Israel

Loading...

joi, 6 iunie 2013

Prima Scriptura cu nume sfinte restaurate in Romana

Prefața
Traducerea de față este o lucrare și o expresie a efortului depus de un grup de oameni dedicați să-l servească pe יהוה YHWH (YAUE) și să facă cunoscut Adevărul.

Ceea ce este deosebit în această Scriptură este tocmai ceea ce lipsește în Scripturile tradiționale, adică numele sfinte. Numele sfinte care, în mod voit, au fost scoase din Scripturile tradiționale, sunt aici la locul în care li se cuvine.

Cititorul va fi surprins negăsind numele și titlurile cu care era obișnuit. În schimb, va găsi numele Creatorului יהוה YHWH care se pronunță YAUE și numele Mîntuitorului   יהושע YAHSHUAH care se pronunță YAȘUA.

"Dumnezeu" nu este nume, este un titlu. Cuvantul "dumnezeu", oriunde ve-ți găsi în această ediție, fie cu majuscule sau minuscule, face referire la idoli, chipuri cioplite sau la orice face parte din sistemul păgîn de închinare.

Isus nu este numele Mîntuitorului, ci o emanație păgînă (grecească) a zeului Dion-Isous = ISOUS = Isus, proveniența este păgînă. Știut este faptul că Mîntuitorul este Evreu și are nume evreiesc, nu grecesc. Chiar și în grecește numele יהושע Yașua se pronunță tot יהושע Yașua și nu Isous.

Indiferent de argumentele teologilor, numele evreiesc Yahshuah nu poate fi transliterat Isus.
Aici, titlurile, atît a Creatorului cît și al Mîntuitorului, sunt restaurate la forma inițială. Creatorul are titlul Eylohim, admis fiind și Elohim iar Mîntuitorul are titlul haMașiya (Unsul lui Yah).

După cum este scris în Faptele Apostolilor cap. 3 vers. 20-21 este cunoscut faptul că în scripturile tradiționale numele sfinte au fost scoase și înlocuite cu diferite titluri (Deutronom cap. 4 vers. 2). Ca să împlinim cuvîntul, această scriptură repune ceea ce a fost scos, adică numele sfinte.

Mișcarea restauratoare, începută cu mult timp în urmă, avea ca scop tocmai reintroducerea numelor sfinte. Prima Scriptură cu nume sfinte (nepăgînizate) a apărut în 1952, sub denumirea de The Holy Name Bible, lucrul unui grup condus de Elder Angelo B.Traina.

In ziua de astăzi există mai multe traduceri a Scripturii care introduc nume sfinte, ediții în limba Engleză, Spaniolă, Germană si în alte limbi de circulație mondială.

Versiunea în limba Romînă este rezultatul aspirației și setei de Adevăr a traducatorilor, care au folosit un volum imens de date și documente, cuprinzind Scrierile de la Marea Moartă și chiar Death Sea Bible (Biblia de la Marea Moartă). Scripturile Sacre din limba Engleză sunt copi fidele ale versiunilor Aramaice și Evreiești.

S-a păstrat linia obișnuită, comună a cititorului in limba romînă. S-au corectat pasaje care erau greu de înțeles, respectînd înțelesul original al Scripturilor Sacre. Cititorul va găsi în această ediție pasaje care sună complect diferit de Biblia Tradițională. Traducătorii au avut ca scop corectarea cuvintelor și a pasajelor care nu aveau sens în limba Romînă.

Aici veți gasi înțelesul multor pasaje pe care nu le-ați înțeles în alte ediții, sau este foarte probabil că veți rămîne ușor confuzi fiind obișnuiți cu Biblia tradițională.

Dorința traducătorilor acestei ediții este de a transpune cuvinte din scrierile originale și de a face Biblia cît mai înțeleasă prin ceea ce au pus pe hîrtie.

