Israel

Israel

vineri, 5 iulie 2013

Se va încumeta să schimbe vremile şi legea

El va rosti vorbe de hulă împotriva Celui Prea Înalt, va asupri pe sfinţii Celui Prea Înalt, şi se va încumeta să schimbe vremile şi legea; şi sfinţii vor fi daţi în mînile lui timp... de o vreme, două vremi, şi o jumătate de vreme.  (Daniel 7:25).

Va rosti vorbe de hulă împotriva Celui Prea Înalt

Marcion a plecat din orașul său natal in 138 d. Hr., la Roma, unde a devenit un influent Maestru creștin, stăpânind perfect arta de convingere ... Marcion a negat, de exemplu, interpretarea credinciosilor a Vechiului Testament, Scriptura Adunarii primare. 

Yahweh al Evreilor, a spus Marcion, este un imperfect. Creatia lui Yahweh nu este o binecuvântare, dar este o nerușinare! Pentru că este o greșeală să creeze oameni pentru ai lansa spre pierzare si distrugere și în cele din urmă sa-i conducă la mântuire ....

 Marcion considera, de asemenea actul de a genera copii de a fi o indecență mare a lui Yahweh. Referindu-se la locul (vagin), a declarat: Ne-am născut între fecale și urină? (interfaeces et urinam nascimur). 

Va asupri pe sfinţii Celui Prea Înalt

Într-un moment în care puterea Religioasă amestecată cu puterea regală, Papa Grigore al IX, pe 20 aprilie 1233 a emis două decrete care marchează începutul Inchiziției, o instituție a Bisericii Romano-Catolice care a persecutat, torturat și ucis mai multi dușmani ai săi, sau oricine ar fi înțeles ea ca un inamic, acuzându-i ca fiind eretici, pentru mai multe secole la rand.

Se va încumeta să schimbe vremile și legea

Porunca a treia conform Biserici Catolice spune : Sfințiti Duminica si celelalte Sărbători de poruncă. Pentru care motiv, pentru creștini, Shabatul se înlocuiește cu Duminica ? sa vedem motivatia : Deoarece Duminica este ziua învierii lui Yahshua, ca "prima zi a săptămânii" (Marcu 16:2), ea amintește de prima creație, ca "ziua a opta", după sabat, ea simbolizează noua creație, inaugurată de Învierea lui Yahshua. 

Astfel, a devenit, pentru Religia Creștina prima din toate zilele și din toate sărbătorile: ziua Domnului(Dominus-Dei), în care Crestinismul cu Paștele său, duce la falsa realizare spirituală a Shabatul Evreiesc și anunța odihna eterna a omului, în Dumne-zeu(Domn al Zeilor).

Astfel dar si Crestinii Protestanti au preluat acest obicei de la Biserica Catolica de a respecta Sarbatorile (Vremile)Porunca(Legile) schimbata, care nu este conforma cuvantului spus de Yahveh pentru Credinciosii sai.

Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s'o sfinţeşti.  (Exodul 20:. 8)

Ţine ziua de odihnă, ca s'o sfinţeşti, cum ţi -a poruncit YHVH Creatorul tău. (Deutronom 5:12)

Sfintiti Shabatele Mele, caci ele sunt un semn intre Mine si voi, ca sa stiti ca Eu sunt YHVH, Elohim al  vostru!" (Ezec.20:12)

Nu numai porunca despre Shabbat a fost falsificata, dar, de asemenea, în ceea ce privește porunca de interzicere a `imaginilor de cult a fost răsucita, să vedem ce scuză au folosit prin a spune: "Nu face pentru tine orice chip cioplit" (Exodul 20:3) interzice cultul imaginilor?

În Legamantul Torei si cel Reinoit, această poruncă interzice reprezentarea Creatorului absolut prin imagini sau chip cioplit. 

Cu toate acestea, de la Întruparea Fiului lui Yahweh, venerarea Creștină a imaginilor, chipurilor cioplite sau turnate este practicata si justificata de către Consiliul al doilea de la Niceea din 787, dar nu de Scriptura, deoarece spun ei ca se întemeiază pe misterul Fiului lui Yahweh făcut om, în care Yahweh devine transcendent vizibil. Acest lucru nu este un cult al imaginii spune Crestinismul, ci venerarea celor cărora le este reprezentata: Cristos(*Zeul de aur*), Fecioara, îngerii și sfinții.  Shalom !!!

