Netanyahu se va întâlni cu Papa Francisc

Netanyahu se va întâlni cu Papa Francisc
“Prim-ministrul Beniamin Netanyahu se va deplasa in data de 23 octombie la Roma pentru a purta discuții cu secretarul de stat al SUA, John Kerry  si cu Papa Francisc”, informeaza biroul său de presa. "Netanyahu va vorbi cu Kerry cu privire la negocierile marilor puteri cu Iranul și procesul de pace cu palestinienii ", a declarat intr/o scurtă declarație .

Israelul a fost surprins luna trecută de anunțul Washingtonului de a redeschide opțiunea diplomatică pentru a încerca să oprească programul nuclear al Iranului, o alternativă pe care Netanyahu o consideră ca un truc din partea Iranului pentru a câștiga timp și a continua să-si îmbogățească uraniul.

În ultimul său discurs la Adunarea Generală a ONU, Benjamin Netanyahu a declarat că noul președinte al iranianului, Hassan Rohani, este "un lup în blană de oaie" și a cerut comunității internaționale sa nu renunțe la oricare dintre sancțiunile care au fost impuse Iranului, până când Iranul nu îndeplinește cerințele pentru a-si opri cursa spre o inarmare nucleară.

Întâlnirea cu Papa va avea loc înainte de interviul cu secretarul de stat John Kerry, care va fi prima întâlnire a premierului cu marele reprezentant al  Bisericii Catolice.

Luna trecuta, Papa Francisc l-a  primit pe șeful statului, Shimon Peres și săptămâna trecută pe  președintele Parlamentului, Yuli Edelstein, care l-au îndemnat să urmeze pașii, a celor doi predecesori ai sai, Papa Ioan Paul al II- lea si Benedict al XVI-lea  și sa viziteze Țara Sfântă .

Ziarul Maariv a raportat recent că Papa ar putea face acest pelerinaj anul viitor, pentru a marca cea de -a cincizecea aniversare a vizitei lui Paul al VI-lea în 1964, o perioadă în care Israelul și Vaticanul nu au avut relații diplomatice.

" Poporul lui Israel a venit acasă, niciodată să fie smulși din nou ", a concluzionat Netanyahu.
In acelasi discurs, la Adunarea Generală a ONU, Beniamin Netanyahu a citat cateva versete din Scriptura privind Profetia bíblica despre Israel : “Voi aduce înapoi pe prinşii de război ai poporului Meu Israel; ei vor zidi iarăş cetăţile pustiite şi le vor locui, vor sădi vii şi le vor bea vinul, vor face grădini şi le vor mînca roadele. Îi voi sădi în ţara lor, şi nu vor mai fi smulşi din ţara pe care le-am dat -o, zice YHWH, Eylohim al tău!” Amos 9:14-15.

Citând din profetul Amos în limba engleză și apoi în ebraică , Netanyahu a făcut clar tuturor celor care ascultă că nici o amenințare , nucleara sau în alt mod,  va elimina Israelul ca țara . Pentru că Yashuah Însuși a stabilit poporul Său aici.

Ramane de văzut dacă este sau nu discursul prim-ministrul Benjamin Netanyahu la ONU, un punct câștigat pe un teren diplomatic sau politic pentru Israel.
In fata Adunării Generale a Națiunilor Unite , în fața națiunilor lumii , Netanyahu a citat din Biblie nu mai puțin de cinci ori. Cu siguranță mai mult decât la orice alt discurs din istoria ONU.

" Avraam, Isaac și Iacov "

Apelarea facuta, privind patriarhii de credință , prim-ministrul Israelului a pronunțat pentru toți, că nu Organizația Națiunilor Unite, nici Statele Unite , si nici o " soluție cu două state ", nu va stabili poporul evreu în patria lor ancestrală , ci doar promisiunea facuta de Eylohim a lui Israel, care a vorbit în cuvântul Său strămoșilor lor .

