Israel

Loading...

miercuri, 10 iulie 2013

Ce sa întâmplat cu numele Creatorului in Rabinismul Talmudic ?

Ce sa întâmplat cu numele Creatorului in Rabinismul Talmudic ?
Misterios, Elohim (Cel Atotputernic) a trecut printr-o schimbare de la numele Yahweh la Adonai și nu numai în Rabinismul Talmudic care se vrea Iudaism original, dar și Iudaismul Mașianic si Crestinismul au acceptat această schimbare de nume.

Numele Yahweh este scris de aproape șapte mii de ori în Scriptură ca YHWH (Yod-Hey-Waw-Hey), pronunțat ...Yahweh ... Yahveh.... Yaue... *Strongs # 3068* scris în  aramaică sau ebraică.

Originea prescurtată *Strongs Yah # 3050*scris in aramaică sau ebraică YH (Yod-Hey) apare de  patruzeci și nouă de ori în Scriptură. Acesta este modul în care putem obține numele în ebraică, cum ar fi de exemplu Mattith-yahu (Matei), ceea ce înseamnă *un Dar de la Yahweh* și in ebraică cuvinte, cum ar fi Hallelu-Yah ceea ce înseamnă *Laudat să fie Yah*.  

Numele Creatorului nostru, nu este Adonai așa cum a fost scris în unele Biblii evreiești. Cuvântul ebraic Adonai este scris cu litere ebraice ADNY (Aleph-Dalet-Nun-Iod)* Strongs # 113* și, Cuvântul Adonai este redat ca un Lord (stăpîn) în traducerile Creștine și Evreiești deopotrivă, dar în versiunile mai precise traduceri de calitate este  cuvîntul maestru..

În multe traduceri Evreiești, inclusiv Biblia complectă Evreiască, numele de Yahweh este îndepărtat și înlocuit cu Adonai, care noi deja știm ca nu este numele lui, este doar un titlu, care este deja utilizat în întreaga Scriptură. Cu alte cuvinte, ei Evreii au schimbat numele Yahweh cu titlul Adonai.  Și asta pentru că Adonai este deja în uz în Scriptură, spun ei ...nu contează... numele sau titlul e tot una. Adonai  un Lord puțin superior unui om de rînd, este titlul și numele Creatorului în viziunea lor.    

În cele mai multe traduceri creștine numele de Yahweh este îndepărtat și înlocuit cu Domnul în majuscule. Acest lucru este, de asemenea confuz, deoarece acestea cuvînt Domnul nu este nume  este un titlu uzual pentru orice persoană și nu este cuvînt ebraic ca să definească un nume .

Adonai (domnul meu) un lord (stăpîn) mai mic, nu poate fi numele Celui Veșnic. În esență, ei au luat un nume și un titlu apoi le-au transformat prin traducere într-un singur cuvânt și așa s-au procopsit cu Adonai-Domnul. Ele sunt pur și simplu jocuri de cuvinte atunci când sunt traduse din ebraică în engleză sau in altă limbă.

Aceste practici încalcă Scriptura, în multe locuri, cum ar fi : adăugarea sau eliminarea din Cuvântul lui Yahweh. Folosind numele adulterat e în zadar, este a necinsti numele mare și puternic al Creatorului, numele Yahweh. Să citim câteva pasaje din Scriptură....

Pînă cînd vor prorocii aceştia să prorocească minciuni, să prorocească înşelătoriile inimii lor? Cred ei oare că pot face pe poporul Meu să uite Numele Meu prin visele pe care le istoriseşte fiecare din ei aproapelui său, cum Mi-au uitat părinţii lor Numele din pricina lui Baal? (Yirmeyahu*Ieremia 23:26-27) -.

 Iudaismul rabinic la fel ca si Crestinismul au înlocuit numele Creatorului
* n-adăugaţi nimic la cele ce vă poruncesc eu şi să nu scădeţi nimic din ele; ci să păziţi Poruncile lui יהוה Yahweh(YAUE), Eylohim al vostru aşa cum vi le dau eu. ( Debarim *Deutronom 4:2)

Înlocuirea lui Yahweh cu Adonai sau Domnul este o blasfemie, prin care au scos Cuvîntul/Numele original.

Eu sunt יהוה Yahweh(YAUE), acesta este Numele Meu; şi slava* Mea n-o voi da altuia, nici cinstea Mea, idolilor. (Yeshayahu*Isaia 42:8) - Acum e clar și știm ca numele Lui este Yahweh!

