Israel

Loading...

duminică, 7 iulie 2013

Egiptul zilelor noastre

Arderea Steagului Evreiesc de catre Egipteni
Egipt: Cel puțin treizeci si  sase de morți si sute de raniti, in luptele dintre partizanii și adversarii lui Morsi.

Armata egipteană a desfășurat tancuri in apropiere de Piata Tahrir din Cairo pentru a încerca să controleze ciocnirile între susținătorii și adversarii demisului Președinte Mohamed Morsi, care au provocat în întreaga țară cel puțin treizeci si sase  morți.

Tancurile armatei egiptene și întăriri de poliție au ajuns in apropiere de Tahrir, unde protestatarii au atacat cu pietre,torțe și gloanțe de pusca cu aer comprimat, în unele cazuri.

Simpatizantii lui Morsi au încercat să ajungă in Piața Tahrir, unde se adună mii de oameni, care susțin demonstrațiile organizate de grupuri non-islamiste și activiști revoluționari în favoarea Armatei.

Oponenții lui Morsi au împiedicat pe islamiști sa ajunga in piata și au început să tragă cu gloanțe de pușcă cu aer comprimat. Situația sa calmat după apariția tancurilor militare, si mai multi dintre demonstranți au părăsit zona.

Anterior, armata a avertizat într-o declarație ca va proteja demonstranții "pașnici" de orice "provocare sau atac."

Cel puțin treizeci si sase de persoane au murit în incidente înregistrate in diferite puncte din țară, a raportat televiziunea de stat .

La rândul său, procuratura a anunțat că a desemnat un examinator pentru a determina cauza morții a patru persoane în fața sediului central al Gărzii Republicane, unde cred islamiștii că este reținut Morsi.


Detronat de armata, Presedintele egiptean Morsi, ales într-un scrutin a fost la putere doar un an.

Iata ce spune Scriptura despre Egipt: 

Proorocie împotriva Egiptului. Iată, Yahweh călăreşte pe un nor repede şi vine în Egipt. Idolii Egiptului tremură înaintea Lui, şi li se îndoaie inima Egiptenilor în ei.

,,Voi înarma pe Egipteni unii împotriva altora, şi se vor bate frate cu frate, prieten cu prieten, cetate cu cetate, împărăţie cu împărăţie.

Duhul Egiptenilor va pieri din ei, şi le voi nimici sfatul; atunci vor întreba pe idoli şi pe vrăjitori, pe ceice cheamă morţii şi pe ghicitori.

Voi da Egiptul în mînile unui stăpîn aspru, şi un împărat fără milă va stăpîni peste ei, zice Yahweh, Eylohim al oştirilor.``

Apele mării vor seca, şi rîul va seca şi se va usca, rîurile se vor împuţi, canalele Egiptului vor fi goale şi uscate, pipirigul şi trestiile se vor vesteji.

Livezile Nilului de la îmbucătura rîului, şi toate sămănăturile din valea rîului se vor usca, se vor preface în ţărînă şi vor pieri.

Vor geme pescarii, se vor boci toţi cei ce aruncă undiţa în rîu, şi ceice întind mreji pe ape vor fi nemîngîiaţi.

Ceice lucrează inul dărăcit, şi ceice ţes ţesături albe vor fi acoperiţi, de ruşine, stăpînitorii ţării vor fi întristaţi şi toţi simbriaşii vor fi cu inima amărîtă.

În adevăr, voivozii Ţoanului au înebunit, sfetnicii înţelepţi ai lui Faraon s'au prostit. ,,Cum îndrăzniţi voi să spuneţi lui Faraon: ,Noi sîntem fiii înţelepţilor, fiii străvechilor împăraţi?

Unde sînt înţelepţii tăi?` ,Să-ţi facă descoperiri idoleşti, şi să spună ce a hotărît Yahweh al oştirilor împotriva Egiptului.

Voivozii Ţoanului au înebunit, voivozii Nofului s'au înşelat, căpeteniile seminţiilor duc Egiptul în rătăcire:

Yahweh a răspîndit în mijlocul lui un duh de ameţeală ca să facă pe Egipteni să se clatine în toate faptele lor, cum se clatină un om beat şi varsă,şi Egiptul nu va avea pe nimeni, care să poată face ceva, nici cap, nici coadă, nici ramură de finic, nici trestie!

În ziua aceea, Egiptul va fi ca o femeie: va tremura şi se va teme, văzînd mişcarea mînei Yahweh al oştirilor, cînd o va ridica împotriva lui.

Chiar şi ţara lui Iuda va fi o groază pentru Egipt: cum i se va vorbi de ea, se va îngrozi, din pricina hotărîrii luate împotriva lui de Yahweh al oştirilor. 

Astfel, Yahweh va lovi pe Egipteni, îi va lovi, dar îi va tămădui. Ei se vor întoarce la Yahweh, care -i va asculta, şi -i va vindeca. (Isaía 19:1-17,22) Shalom !!!

2 comentarii:

 1. Să nu-l urăști pe Egiptean...căci ai fost străin în țara lui...Fii care li se vor naște ,în al treilea neam să intre în Adunarea lui Yahweh.
  (deot.23 v 7-8)
  Se întorc ,dar nu la Cel Prea Înalt, sînt ca un arc înșelător. Mai mari lui vor cădea uciși de sabie ,din pricina vorbiri lor îndrăznețe,caqr-i va face de rîs în țara Egiptului.(osea 7 .16)

  RăspundețiȘtergere
 2. HARUL
  O, neprihănie prin credință,
  O, ce har minunat ni s-a dat
  Care așteaptă cu multă dorință
  Ca eu azi și mâine să fiu mai curat

  O, neprihănire de prooroci vestită,
  Nemeritată, dar primită în dar
  O, neprihănire printr-o jertfă sfântă,
  E Yașua , ce Yaue ne la dat.

  O, neprihănire prin credință
  E modul perfect cum să scapi de păcat
  Bazat dar pe har, neavând fapta iubirii
  Credința e moartă și nu duce în rai .

  RăspundețiȘtergere

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...