Zvonurile despre al Treilea Templu, le-au facut pe palestinieni să declare război împotriva Israelului

Zvonurile despre al Treilea Templu, le-au facut pe palestinieni să declare război împotriva Israelului
Israelul, încearcă să construiască cel de-al treilea Templu, care se pare ca i-ar afecta pe palestinieni. Israelul caută o modalitate de a respecta toate eforturile de pace din Orientul Mijlociu. Eforturile SUA, cu Rusia pentru a dezarma Siria de arme chimice și a revigora negocierile nucleare cu Iranul , departează orice amenințare militară a SUA,in aceste două țări . 

Cu toate astea, aceste evenimente pot schimba inițiativa diplomática, intr-o săgeată impotriva Israelului .

Sute de palestinieni s-au adunat în această lună pentru a avertiza lumea arabă : Israelul vrea să distrugă Moscheea Al Aqsa, pentru a-si construii Templul.

În timp ce președintele Autorității Palestiniene , Mahmoud Abbas da un discurs la Adunarea Generală a ONU , diferite grupuri palestiniene se pregatesc pentru a treia intifada împotriva Israelului . Intifada este termenul care înseamnă " rebeliune ", este anunțata de fiecare dată când palestinienii doresc un atac puternic împotriva evreilor . 

Prima intifada a fost în 1987 și a doua în 2000 , cauzată de vizita lui Ariel Sharon, pentru a merge pe jos către Muntele Templului . În lunile care au urmat conflictului,sa lăsat cu mulți morți și răniți .

Convocarea de data aceasta, a fost un semn de protest față de vizita multor grupuri de evrei la Muntele Templului, și recenta declarație că toate pregătirile au fost făcute pentru a susține al treilea Templu .

Mai multe grupuri de palestinieni au ieșit în stradă , după rugăciunile de vineri , ziua lor sfântă , să-și exprime " solidaritatea fata de Moscheea Al Aqsa, în fața unei agresiuni israeliene . " Săptămâna trecută , mii de arabi israelieni au participat la o demonstrație facuta pe un stadion de fotbal din Umm al – Fahm. Evenimentul a fost televizat de rețeaua Al Jazeera .

Sheikhul Husam Abu Lil, a spus înaintea camerelor de televiziune, că guvernul israelian profita de acest avantaj, pentru a încerca să distrugă Domul Stâncii, deorece ochii lumii sunt indreptati spre Orient, confruntările si situatia din Egipt și Siria. Seicul Katib a cerut guvernului israelian " De ce începeti un război sfânt, în care oamenii vostrii v-or fi primii care urmează să fie exterminați ? "

Ieri , gruparea teroristă Hamas a amenințat să-și reia atacurile sinucigașe împotriva Israelului . Purtătorul de cuvânt al Hamas, Abu Obaida , a declarat reporterilor " Suntem gata să le dam o lecție evreilor, in cazul in care v-or apărea atacuri împotriva Fâșiei Gaza . " La fel a profitat, pentru a anunța dorința sa, de a duce o nouă intifada împotriva eforturilor Israelului de a " iudaiza Ierusalimul . "

Liderul Jihadului Islamic extremist , Ahmed al Mudallal , de asemenea a anuntat palestinienii " Noua intifada intră în vigoare împotriva inamicului sionist . Noi credem ca oamenii noștri, o să aibă voința și capacitatea de a elibera Palestina de la râu la mare " .

Acuzând Israelul, ca face noi eforturi pentru reluarea constructiei pe Muntele Templului , distrugând astfel locurile sfinte pentru musulmani , liderul Jihadului Islamic a cerut Autorității Palestiniene să pună capăt actualelor negocieri de pace .

Un grup palestinian numit Coaliția Tineretului a reiterat , de asemenea Intifada , îndemnându-i pe palestinieni, pentru a-si demonstra indignarea față de evrei, la vizitele facute pe Muntele Templului . Acest grup spune ca are sprijinul Fatah , Hamas , Jihadul Islamic , Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei și Inițiativei Naționale Palestiniene .

Soldați, aparținând Brigăzile Mucenicilor Aksa , au apărut în imagini publicate pe internet, înarmati și mascati , amenințând cu lansarea atacurilor împotriva Israelului în curând . " Dușmanul va plăti în curând un preț mare pentru crimele sale în Ierusalim ", a declarat un purtator de cuvant al grupului .

Mass-media israeliana, a pus la îndoială lipsa de informare a amenințărilor la adresa păcii în Israel , în timp ce in presa guvernului Iranian și Autoritatea Palestiniană, sau dat declarații in mai multe comunicate. Sursa: Jerusalem Post .

Comentarii

  1. Faceți planuri cîte voiți...Căci nu se va alege nimic din ele.Luați hotărîri cîte voiți, căci vor fi fără urmări.CĂCI YHWH ESTE CU NOI ( Emanu-Yah) isa 8 v 10 .
    Dar după ce YHWH îți va împlini toată lucdrerea Lui pe muntele SIONULUI și la ERUSALIM , voi pedepsi zice YHWH pe împăratul...isa 10 v 12.
    Lumina lui Ysra-Yah se va preface în FOC și Flacăra LUI va mistui pe cei, va arde pe spini și mărăcini isa.10 v 17.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ieremia 15:5 Căci cine să aibă milă de tine, Ierusalime, cine să te plângă? Cine să meargă să te întrebe de sănătate?"...Matei 23:37 Ierusalime, Ierusalime, care omori pe proroci şi ucizi cu pietre pe cei trimişi la tine! De câte ori am vrut să strâng pe copiii tăi cum îşi strânge găina puii sub aripi, şi n-aţi vrut!.....Ieremia 18:16 făcând astfel din ţara lor, o pustietate, o veşnică batjocură; toţi cei ce trec prin ea sunt uimiţi şi dau din cap.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)