Numele יהוה YAUE este mai presus de orice nume. YHWH.
Mîntuitorul poartă acest Nume. Numele lui יהוה YAUE este însuși numele lui Yahshuah: Yah = יהוהYAUE; Shuah = Mîntuire; Yah-Shuah este יהוה YAUE Mîntuitorul, care se pronunță יהושע Yașua.

Un alt lucru care definește această Scriptură constă în faptul că nu veți găsi cuvîntul "cruce" (numai în nota explicativă). Întradevăr în Scripturile de la marea moartă acest cuvînt (cruce) nu există. În toate Scrierile Evreiești se gasește cuvîntul "lemn", cu înțeles de bîrnă.

La fel și în greacă, cuvîntul "staouros" are înțelesul de bîrnă, contradictoriu cu sensul latinescului "croso" care se traduce ca și „cruce”. S-a folosit cuvîntul "povară" pentru forma figurativă și "lemn" pentru forma directă.

Ceea ce este și mai surprinzător este faptul că s-a redat corect forma botezului, (mik-wah) iar versetul 19 din Matei cap. 28 s-a tradus după scrierile de la Marea Moartă, neutilizînd forma tîrzie din secolul IV. 1 Ioan cap. 5 vers. 7 nu are forma trinitariană din sec. IV-V, ci forma timpurie din sec. I.

Scrierile de la Marea Moartă sunt singurele documente din secolul I, documente care nu au fost cunoscute în secolele trecute. Ele reflectă adevăratul sens al evangheliilor. Traducătorii ar trebui să folosească aceste documente, singurele resurse originale din secolul I.

Reintroducerea Numelor Sfinte ar trebui sa fie prioritatea numărul UNU (1) pentru traducători. Dar, din păcate, interesul financiar al multora face ca banii să fie prioritari în detrimentul Adevărului.

Este incorectă folosirea numelor hibride ca Iehova, Adonai, Hașem, acestea aduc ceva din limba ebraică dar și adaosuri, tocmai pentru a diminui Adevăratul Nume (Yahveh) יהוה YAUE.

Înțelesul numelui haMașiyah este Unsul lui יהוה YAUE tradus din ebraică în romănește, și se pronunță haMașiya(h).

In textul scriptural, parantezele denotă faptul că textul respectiv este probabil sau cu proveniență nesigură, deci nu poate fi considerat text inspirat.

În concluzie, această tranducere nu aparține niciunei denominații specifice, fiind independentă, reflectînd principiul de viață nepărtinitor și independent al Sfintelor Scripturi, după cum este scris în Rom. cap. 10 vers. 13: "Fiindcă, oricine va chema Numele יהוה  (YAUE), va fi Mîntuit."

Mulțumim tuturor colaboratorilor pentru efortul depus in această lucrare.
În special, îi mulțumim lui יהוה  (YAUE) pentru tot binele pe care ni-l face, fără să merităm!
Slavă, Cinste si Închinare fie adusă CELUI VEȘNICיהוה  (YAUE)

Scriptura cu Numele Sfinte retipărită

Acum, într-un moment crucial, când mulți credincioși au abandonat credința în Mesia Yașua, această Scriptură este un răspuns pentru cei care au distorsionat scrierile originale evreiești. 

Menționez că nu facem parte din nici o Denominațiune Religioasă, ci pur și simplu dorim să participăm la Restaurarea Scrierilor vechi din sec. unu, și ca Credincioșii să aibă șansa de a se întoarce la turma lui Israel.

Ca și lucrare, această Scriptură poate să fie ultima chemare de a primi adevărul pentru cei care sfidează Numele Sfinte, Poruncile și Rănduiala lui Elohim, a lui Israel.

Dorim ca să fiți pregătiți în inima și mintea voastră pentru a primi adevărul, pentru a studia această carte ca Biblia de lângă tine și a căuta toate referințele ca un lucrător care nu are nevoie să-i fie rușine! Salvarea unui suflet iubit de Creatorul Yahweh poate depinde de tine prin a împărtăși aceste adevăruri cu alți, și tu să fi un instrument în mâinile Creatorului.

