Israel

Loading...

sâmbătă, 28 septembrie 2013

Siria & Israel

                Împotriva Damascului     Isaia 17:1-3,12-14
1. Prorocie* împotriva Damascului.
„Iată, Damascul nu va mai fi o cetate, ci va ajunge un morman de dărîmături;
2. cetăţile Aroerului sunt părăsite, sunt date spre păşune turmelor care se culcă nestingherite* acolo. 3. S-a isprăvit cu cetăţuia* lui Efraim şi s-a sfîrşit cu împărăţia Damascului; dar rămăşiţa Siriei va fi ca slava copiilor lui Israel, zice יהוה YaHWeH Eylohim al oştirilor.
12. Vai! ce vuiet de popoare multe, care urlă cum* urlă marea! Ce zarvă de neamuri, care mugesc cum mugesc nişte ape puternice.
13. Neamurile mugesc cum mugesc apele mari… Dar cînd le mustră* יהוה YaHWeH, ele fug departe, izgonite** ca pleava de pe munţi la suflarea vîntului, ca ţărîna luată de vîrtej.
14. Seara, vine o prăpădenie neaşteptată, şi pînă dimineaţa, nu mai sunt! Iată partea celor ce ne jupoaie şi soarta celor ce ne jefuiesc.

                     Asupra Damascului       Ier. 49:24-27. 
Hamatul şi Arpadul sunt roşii de ruşine, căci au auzit o veste rea, şi tremură; frica lor este ca** o mare înfuriată care nu se poate potoli.
Damascul este topit, se întoarce să fugă, îl ia groaza, îl apucă neliniştea* şi durerile ca pe o femeie în durerile naşterii.
Ah! cum nu este cruţată cetatea* slăvită, cetatea bucuriei Mele**!
De aceea tinerii* ei vor cădea pe uliţe şi toţi bărbaţii ei de război vor pieri în ziua aceea, zice יהוה YaHWeH al oştirilor.
Voi pune foc* zidurilor Damascului, şi va mistui casele împărăteşti din Ben-Hadad.”

            Împotriva Damascului   Amos 1:3-5.
3. Aşa vorbeşte יהוהYaHWeH: „Pentru trei nelegiuiri ale Damascului*, ba pentru patru, nu-Mi schimb hotărîrea, pentru că au treierat** Galaadul cu treierătoarea de fier.
4. De aceea* voi trimite foc în casa lui Hazael, care va mistui palatele lui Ben-Hadad.
5. Voi sfărîma zăvoarele Damascului* şi voi nimici cu desăvîrşire pe locuitorii din Bicat-Aven, împreună cu cel ce ţine toiagul de cîrmuire în Bet-Eden; şi poporul Siriei** va fi dus rob la♦ Chir, zice יהוה YaHWeH

Siria 27-09-20013 : Șaizeci de persoane ucise într-un atac în Damasc

Zeci de oameni au fost uciși atunci când o mașină capcană a explodat în apropierea unei moschei la marginea Damascului , care coincide cu vizita misiunii a experților ONU , pentru a  investigha presupusele atacuri chimice comise în Siria .
Acest atac , care nu s-au raportat în mass-media oficiale , a avut loc în a treia zi de misiune a inspectorilor ONU în Siria, unde au de gând să investigheze în șapte locuri un presupus atac chimic.
Experții rămân în Siria până luni și speră să producă un raport privind investigațiile sale incepute de la sfârșitul lunii octombrie , potrivit unui comunicat ONU emis la Damasc .

Printre cele șapte locuri în care ONU a justificat o inspecție figureaza Jan la Asal , provincia  la nord de Alepo , care a fost ținta unui atac la 19 martie .

De asemenea, zona Ghouta ,de la marginea Damascului , unde opoziția siriană a acuzat regimul ca a ucis peste o mie de oameni într-un atac chimic pe 21 august , un eveniment care a fost pe punctul de a declanșa o intervenție militară internațională .

Se va inspecta cauza a inca trei atacuri presupuse care au avut loc între 22 și 25 august inclusiv unul în Yobar, in care regimul a dat vina pe rebeli .

Directorul principal al echipei , suedezul Sellström Ake, un om de stiinta , a declarat ca folosesc aceleasi " metode și tehnici imparțiale a faptelor ", ca în prima sa vizită .

Sellström a citat " metodele ecologice și epidemiologice " , cum ar fi prelevarea de probe și analize de laborator , precum și interviuri cu medici , victime și părțile interesate .
Experții , care fac parte din Organizatia Mondiala a Sanatatii ( OMS ) și Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice ( OIAC ) , au sarcina de a stabili dacă s-au folosit arme chimice , dar nu stabilesc cine le-a folosit .

