Israel

Israel

vineri, 25 octombrie 2013

Taina Evlaviei

               Şapte  TREPTE  CE  DUC SPRE  DESĂVÂRŞIRE                                           
Fiţi desăvârşiţi dupa cum Tatăl vostru care este în ceruri este desăvârşit, (Matei 5:48).

În această temă vrem să arătâm biblic,  cât şi logice sunt aceste 7 niveluri de cunoştinţă, care sunt foarte importante pentru orice credincios ca să ajungă la neprihănirea pe care o dă adevărul.

Numărul 7 îl întâlnim de multe ori în Biblie,care ne vorbeşte de plinătate: 7 zile, 7  sărbători, 7 stâlpi, 7 trâmbiţe, 7 ochi, 7  coroane, 7 duhuri, 7 candele.

De 7 ori a trebuit Naaman să se scufunde ca să fie vindecat de lepra, de 7ori poporul lui Ysra-El a  înconjurat orasul Ierihon şi a fost dărâmat. În cartea prorocului Isaia 29:1 : Adaugaţi an cu an şi lăsaţi ca sărbătorile Mele să îşi  facă ocolul lor.

Fiecare sărbătoare este un eveniment deosebit, ca să reîntoarcă omenirea spre raiul pierdut.  Prin sărbătorile Lui, Elohim ne descoperă taina evlaviei care are făgăduinţa vieţii veşnice.
 
VIATA şi BINECUVANTAREA 
Şapte trepte care duc  spre  desăvârşire care reprezinta taina evlaviei şi usa Binecuvântării prin duhul harului.

1. Paştele - Naşterea din nou.
2. Azimele – Creşterea în  învăţătura adevărului.
3. Cincizecimea - Alipirea în trup –făgăduinţa în legământ .  
4. Trâmbiţa - Vestirea Evangheliei, a Împărăţiei.
5. Ispăşirea - Smerenia, trecera prin focul curăţiei.
6. Corturile - Secerişul, roada duhului - desăvârşirea.
7. Ziua cea mare - Odihna - trecerea în 1000 de ani. (Apoc;10-7).  

Taina evlaviei consta în cele şapte trepte care duc spre desăvârşire şi taina faradelegii care consta în şapte trepte care duce spre pierzare.

Daca taina evlaviei consta în  umblarea dupa Legea lui Yahweh(a luminii şi a adevărului),Taina faradelegii dimpotriva este umblarea în întuneric fără Lege ( în neadevar).

Binecuvantarea şi blestemul e conditionata: putem să binecuvantam mult şi bine, dar daca nu avem o relatie buna cu Elohim nu suntem binecuvantati ; din contra cadem sub blestem.

Hai să analizam cele şapte trepte care duc spre desăvârşire şi cele şapte trepte care duc spre pierzare:

Paştele: reprezinta rascumpararea-reintoarcerea noastra din moarte la viata (Rom 6:5).

- treapta care ne descopera taina faradelegii si pe cei ce sunt nascuti şi prinsi ca să fie nimiciti. (2 Petru 2:12).

Azimile curatiei şi a adevărului: ne vorbeşte de hrana duhovniceasca; ca niste copii să crestem în învăţătura curata spre mantuire (1Cor 5:7-8).

- cei ce nu le place învăţătura care duce la evlavie, acestia cad sub influenta duhurilor şi a dracilor, oameni stricati la minte lipsiti de adevar, fereste-te de acesti oameni (1Tim. 4:1-6):

Cincizecimii: inseamna să dăm făgăduinţa în legamant, şi să devenim un trup lipiti de Elohim. (1 Corinteni 12-13).

- daca nu suntem în legamantul lui Elohim atunci suntem în legamant cu moartea şi cu locuinta mortilor.  (Isaia28:15)

Trambitile (Yom Teruah): simbolizeaza lucrarea misionara de a vesti evanghelia  imparatii  din dragoste de Elohim: (Apoc 14:6)

- Lucratorii cei rai dimpotriva clevetesc impotriva copiilor lui Elohim, zi şi noapte, invinuind şi impiedicand-ui de a face lucrarea şi de a duce vestea Imparatiei.  (Apoc. 12:10)

Ziua ispasirii (Yom kippur): ne vorbeşte izbavirea ce primim dupa ce ne smerim şi suferim prigonirile pentru cuvant devenind oameni incercati cu mult curaj cu multa experienta. (Apoc. 12;17 2Corint. 6:8)

- slujitorii cei rai ca niste fiare insetate de sange, continua revolta impotriva celor drepti, fiindca stiu ca vremea lor este scurta.