Mulți oameni au jucat un rol important în pregătirea lucrări pe care o veți avea în mâinile voastre. De asemenea, un mare TODAH Rabah*Mulțumire* pentru cei care au făcut o muncă exemplară pentru a corecta și edita acest proiect.

Mulțumim foarte mult tuturor colaboratorilor din întreaga lume care s/au implicat in asistență și note cu privire la adevărul revelat de Mesia, deasemenea ne cerem iertare pentru multe greșeli care au apărut în prima ediție.

Această lucrare este vitală în întreaga lume, pentru ca tot ce a fost modificat si înlocuit pe parcursul a 2000 de ani să fie repus din nou la locul unde era, mă refer la versete și îndeosebi Numele Sfinte.

Un TODAH imens este indicat pentru cei care ne susțin din punct de vedere economic, pentru cei care au destulă încredere în noi și s/au implicat în a finanța lucrarea și cei care fac donații pentru ca Adevărul și Restaurarea Israelului să fie făcută și pe această cale a Scripturii.

Mulțumim tuturor celor care ne iubesc și ne susțin în rugăciune și dăruire, ca să ne bucurăm cu toți de munca noastră care va ajunge în mâinile tale.

Toate drepturile sunt rezervate. Nici o parte din această carte nu poate fi reprodusă, stocată într-un sistem de regăsire sau transmisă prin orice mijloace, electronice, mecanice, prin fotocopiere, înregistrare sau în alt mod, fără acordul prealabil al autorului și Traducătorului.

Pentru mai multe detalii de a primii Scriptura pentru moment aveți la dispoziție aceste numere de telefon și Mail :

Romania : 

0040 752 666 622

0040 754 470 860

0040 760 451 882

0040 768 491 882

 Austria : 

 0043 688 649 188 89

 0043 699 110 848 12

Mail :  shabbatshalomisrael@gmail.com

de asemenea este în lucru acest site on/line : 


HALLELUYAH!

128 de comentarii:

 1. FELICITARI!
  Intradevar este o realizare extraordinara,abia asteptam sa o citim.
  Dumnezeu sa Binecuvanteze pe tot colectivul care a lucrat la aceasta editie!

  RăspundețiȘtergere
 2. foarte frumos articol si interesant
  abia astept sa o am, ca sa le arat intelectualilor cea ce nu au vazut sau poate nu au stiut
  va face un interes mare si va pune pe ganduri foarte multi crestini

  RăspundețiȘtergere
 3. Shalom ! Ogmius poti lasa aici o adresa de mail pentru a primii detalii .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. celtulogmios@gmail.com

   Ștergere
  2. Shalom! Suntem un grup de frati din Loc Cornutel, Jud. Caras care impartasim aceeasi credinta in Yahweh pt ca pazim sarbatorile lui si toate poruncile lui, fie NUMELE LUI binecuvantat AMIN. Cand am auzit de voi ne-am bucurat foarte mult ca nu suntem singuri, Yahweh sa va binecuvanteze pt ca ati reusit sa traduceti scriptura cat mai aprope de adevar, am dori sa ne bucuram si noi de cateva exemplare baram 3. adresa : email > sepeflovlad@yahoo.com

   Ștergere
 4. Inima si sufletul meu lauda bunatatea arata pentru noi care am primit trecere (nu prin merite)inaintea Lui Yahveh,pentru ca,asa a gasit El cu cale ,sa ne faca de cunoscut Numele mai presus de orice nume,ca noi sa-L cunoastem ca EL ESTE.
  Si tot ce incepe acest EU Sunt,duce la implinire .
  Este o veste buna prin aceasta miscare de resataorare a numelui Mantuitorului, care nu a aparut in bibliile traditionale.
  Binecuvantata sa fie echipa care s-a implicat in aceasta miscare restauratoare a numelor sfinte!
  Binecuvantati sa fie toti cei care primesc aceasta Veste Buna prin toti lucratorii ogorului Sau care se implica trup si suflet!