Între timp , Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite este de așteptat să voteze o rezoluție care articulează procesul de dezmembrare a armelor chimice siriene , după SUA și Rusia,au încheiat un acord cu privire la această chestiune .

Folosirea armelor chimice în Siria luna trecută, a condus la un acord pentru a plasa Arsenalul Chimic al regimului de la Damasc sub control internațional .

În urma acestui acord , Siria a solicitat aderarea la Convenția privind interzicerea armelor chimice , și va deveni în 14 octombrie un statu membru cu nr 190 al OPAC .

În afară de atacurile chimice , Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU a condamnat încălcări ale libertăților fundamentale în Siria, comise de ambele parti, de forțele guvernamentale și milițiile aliate lor și a grupurilor rebele . sursa EFE

ATENTIE CELOR CARE URASC ISRAELUL !!! 
VETI AVEA ACEIASI SOARTA, ASTA SPUN PROFETIILE 

Căci iată că în zilele acelea şi în vremile acelea, cînd voi aduce înapoi pe prinşii de război ai lui Iuda şi ai Ierusalimului, voi strînge pe toate neamurile, şi le voi pogorî în valea lui Iosafat. 

Acolo, Mă voi judeca cu ele, pentru poporul Meu, pentru Israel, moştenirea Mea, pe care l-au risipit printre neamuri, împărţind între ele ţara Mea.


Au tras la sorţ pentru poporul Meu; au dat un flăcău pe o curvă, şi au vîndut fata pe vin, şi l-au băut.

Ce vreţi voi cu Mine, Tirule şi Sidonule, şi toate ţinuturile Filistenilor?
 

Vreţi să-Mi răsplătiţi vreo faptă, sau să faceţi ceva împotriva Mea? Iute, 

fără zăbavă, voi întoarce faptele voastre asupra capului vostru.

Mi-aţi luat argintul şi aurul, şi cele mai bune odoare ale Mele, şi le-aţi dus în templele voastre.

Aţi vîndut pe copiii lui Iuda şi ai Ierusalimului copiilor Grecilor
, ca să -i depărtaţi din ţara lor.

Iată că îi scol în locul în care i-aţi vîndut, şi voi întoarce fapta voastră asupra capului vostru.

Voi vinde copiilor lui Iuda pe fiii şi fiicele voastre, şi ei îi vor vinde Sabeenilor, un neam depărtat; căci YaHWeH a vorbit.

Vestiţi aceste lucruri printre neamuri: pregătiţi războiul! Treziţi pe viteji! Să se apropie şi să se suie, toţi oamenii de război!

Fiarele plugurilor voastre prefaceţi-le în săbii, şi cosoarele în suliţe! Cel slab să zică: ,,Sînt tare!``

Grăbiţi-vă şi veniţi, toate neamurile de primprejur, şi strîngeţi-vă! Acolo pogoară, YaHWeH, pe vitejii Tăi!

Să se scoale neamurile, şi să se suie în valea lui Iosafat! Căci acolo voi şedea să judec toate neamurile de primprejur.

Puneţi mîna pe secere, căci secerişul este copt! Veniţi şi călcaţi cu picioarele, căci linurile sînt pline, şi tocitorile dau peste ele! Căci mare este răutatea lor!

Vin grămezi-grămezi în valea judecăţii, căci ziua lui YaHWeH este aproape, în valea judecăţii.

Soarele şi luna se întunecă, şi stelele îşi pierd strălucirea.

YaHWeH răcneşte din Sion, glasul Lui răsună din Ierusalim, de se zguduie cerurile şi pămîntul. Dar YaHWeH este scăparea poporului Său, şi ocrotirea copiilor lui Israel.

Şi veţi şti că Eu sînt YaHWeH, Eylohim al vostru, care locuieşte în Sion, muntele Meu cel sfînt. Ierusalimul însă va fi sfînt, şi nu vor mai trece străinii prin el.

În vremea aceea, va picura must din munţi, şi va curge lapte din dealuri, toate pîraiele lui Iuda vor fi pline de apă. Un izvor va ieşi deasemenea din Casa lui YaHWeH, şi va uda valea Sitim.

Egiptul va ajunge pustiu, Edomul va ajunge o pustie stearpă, din pricina sîlniciei făcute împotriva copiilor lui Iuda, al căror sînge nevinovat l-au vărsat în ţara lor.

Dar Iuda va fi vecinic locuit, şi Ierusalimul din neam în neam.

Le voi răzbuna sîngele pe care nu l-am răzbunat încă, dar YaHWeH va locui în Sion
(Ioel 3:1-21)Shalom !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...