Botezul fals

Botezul fals
Cine va crede și se va BOTEZA va fi mîntuit; dar cine nu va crede va fi osîndit. (Marcu 16:16)

Ce este botezul? și cum trebue făcut? Cine poate fi botezat? și cine poate boteza? Niște întrebări care scripturile le clarifică sigur.Trebue căutată doar evidența scripturală. Nu fac aici o polemica a botezului, doar arăt aspectele negative a exercitări învațăturii despre botezuri.Pentru cei ce cred că au botezul correct.

1) Botezul în numele trinități este fals!
2) Botezul în numele lui isus este fals!
3) Botezul prin stropire, turnare este fals!
4) Botezul pentru cei morți este fals!
5) Botezul în clădiri,biserici, sinagogi etc. este fals!
6) Botezul performat de persoane ne botezate corect este fals!
7) Botezul performat fară temeiul Legii este fals!

Acestea sînt cele mai cunoscute forme de botez fals; dar mai sînt și altele. Cum ai fost botezat tu? Ți-ai pus vreodată întrebarea dacă botezul tău, pe care tu l-ai luat este corect.?

Exemplele din scripturi despre botez sînt exacte și usor de înțeles. Dar Șatan vrea să strice
adevărata lucrare, a introdus doctrina bisericii. Și în loc să procedăm scriptural corect, urmăm tradiția bisericii.

Este adevarat cei dornici de botez ar trebui să fie interesați de procedeul corect din punct de vedere scriptural și practic....Băgîndu-l pe cineva într-un butoi(vana.piscina…) cu apa și invocînd trinitatea ăsta nu e botez. Este o fără de Lege făcută în numele.....cui îl botezi; nimeni nu recunoaste acest fel de botez. Vorbesc despre adevărata congregrație a lui יהוה YaHWeH (Yaue).

Adevăratul botez scriptural e performat de persoana care dorește să se boteze. Candidatul intră în rîu pînă la o adîncime destul de mare ca să
se poată scufunda total în apă; Aceasta se face sub supravegherea privegheatorului
(botezătorul) care Instruește candidatul cum să procedeze. Cînd candidatul confirmă că a înțeles toate instrucțiunile botezatorului...Mărturisește credința în יהוה YaHWeH(Yaue) și se scufundă singur invocînd numele lui יהושע Yașua.

Acesta este singurul botez scriptural acceptat de יהוה Yaue; cei ce nu au performat în acest fel sînt nebotezați. Botezul corect este un act personal pe care credinciosul îl performează singur, fără nici un intrus. El mărturisește aligența (credința) fata de יהוה YaHWeH(Yaue) prin fiul יהושע Yașua.

A fi botezat în NUME; întîi trebue să cunoști numele celui ce vrei să-l invoci în botez.
Tatal, nu este nume; este un titlu
Fiul nu este nume; este un titlu
Duhul Sfînt; nu este nume, nu este titlu; este putere

Deci dacă tatăl, fiul, duhul sfînt; nu sînt Nume. Cum botezi tu în Nume?? cînd ele nu sînt nume. Singurul nume mai presus de orice nume; Nume în care este mîntuire este Numele יהושע YAȘUA ha Mașiya. Nici un apostol nu a performat vre-un botez în numele trinității. Ei au botezat în adevăratul nume puternic și slăvit יהושע YAȘUA. Dacă ție ți s-a dat un alt nume, fă-o în acel nume. Dar dacă nu există un alt nume prin care oamenii să fie mîntuiți. Fă-o în acel nume; în care este mîntuire, și numele este יהושע Yașua ..cred că e clar? Shalom !!!

Comentarii

  1. O listă de 7 botezuri (în ghilimrle)
    E drept la marku 16 v 15 , este pusă întîi credința...oare ce credință? se va boteza ..aici e aici, nu va fi botezat .Eu înțeleg că așa cum credința este un act personal..la fel și botezul trebue să fie un act personal.
    Acum dacă înțelegem că nici unul din cele enumerate mai sus, nu-s botez este relevant că cei ce au făcut unul din așa enumeratele botezuri de fapt nu sînt botezați .
    Aceiași tradiție o urmează și mesianici...deși ei zic că au o credință mai aleasă ..oare?
    Cînd urmează același botez , zic ei mikvah ca și mămica lor care ea născut .
    Cînd trinitatea este invocată...aceste titluri sînt ne valide pentru că nu reprezintă nimic
    care să țină de Mîntuire.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca un om se boteaza in apa prin scufundare cum mai poate fi botezat acel om cu Duhul Sfant?tinand cont ca nu exista decat UN SINGUR BOTEZ cum sta scris in Efeseni '' Este un singur Domn, o singura credinta, un singur botez''. (Efes.4:5)Oare poate sa primeasca omul doua botezuri?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)