Corturilor (Sukkot): ne vorbeşte de biruinta, alegerea, graul în granar, neghina la foc, roade bune pentru vesnicie. (Rom. 6:22)

- dar pe  cei ce zac în faradelege, Elohim le va zice: duceti-va de la mine lucratori fără de Legii  (Matei 13:41)  

Ziua cea mare (Shemine azzaret): va fi pentru credinciosii coplesiti de bucurie. Asteptand pe Salvatorul şi Imparatul lor Yashua HaMashiya. (Luca 12:37.43)

 - Pentru lucratorii faradelegii se va intampla cum e scris în Ieremia 8:20, secerişul a trecut vara s-o ispravit şi noi nu suntem mantuiti; pedeapsa neascultarii.

7 Principii
 1. Yahshua m-a eliberat din întuneric, şi m-a adus  la lumina Sa;  m-a nascut din nou.

2. Yahshua ne-a crescut cu azimile curatiei şi a adevărului.

3. In numele lui Yahshua am confirmat  legământul  prin botez ca să alcatuim un singur trup.

4. Yahshua este Comandantul (voievodul) iar noi ostasii lui; luptatori pentru a vesti evanghelia Imparatiei.

5. Pentru numele lui Yahshua suntem gata să mergem  la moarte trecand prin focul incercarii.

6. Cine nu are duhul lui Yahshua nu este al LUI, şi nu poate produce roade duhovnicesti (roada duhului).

7. Yahshua este cel ce da adevarata odihna (odihna spirituala ) prin trecerea din moarte la viata; trecerea în viata de veci. (Ioan 5:24)

1. Taina evlaviei este calea smereniei şi a ascultării ce duce la desăvârşire. (Filipeni 2:8).

2. Taina evlaviei este în stare să distrugă lucrările lui Satan. (1 Ioan 1:8).

3. Taina evlaviei este o îndeletnicire de a trăi un mod de viaţă în vorbă şi-n faptă.

4. Taina evlaviei este considerată o nebunie de oamenii stricaţi la minte şi lipsiţi de adevăr. (1 Timotei 6:5).

5. Taina evlaviei este jertfire, o flacără aprinsă a iubirii - putere vindecătoare care aduce pace şi odihnă celui zdrobit.

6. Taina evlaviei e recunoscută de cei care cunosc adevărul, care luptă pentru adevăr, suferă pentru adevăr, lucrează pentru adevăr.

7. Taina evlaviei are făgăduinţa vieţii veşnice.

Nevoiţi-vă să intraţi pe uşa cea strâmtă, căci vă spun că mulţi vor căuta să intre şi nu vor putea. (Luca 13:24).

Unii în încercare sunt gata să meargă pina la moarte pentru adevăr. Alţii uşor renunţă.Din cele de mai sus se poate înţelege că cei credincioşi nu pot merge la compromis sau prefăcătorie ca să facă rău. Dar cei falşi, ca orbii merg pe a lor cale. A-şi vor da seama atunci când nu vor mai putea schimba nimic. Ca să poţi intra alege calea îngustă, calea evlaviei, şi nimic nu te va împiedica să intri pe poarta nemuririi. Elohim să te Binecuvinteze!!! .Shalom !!!

3 comentarii:

 1. Perspectiva simbatarilor chiar si a mesianicilor e ca: Pastele (pesach) este diferit de Sarbatoarea Azimilor!!!! Ce este de fapt pastele??
  Pentru marea majoritate este bucatica de azuma(Pine) care o maninca si vinul(suc) care-l beau Uni la inceputul zilei a14 a luni intia alti la sfirsit ...ca ca nu umblam la timpul hotarit ci doar la Pesach (confundat si inlocuit acum de rabinism cu Sedur plate) ce este Pesach?? Sigur este cea ce YHWH a poruncit in 12 exod. Deci Yed ,Miel fript la foc cu azime si verdeturi amare
  Nu paginul Sedur!!! cea ce este inaintat la rang de porunca a lui YHWH .
  Toate bisericile si toate sinagogile au falsul pe care-l propovaduesc ca original
  Original este EXOD 12 si nu Paganul intrus numis Sedur.
  Anafura (VIN si AZIMA) este faradelege, YHWH nu a poruncit asta, cred ca nici paganul isus nu a poruncit asta. De ce fac Simbatari si mesianici asta impreuna cu ortodocsi? e clar sint inselati de Satan

  RăspundețiȘtergere
 2. IHWH FOLOSESTE NR 7 DE OARECE ESTE NR PERFECT IAR LEGEA SA ESTE PERFECTA

  RăspundețiȘtergere
 3. IHWH FOLOSESTE NR 7 DE OARECE ESTE UN NR PERFECT .SI CUVANTUL SAU ESTE PERFECT SI NU DA GRES NICIODATA

  RăspundețiȘtergere

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

HalleluYah

HalleluYah Care este originea, însemnătatea şi sensul acestui cuvânt foarte bine cunoscut? HalleluYah este un cuvânt pur ebraic, dar ...