Israel

Israel

duminică, 14 iulie 2013

Ministrul Israelian spune "Ar trebui să reconstruim Templul din Ierusalim"

"Ar trebui să reconstruim Templul din Ierusalim" - spune ministrul israelian
Un ministru israelian a declarat public săptămâna trecută că, probabil, a venit timpul pentru a se reconstrui Templul biblic de pe Muntele Templului din Ierusalim.

Cea mai mare parte a israelienilor nu au această aspirație. Chiar și printre cei care ar dori să vadă templul restaurat, cei mai multi nu cred că Israelul poate realiza ceva atât de controversat, cu excepția unei acțiuni directe a Creatorului.

Dar toate astea nu l-au oprit pe Ministrul pentru Locuințe și construcții, Uri Ariel (din Partidul Casa Iudaica), declarând că "avem nevoie pentru a construi un templu real pe Muntele Templului."

Ministrul Uri Ariel a rostit această declarație în timpul unei conferințe de presă a Comunitatii Samaritene din Silo, unde arheologii au descoperit rămășițele de suporturi pentru cortul(Tabernacul) Biblic, unde era situat de secole.

Potrivit unui studiu, o treime din evrei israelieni doresc ca Templul sa fie reconstruit în Ierusalim
Printre multe organizații care au inițiat cercetarea, activiștii sunt optimisti. 

Ei cred că rezultatele arată o consolidare a percepției publice, si că locul este cel mai important site evreiesc. Cu toate acestea, sa constatat, de asemenea că Zidul Plângerii este considerat cel mai sfant site in iudaism.

De curand a fost lansat un sondaj, cu o zi înainte de Tisha B'Av, doliu evreiesc în amintirea distrugerii primului și celui de al doilea Templu, si a fost finantat de catre Fundatia Independenta Israel.
Potrivit sondajului realizat de Forumul comun al Organizațiilor de pe Muntele Templului, la intrebarea ceruta : "Sunteti in favoarea sau contra pentru construirea unui templu pe Muntele Templului", 30% au răspuns Da, în timp ce 45% au fost împotrivă, iar 25% au spus ca nu sunt siguri.

Printre evreii religioși care au participat la sondaj, 43% au susținut construirea unui templu, în comparație cu 20% din rândul naționaliștilor ultra-ortodoxi și ultra-ortodoxii, si 31% dintre evreii seculari. 


Cu toate acestea, în ciuda schimbarii de atitudine față de Muntele Templului, publicul evreu încă mai crede că Zidul de Vest este cel mai sfânt loc în iudaism. 66% au ales Zidul de Vest, în comparație cu 29% care au ales Muntele Templului. Shalom !!!

4 comentarii:

 1. E drept...ar cam fi timpul dar...Hotărîrea vine de sus!Un templu condtruit acum cu mijloacele moderne și cu tot materialul pregătit...în mai puțin de un an poate fi funcționabil ținînd cont că deja este pregătită o preoție leveticală (aronică).Deci startul e poate da oricînd mai ales că Doom of the roack nu trebue neaparat să fie distrus.Cerința e ca muntele templului să fie un loc sfînt doar pentru ysraeliți și nu și pentru păgîni

  RăspundețiȘtergere
 2. Daca se va construi...va fi inceputul sfarsitului..si disparitia statului Israel

  RăspundețiȘtergere
 3. Va fi sfasitul lumii, nu numai a Israelului

  RăspundețiȘtergere
 4. O fi sfirsitul actualului sistem satanic, dar nu sfirsitul total al lumii, pentru ca aceasta planeta a fost creata ca sa fie locuita. Ca in viitorul templu va intra anti haMasyah, asa este scris, ca doar nu intimplator vor muri 2/3 din poulatia tarii si numai o trime va fi incercata si lamurita in cuptor, dupa care iL vor primi pe Adevaratul Yahu'Suah.
  AlleluYah.

  RăspundețiȘtergere

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

HalleluYah

HalleluYah Care este originea, însemnătatea şi sensul acestui cuvânt foarte bine cunoscut? HalleluYah este un cuvânt pur ebraic, dar ...