Pentru prim-ministrul Israelului Cuvântul lui Eylohim este la fel de important ca si cel politic și relevant mai mult ca niciodată.

El a citat : "Regele persan Cyrus a emis un edict celebru în care a proclamat dreptul evreilor să se întoarcă în țara lui Israel și să reconstruiască Templul Evreiesc din Ierusalim . "

În aceste zile cand avertismentele nebune ale Iranului, anti-Israel, Netanyahu a subliniat că a fost regele persan Cirus  care a sprijinit întoarcerea poporului evreu în Israel. Prim-ministrul, cu subtilitate, a reamintit poporului Iranian ca ei înșiși au fost instrumentele în mâinile lui Eylohim, pentru a îndeplini planul Său, de a stabili poporul evreu în Țara lui Israel. Aceste afirmatii au fost  o mustrare uimitoare a unui regim care amenință în mod regulat pentru a distruge statul evreu.

Ca și profeții din vechime, Netanyahu se confrunta  direct cu dușmanii vechi ai Israelului, apelul sau asupra lor este să renunțe la calea de luptă împotriva lui Eylohim, cu privire la poporul evreu. Lupta împotriva scopurilor lui Eylohim va avea efecte inverse, în cele din urmă . Neyanyahu a declarat ca " președinții Iranului au venit și au plecat ", "iar noi ne-am re-stabilit statul nostru suveran, în patria noastră strămoșească , în țara lui Israel . "

Prim-ministrul evreu,  al Israelului citește , de asemenea, Brit Hadasha (Noul Legamant). Acest citat luat direct din Evanghelia după Matei, sugerează că adevărata natură a dușmanilor lui Israel va fi dezvăluita  prin acțiunile lor , așa cum se vede în următorul verset,  în predica lui Yashua : " . După roadele lor îi veți cunoaște."

După ce a amintit sistematic o listă lungă de crime și teroare de-a lungul anilor, Netanyahu a expus un " contrast de bronz, această contradicție extraordinara , între cuvintele lui Rouhani si actiunile Iranului. ", pe care la numit: " Un lup în blană de oaie ".

Aproape ca si-ar putea imagina pe insusi Yahshuah intorcand Tablele in Templu dupa forma in care Netanyahu a încercat să agită liderii mondiali din apatia lor și sa le trezeasca la pericolele iminente ale înșelăciunii Iranului . Abandonand toata diplomația politica corecta, a uimit diplomații obosiți în Adunarea Generală, expunând minciună după minciună al înșelătoriilor, "fermecatoare ofensiva”, al Iranului și denunțarea lui ca un "regim necinstiți".

" Israelul va sta singur "

Asher Intrater , un lider evreu mesianic din Israel , a subliniat că, atunci când Netanyahu a declarat în discursul său că , dacă este necesar, Israelul ar sta singur pentru a se apăra împotriva amenințării nucleare iraniene , primul-ministru sa referit la o profeție din Deuteronom 33:28,29 > 

Israel este fără frică în locuinţa lui, Isvorul lui Iacov este deoparte Într'o ţară plină de grîu şi de must, Şi cerul lui picură roua. Ferice de tine, Israele! Cine este ca tine, Un popor mîntuit de YaHWeH, Scutul care îţi dă ajutor, Şi sabia care te face slăvit? Vrăjmaşii tăi vor face pe prietenii înaintea ta, Şi tu vei călca peste înălţimile lor.


În mod constant sub presiunea națiunilor lumii , prim-ministrul Israelian pare să fi internaitionalizat adevărul profund, că, mai mult decât orice altă națiune, Israel si lumea trebuie să aibă încredere în Yahshuah, pentru mântuirea ei . Shalom !!!

Comentarii

  1. Deși sînt pro Israel și pro Sion: o întîlnire Naty și Papa e ca și cum s-ar întîlni Tusa și cu Junghiul, care în final va fi Febra .

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)