  RăspundețiȘtergere
 5. Așa după cum a spus prorocul Shimon la Templu ...Slobozește Yahweh pe robut TĂU că ochi mei au văzut Mîntuirea Ta...Tot așa pot spune și eu ,YAHWEH îți mulțumesc pentru bunătatea ta că ne-ai îngăduit să-ți cunoaștem numele și slava TA.
  Slavă lui YHWH.

  RăspundețiȘtergere
 6. Chiar dacă CHȚIBUȘARI VOR GĂSI CHICHIȚE oricum acest volum este mult superior ediției corupte cornilescu cara nici nu are măcar numele corect.Cărturarii literați care sînt spuma necredinței se vor agăța de orice ...dar cui îi pasă de teologii corupți cre și-au făcut din credință business(afacere)
  Aviz luniștii,Mergeți cu cornelescu corupția secolului 20.ori pocăițivă

  RăspundețiȘtergere
 7. cum se poate obtine o astfel de traducere a sfintei scripturi?

  RăspundețiȘtergere
 8. Shalom ! pentru a primii Scriptura te rog ca sa lasi o adresa de mail pentru a obtine detalii privind cum poti primii Scriptura .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. as vrea si eu o scriptura te rog frumos adresa mea de e-mail este lylyanalyly88@yahoo.com

   Ștergere
  2. As dori o biblie cu numele sfinte.Adresa mea de e-mail este powermagic@gmail.com.Multumesc!

   Ștergere
  3. Aș vrea și eubiblia imei balutcrist@gmail.com telefon 0754757824

   Ștergere
  4. as vrea si eu biblia va rog din suflet,Multumesc.
   urian.alexandru@yahoo.com

   Ștergere
 9. Cînd veti citi la Luca 24...Textul dintre versetele 35-46 lipsește ...Nu este Greșeală...simplu nu se află în original..deci întrebările sînt de prisos.... în Cornilescu și multe altele e text adaugat.Informația este de la sursă.

  RăspundețiȘtergere
 10. Cum se poate obtine Scriptura?
  Multumesc

  RăspundețiȘtergere
 11. Pace ! pentru mai multe detalii lasati o adresa de mail .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca mai este posibil , as dori sa achizitionez si eu un exemplar al acestei Scripturi. Adresa de contact este : dragota.mihaela@yahoo.com .
   Cu mult respect va multumesc

   Ștergere
  2. As dori si eu un exemplar. Adresa mea este: p2005tudor@yahoo.com
   Va multumesc.

   Ștergere
 12. As dori si eu s-a cumpar o Biblie tradusa de voi,cum as putea face si eu o comanda la aceasta Biblie.
  Casuta mea de e-mail ii : Lazar_Enrike@yahoo.com

  Va multumesc !

  RăspundețiȘtergere
 13. Cînd vei citi această Scriptură și vei vedea că ...lipsesc ceva versete în unele cărți! ..asta se face pentru că în Manuscris...simplu nu sînt...așa că la tipar sa pus pe hîrtie în conformitate cu ce era pe manuscris

  RăspundețiȘtergere
 14. Bună ziua, aş vrea şi eu să cumpăr această Sfântă Scriptură.Vă las email-ul meu farcas_patrick@yahoo.com


  Vă mulţumesc! Domane ajută!

  RăspundețiȘtergere
 15. Shalom

  Pentru a pimii Scriptura lasati un nr de contact telefonic pentru a stabilii locatia unde trebuie trimisa Scriptura

  RăspundețiȘtergere
 16. +40768989689 Milos Georgel Florin as dori sa cumpar si eu aceasta minunata sfanta scriptura yhwmgf@yahoo.ro

  RăspundețiȘtergere
 17. as vrea sa cumpar si eu aceasta scriptura nr este 0766270310 VA MULTUMESC mail tonycrystianos@yahoo.com va multumesc

  RăspundețiȘtergere
 18. Cum pot intra in posesia acestei noi traduceri a Bibliei? Va rog, astept raspuns, mail yo9hfa@hotmail.com