4 comentarii:

 1. Sigur Ziua soarelui (sole dios) este creația lui YHWH ...dar de la a recunoaște creația pînă la închinare neautorizată de YHWH e ceva drum.
  În adevăr samariatenismul lui Shimon Magus(primul papă)a fost perfectat de acest Maricion în colaborare cu lideri episcopiei Romei, la cre o mare contribuție a avuto înșelatul Justin Martirul
  un susținător al noi inventate dogme a trinități
  Binențeles că trecerea de la Șabat la ziua soarelui (dumineca) sa făcut treptat în timp
  Pentru că credincioși în Yașua din al doilea secol aveau marea majoritate Adevărata învățătură practicată de Apostoli originali și de Ucenici apostolilor...Dar Deavolul nu doarme...Chiar Biserica Romană(catolică)
  recunoaște că Dumineca ziua întîia este opera Eclisiastică a Bisericii Mamă (Catolică)
  spun ei...Biserica este mai pe sus de Scriptură
  (Torah)Popa (papa) are cheia împîrăție și el Papa este infalibil...Papa nu poate să greșească!!!!!!.Deci închinători în această zi (dumineca) de fapt recunosc autoritatea Papală și urmează dogma romei Cu alte cuvinte TOȚI cei ce se închină dumineca sînt Catolici..recunosc autoritatea biserici mamă și urmează dogma ei.

  RăspundețiȘtergere
 2. Doar putina Istorie, putina!
  Calendarul dupa care ne orientam si noi (Gregorian), are un drum destul de lung (1582), dar pina la acel an au fost in uz calendare imprumutate si perfectionate diferiti conducatori romani.
  Primul a fost calendarul "Etrusc" (o provincie a cismei/peninsulei latine), preluat de fondatorul cetatii eterne Roma, respectiv Romulus in Ab.u.C (anul fondarii Romei, 758 i.e.n.)
  A urmat imparatul Numa Pompiliu, care a adaugat la vechiul calendar un timp si a realizat 10 luni, urmat de imparatul Iulian care a introdus in anul 46 i.Ch. propriul sau calendar cu lunaile impartite in perioade de 8(opt) zile, asa zisul calendar "nundinal", la care a mai adaugat inca 2(doua) luni, completind anul solar cu 12 luni.
  (Bineinteles ca nici inainte nu era anul de 5 s-au 10 luni numai, ci perioada ce urma acelor luni era o perioada intercalata, pina ajungea din punct de vedere astronomic anumiti astri si constelatii la acelas punct).
  Exemplul: anul egiptean incepea cam pe la 21 Iunie actual, data cind incepea revarsatul Nilului si care corespundea cu aparitia stelei Sotis/Sirius. Cu toate ca aceasta stea se vedea citeva luni pe an, apoi disparea, anul egiptean se sfirsea la urmatoarea revarsare a Nilului si aparitie a stelei mentionate.
  Bineinteles ca "poporul ales/Yahudah", avea propriul lor calendar luni/solar, care era urmarit de preotii de la Templu si care nu se potrivea nici intr-un fel cu cel al ocupantilor vremelnic ai canaanului, respectiv romanii.
  Deci, pe timpul lui Yahu'Shuah, nu exista nici la romani macar, numele zilelor asa ca astazi, ci erau numerotate la romani de la A-H, in perioade continuii de 8(opt) zile, iar ce-a de a opta zi fiind zi de tirg unde se faceau "trocuri"/schimb de marfuri.
  la Templu, calendarul era organizat pe "luni", de lungimea unui "ciclu lunar", respectiv 29 s-au 30 de zile.
  A venit anul 70, cind templul a fost ras de pe muntele templului, sinedriul desfiintat, iar evreimea imprastiata si vinduta prin tirgurile de sclavi din imperiul roman 9ma refer la cei ce nu au fost omoriti), iar in anul 135 s-a finalizat desfiintarea regatului lui Yahudah complet, raminind doar cei mai amariti prin "TARA FAGADUINTEI".
  A venit fatidicul an 321, cind Constantin cel Mare, s-a gindit sa-si aduca si el aportul la perfectionerea crestinismului si a realizat tot ceia ce stiti, plus un lucru care nu prea este popularizat, s-au este poularizat TRUNCHIAT.
  A IMPRUMUTAT PERIODICUL DE 7 ZILE PERSAN (NU CEL IUDAIC CARE ERA TOT DE 7 ZILE, PENTRU CA YAHUDAH NU MAI EXISTA). ACESTE DOUA PERIODICE DE 7 ZILE NU SE POTRIVEAU UNUL CU ALTUL DIN MAI MULTE ASPECTE.
  Periodicul persan, incepea cu ziua lui Saturn,urmat de ziua soarelui pe pozitia a doua si asa mai departe. (Va voi da un material cu cele doua periodice). Daca incepem cu saptamina persana cu Ziua lui Saturn/simbata prima zi, vom intelege de ce mulsumanii au pina astazi ca zi de inchinare vinerea crestinilor.
  Pentru ca ei nu si-au schimbat calendarul religios.
  Ei, maestrul Constantin, a trecut ziua lui Saturn din periodicul persan de 7 zile pe pozitia a saptea, iar ziua Soarelui de pe pozitia a doua, a trecut-o pe pozitia intiia si a dat porunca pe care o stiti, prin decret imperial, ca toti supusii romei sa se inchine in venerabila zi a soarelui.
  Ce a urmat, probabil banuiti si traiti si astazi.
  Lunile romane au fost legate unele de altele, initial perioadele de opt zile mergind legate una de alta, completindu-se de la o luna la cealalta, urmind cu perioada de 7 zile persana legate unele de altele.
  Asa avem acum un calendar facut de acel nelegiuit despre care vorbiti.

