta utilizabil în scopuri militare. Cu toate acestea, declarația pompoasa a secretarul de stat al SUA, John Kerry, în acest moment nu poate păcăli pe nimeni. Transformarea de uraniu îmbogățit de la 5 la 20 la sută este pentru Teheran o chestiune de săptămâni, așa că într-adevăr Iranul nu a dat nimic.

Teheranul a promis ca nu va adăuga noi centrifuge, dar in schimb nu va elimina niciuna dintre cele 19.000 care s-au instalat deja și sunt funcționale.

Republica Islamica este de acord să si înceteze lucrul în reactorul cu apă grea de la Arak, care ar putea produce plutoniu, dar nu să-l demonteze.

ONU a extins inspecții pentru a se asigura ca Iranul nu poate face o bomba nucleara , dar diplomații occidentali cred că acest punct va fi evident pentru orice negociere.

Powers se angajează că o soluție finală în următoarele șase luni se negociază , dar nu cu noi sancțiuni care sa fie decretate. Deși de la Washington a declarat că arhitectura de sancțiuni economice este încă în picioare, Ierusalim și Riyad se tem că se va prăbuși ca un castel de carti.

Israelul a făcut clara situatia si că nu se simte legat de acordul nuclear cu Iranul și că opțiunea militară rămâne pe masă.

Ambasadorul Arabiei Saudite la Londra, Nawaf bin Abdulaziz bin Mohamed, a acuzat Statele Unite de faptul că nu a oprit cursa nucleară iraniană . "Împăcarea nu a lucrat în trecut și nu va fi posibila nici în secolul XXI ", a spus el.

Fostul director al Mossad, Danny Yatom, a declarat pentru ziarul Yediot Aharonot că " în cazul în care acordul final este modul acordului interimar, suntem în necaz. "

" Infrastructura de centrifuge care nu s-au schimbat și Iranul asi poate revigora programul nuclear și apoi ne vom confrunta cu o situație mai dificilă. Nu ar trebui să înceapă lauda. Nu cred că va exista un atac israelian sau american în următoarele șase luni ", a declarat fostul șef al Serviciului Secret.
sursa > Pablo Sklarevich

Iranul " a primit un premiu ", în conformitate cu Grupul 5 +1
Iranul a primit un premiu în conformitate cu Grupul 5 +1, a declarat ministrul de externe Lieberman Avigor, rezultatul acordului încheiat la Geneva va fi " o cursă a înarmărilor . " 

" Trebuie să înțelegeți că aceasta este cea mai mare realizare diplomatica a Iranului în ultimii ani. În mod clar, acordul recunoaște dreptul Iranului de a continua imbogatirea uraniului. Pe scurt, au câștigat un premiu ", a declarat Lieberman cotidianului Yediot Ahronot.

Pentru șeful diplomației, rezultatul acordului anunțat de către Înaltul Reprezentant …Șeful politicii externe a UE, Catherine Ashton, este o " cursă a înarmărilor ".

Israel a primit cu mare dezamăgire acordul de șase luni cu Iran, în fapt, nu îngheața programul său nuclear. În acest timp vor căuta să ajungă la un acord final și cuprinzător.

Ministrul Industriei, Naftali Bennett (foto ) a spus : " Dacă în cinci ani explodează o valiză nucleară în New York sau la Madrid va fi rezultatul acordului semnat astăzi. "

" Campania nu sa terminat încă " și " lumea trebuie să știe că Israelul nu este legat de acest acord ", a adaugat el.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu nu a decis încă, dar este de așteptat să facă acest lucru în cadrul ședinței săptămânale care va avea loc astăzi, cu Consiliul său de Miniștri. sursa EFE și Aurora

Nu te teme de nimic, viermele lui Iacov si ramasita slaba a lui Israel; caci Eu iti vin in ajutor - zice Yahweh - si Sfantul lui Israel este Mantuitorul tau. (Isa.41:14) Shalom IsraEL !!!

Comentarii

  1. Un iran nuclear tot nu poate ține pasul cu Ysra-Yah(Ysrael) pentru că orcîtă tehnologie rusească ar avea iranul ...Chir dacă ar fi scoasă din cutie deci nouă e totuși o tehnologie depășită ,ceva de ani 50 cînd armamentul nuclear era la începuturile lor. Ysrael are capabilități
    ne cunoscute de nimeni și ei au un cult al tehnologiei mai ales în domeniul apărări .
    Aducețivă aminte de războiul din Yom Kippur cînd toți arabi erau prinși în acest război ,ca un elefant împotriva unui țînțar , și totuși Ysrael ea făcut varză pe toți ...YHWH lupta pentru ei
    Nu am nici un motiv de îngrijorare pentru Ysrael ...În oricîte războae vor avea Ysrael va fi victorios...pentru că Cel ce a spus Ysrael este Întîiul meu născut ...are grijă de el.

    RăspundețiȘtergere
  2. 1 În ziua aceea, se va deschide casei lui David şi locuitorilor Ierusalimului un izvor pentru păcat şi necurăţie.

    2 În ziua aceea – zice Yahveh al oştirilor – voi stârpi din ţară numele idolilor, ca nimeni să nu-şi mai aducă aminte de ei; voi scoate, de asemenea, din ţară pe prorocii mincinoşi şi duhul necurat.

    3 Şi dacă va mai proroci cineva, atunci tatăl său şi mama sa, înşişi părinţii lui, îi vor zice: „Tu nu vei trăi, căci ai spus minciuni în Numele lui Yahveh”; şi tatăl său şi mama sa, cei care l-au născut, îl vor străpunge, când va proroci.

    4 În ziua aceea, prorocii se vor ruşina fiecare de vedeniile lor, când vor proroci, şi nu se vor mai îmbrăca într-o manta de păr ca să mintă pe oameni.

    5 Ci fiecare din ei va zice: „Eu nu sunt proroc, ci sunt plugar, căci am fost cumpărat din tinereţea mea!”

    6 Şi dacă-l va întreba cineva: „De unde vin aceste răni pe care le ai la mâini?”, el va răspunde: „În casa celor ce mă iubeau le-am primit.”

    7 Scoală-te, sabie, asupra păstorului Meu şi asupra omului care Îmi este tovarăş! – zice Yahveh al oştirilor. Loveşte pe păstor, şi se vor risipi oile! Şi Îmi voi întoarce mâna spre cei mici.

    8 În toată ţara, zice Yahveh, două treimi vor fi nimicite, vor pieri, iar cealaltă treime va rămâne.

    9 Dar treimea aceasta din urmă o voi pune în foc şi o voi curăţa cum se curăţă argintul, o voi lămuri cum se lămureşte aurul. Ei vor chema Numele Meu, şi îi voi asculta; Eu voi zice: „Acesta este poporul Meu!” Şi ei vor zice: „Yahveh este Stapinul meu!”


    Din nefericire, daca textul este corect se observa clar ca 2/3 din populatia acelor momente din Israel, vor fi ucisi.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)