  RăspundețiȘtergere
 19. Un om și tot ce exzistă merită un nume .
  O țară fără nume este dată uitării .
  Un creetor fără nume își perde exzistența ,sau este o eluzie .
  Cu cît mai mult e foarte înjosătorl și grozav de ai înlocui numel Sfînt cu un idol de zeu .
  De a cunoaște numele creetorului tată Yaue Eylohim și numele fiului Yașua haMașia ,este o prioritate de a trece dintr un hauz întunecos ,la lumină adevărului care este izvorul dătător de viață........ Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău, şi li-L voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu, să fie în ei, şi Eu să fiu în ei." Ioan 17:26.

  RăspundețiȘtergere
 20. Doresc informatii despre achizionarea unei asemenea traduceri. E-mail: reasezare@gmail.com. Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 21. Anonim8 octombrie 2013, 05:54

  Un om și tot ce exzistă merită un nume .
  O țară fără nume este dată uitării .
  Un creetor fără nume își perde exzistența ,sau este o eluzie .
  Cu cît mai mult e foarte înjosătorl și grozav de ai înlocui numel Sfînt cu un idol de zeu
  DE acord ! Nu aceiași părere o au și Teo-logos(Teologii) Pentru că pedestralul lor Cristo-păgîn este darîmat ,ei știu asta și acum își arată colți ca să sfîșie în dreapta și-n stînga pe considerentul canonizări...Cine are dreptul să se exprime ce e ( Canonic) Scriptură și ce nu? Cristo-pîgînismul? Ori un domn teolog din Cluj?
  Scrierile de la Marea moartă ...Nu sînt nici una CANONICE dar oricine acceptă că autentice...de ce și o Scriptură necanonizată(de cine?) nu poate fi acceptată de cei canonici ? ...Pentru-ce ? O! da ...Pentru că arată de fapt adevăratul sens al Adevăratelor Scripturi. Ori Teologi nu pot accepta pentru că sînt dărîmați în însăși teologia lor. Cum ar putea un Teolog care toată viața lui a propovăduit trinitatea să accepte ceva ce însăși Scriptura Cornilescu o are în paranterză...și e de mirare că în Scripturile Sfinte nu e această aberație Cristo-păgînă îmbrățișată chiar și de uni mesianicii(sic)...Oricum pentru mine Scriptura Adevărului este o capodoperă pentru romînii secolului 21. chiar dacă aparent sînt și unele greșeli ..după uni..Mă mir chiar că nimeni nu găsește greșeli în Cornilescu care e o traducere coruptă pînă-n măduvă...Teologule cum explici tu Luka 22 v 7-8. ? Deci după tine pe 15 abbib Yașua a trimis pe Kifa și Yokannan să lucreze în zi de Sărbătoare? cînd de fapt EL ,Yașua era în mormînt încă cu o seară înainte ...dar e Cornilescu biblia ce-a puricată și canonizată ...

  RăspundețiȘtergere
 22. Shalom,
  Doresc si eu o copie. Va rog sa ma contactati aici: bibliaantica@yahoo.com
  Ionica, Floresti

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pace,
   "Reintroducerea Numelor Sfinte ar trebui sa fie prioritatea numărul UNU (1) pentru traducători. Dar, din păcate, interesul financiar al multora face ca banii să fie prioritari în detrimentul Adevărului."
   Sunt de acord. Astept sa ma contactati, ca sa cumpar un exemplar: bibliaantica@yahoo.com

   Ștergere
  2. Shalom!
   Tin sa va anunt ca am primit coletul si multumesc de contactul dat. Fratele Miti mi-a comunicatca ca va fi o a doua editie.