Să nu iei un nume deşert drept Numele lui יהוה Yahveh(YAUE) Cel Atotputernic al tău; căci יהוה Yahweh(YAUE) nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deșert Numele Lui.(Shemoth*Exod 20:7)

Știu că acest subiect poate fi foarte confuz pentru unii oameni ca să-l înțeleagă, așa că vreau să fiu clar. Cuvântul ebraic pentru domnul este Adonai, dar ar trebui să fie tradus ca maestru, mai degrabă decât Domnul. Peste tot unde există Adonai sau Domnul în Scriptură ar trebui să scrie si sa se citească Yahweh sau Yah.. Dacă aveți dubii, mergeți la aramaică sau ebraică, veți vedea înțelesul se va citi YHWH (Yod-Hay-Waw-Hay), în aramaică și ebraică.

Conducerea Mașianicilor interzice utilizarea numelui real *Yahweh* deoarece Talmudul le spune să nu folosească acest nume pentru că nu se cunoaște pronunțarea corectă.

De fapt, în sinagogile Mașianice chiar sunt încurajați de al numi HaShem, care este substituirea tradițională pentru Numele Lui Yahweh . HaShem înseamnă literal nume... dar care nume? ce nume? evident că El Creatorul are într-adevăr un nume, dar Talmudul interzice de a chema Numele YHWH, pentru-că zic ei, nimeni nu-l știe. Shalom !!!

4 comentarii:

 1. Frica de a nu lua ]n deșert Numele YHWH,a concluzionat la eliminarea totală a folosiri Numelui Sacru...dar aici e în joc chiar însăși Mîntuirea ...Pentru că condiția de a fi mîntuit este Yoil 2 v 32. Atunci oricine va chema numele Yahweh va fi Mîntuit. Dar pentru că cel ce rostește numele Yahweh trebue să se depărteze de
  Fără de Lege ,aici e buba , lor le place fărădelegea și preferă să nu cheme Numele Sacru ..doar pentru a continua a lucra fărădeLegea

  RăspundețiȘtergere
 2. Minunata explicatia!
  Si evident, cum vor cunoaste oamenii, numele mai presus de orice nume ,daca nimeni nu il face de cunoscut?
  Dupa cum este scris:Romani 10:15 Şi cum vor propovădui, dacă nu sunt trimişi? După cum este scris: ,Cât de frumoase sunt picioarele celor ce vestesc pacea, ale celor ce vestesc Evanghelia!'
  In evanghelie ,adica in vestea buna a pacii in care apare Numele,prin care ,oricare familie de pe pamant este binecuvantata,conform Legii Sfinte:Numeri cap 6cu:22 Yahveh a vorbit lui Moise şi a zis:
  23. „Vorbeşte lui Aaron şi fiilor lui şi spune-le: „Aşa să binecuvîntaţi* pe copiii lui Israel şi să le ziceţi:
  יהוה„ . 24 (Yahveh)) să te binecuvînteze şi să te păzească*!
  יהוה . 25 (YAHVEH)) să facă să lumineze faţa Lui peste tine şi să Se îndure de tine!
  יהוה . 26 (YAHVEH) să-Şi înalţe faţa peste tine şi să-ţi dea pacea!
  27. Astfel să pună Numele Meu peste copiii lui Israel, şi Eu îi voi binecuvînta.”
  In Efeseni cap.3:14. …Iată de ce, zic, îmi plec genunchii înaintea Tatălui Stăpînului nostru יהושע (Yașua) haMaşiya,
  15. din care îşi trage numele orice familie, în ceruri şi pe pămînt,... este scris ,de unde isi trage numele orice familie de pe pamant!

  RăspundețiȘtergere
 3. Pe YouTube David Nagy ne vorbește despre Adonai ca fiind numele adevărat al Creatorului. Dânsul vine cu o mărturie că numele adevărat și pronunția s-a pierdut la dărâmarea templului. În videoclipul 3 dă explicații. Pentru cei care sunt la începutul căutării Creatorului v-a fi dificil de a trage o concluzie dacă avem două argumente diferite și amândouă convingătoare. Urmăriți videoclipul... https://www.youtube.com/watch?v=1FSp22CruXU&t=16s

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. În primul rănd Adonai este echivalentul Domnul, care amîndoi nu sunt Nume, ci niște titluri, Numele nu sa pierdut niciodată avînd în vedere că el apare în Torah și Scrierile evreiești, in schimb David Nagy este o clonă nereușită a catolicismului trinitar care se autointitulează ca Rabi și marele Guru al Mesianismului Romănesc. Un trinitar tipic penticostal care caută Ecumenism cu toate cultele protestante și tradiționale, o haină evreieiască trasă pe spate nu te face evreu, căutați adevărul și nu îndoctrinare Cretină....

   Ștergere

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...