  RăspundețiȘtergere
 3. Doar încă puțină istorie Șaul(Saul) după cum ști ori poate nu eminentul (sic)
  John Keysler promotorul șabatului lunar (după fazele luni) de care nu ești străin din cîte văd pe hîrtie ..Well acest teolog Keysler care are proviniența din WWCG
  fost colaborator a unui prieten al meu Rabai (pastor) WF Dankenbring. a emigrat din Triumph prophetic Ministries prin ani 90 sfîrșitul lui 80 așa ceva ...Pentru că ..o nouă revelație de la God ea fost făcută cunoscut. Această așa ziză revelație ea venit după ce la studiat amănunțit pe anticul cătărăsitul Yudeu numit pe numele lui păgînesc Filo zis yudeul. Acest Filo păgînizat pînă-n măduvă pentru a renega Yudaismul a concluzionat în scrierile sale că Șabatul s-ar fi ținut în raport de fazele luni și nu ciclul ne întrerupt de la creație de 6 zile lucrătoare și o zi de odihnă. Dovezile împătriva acestei teori satanice sînt destule . Totuși cum explici tu că în exod 16 nu e nici o mențiunie de lună nouă și strîngerea manei pentru două sau 3 zile la sfîrșitul luni ..? Eu sînt de acprd că YHWH a avut o creație înaintea de genesa cap 1. dar...Această creație a fost o creație imaterială....soare, lună stele sînt materie deci nu poate fi vorba de o creație materială înainte de genesa cap1 v 1. Și totuși această creație imaterială de dinainte de genesa cap 1 v 1 . este arătată în Scripturi ...Scripturi pe care Luniștii le desconsideră prov cap 8 v 22-23. ioan 1 v 3. evrei 1 v 14 ect. dar oricum tu te-ai înrădăcinat prea puternic în lunism ca să mai poți vedea realitatea Scripturală
  Erezia lui Keysler este erezia ta pe care o urmezi ...Dacă crezi că n-am dreptate Cercetează scripturile fără o ideie preconcepută..de fapt am fost și eu însumi temtat cu ani în urmă de această vrajă care părea logică.

  RăspundețiȘtergere
 4. Daniel 7:25 nu se referă la Constantin cel Mare, ci la Antichristul ce va veni. Suntem in faţa acestui eveniment, dacă ne gândim la evoluţia morală a politicienilor din Vest.

  RăspundețiȘtergere

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Ierusalim o piatră grea pentru toate popoarele.

"Iata, voi preface Ierusalimul intr-un potir de ametire pentru toate popoarele dimprejur si chiar pentru Iuda, la impresurarea Ierusal...