   Intr-o carte scrisa intre anii 600-900 numita "Cartea preotului Nestor", scrisa in ebraica,numele lui Isus este redat ca Yeshu. http://en.wikipedia.org/wiki/Yeshu. Se naste intrebarea daca nu cumva forma scrisa "Yeshua" se pronunta doar "Yeshu", fara "a" la final...
   "Yeshu (ישו in Hebrew) and Isho in (ܝܫܘܥ in Aramaic) is the name of an individual or individuals mentioned in Rabbinic literature.[1] The oldest works in which references to Yeshu occur are the Tosefta and the Talmud, although some scholars consider the references to Yeshu to be post-Talmudic additions.[2]"

   Ștergere
  3. Shalom Ionica T. Cuvantul spune astfel : Fii cu ochii in patru inaintea Lui si asculta glasul Lui; sa nu te impotrivesti Lui, pentru ca nu va va ierta pacatele, caci Numele Meu este in El. (Exod.23:21)

   Acuma daca Numele este Yah, cum de acesti asa zisi scriitori spun ca numele Mantuitorului este YehShua, cum se trece de la Yah la Yeh ? nu inteleg daca acest lucru e intelepciune sau este sa zic asa sa ne prosteasca fara ca sa aiba o baza biblica.

   Folosirea Mesianica a Numelui YehShuah nu are nici o explicatie logica si scripturala, mai degraba este o alunecatura spre asa zisul Yehova si acum dupa cum vezi in carticica magica a popi, spre Yesu Africanul, pina la urma Psalmistul spune clar in 96 cu 5 ca fiecare popor asi are idolul sau...

   Ștergere
  4. Shalom Ioane,Problema e ca acest nume de Yahshuah vine din scrierile oculte ale Kabalei Crestine de prin anii 1600, de unde apoi niste preoti romano-catolici din Germania, au construit si propus forma de Yahweh, prin sec XIX. De la acestia s-au inspirat mai apoi liderii miscarii Sacred Name Movement.
   Daca nu suntem atenti putem cadea ca sa sustinem ideologii ale Kaballei si Romano-Catolicismului. Daca te uiti cu atentie, vei vedea ca Romano-Catolicii folosesc cu preponderenta forma Yahweh. hai sa nu fim calul troian al kabalistilor si catolicilor.
   Etymology and claimed Hebrew origins
   Three spellings of "Joshua" found in the Masoretic text of the Hebrew Bible: (i) Yehoshua, (ii) Yehoshua, (iii) Yeshua

   The spelling Yahshua (יהשע) or (יהשוע) is not found in Hebrew texts. The Hebrew Bible uses Yehoshua (יהושע), and later Aramaic form Yeshua (ישוע), for Joshua, which means "Yah is Salvation." Christians, historians, and linguists outside the sacred name movement for the most part reject the term Yahshua (יהשע) in favor of Yeshua (ישוע) as the original pronunciation. Tal Ilan's Lexicon of Jewish Names in Late Antiquity (2002), notes Yehoshua (יהושע), and the later Aramaic form Yeshua among many names containing Yah derived from YHWH.[1]

   An additional variant Yahshuah (Hebrew: יהשוה) is found in Christian Kabbalah or occult speculations.[citation needed] Like Yahshua this variant is not found in the Hebrew Bible. Another variant Yeshu occurs in polemical rabbinical texts, connected with Jesus in the Talmud and is the modern Israeli secular spelling of Jesus. The spelling is not applied to other Yeshuas and Yehoshuas.[2]
   http://en.wikipedia.org/wiki/Yahshua
   This article is about occultism. For the etymology of the name of Jesus, see Yeshua (name).

   The pentagrammaton or Yahshuah (Hebrew: יהשוה‎) is a constructed form of the Hebrew name of Jesus originally found in the works of Athanasius Kirchner, Johann Baptist Grossschedel (1619) and other late Renaissance esoteric sources. It is to be distinguished from the name Yahshua found in the works of the Sacred Name movement in the 1960s, though there has been some conflation or confusion between the two. The pentagrammaton Yahshuah has no support in archeological findings, such as the Dead Sea scrolls or inscriptions, nor in rabbinical texts as a form of Joshua. Scholarship generally considers the original form of Jesus to be Yeshua, a Hebrew Bible form of Joshua.[1]

   The essential idea of the pentagrammaton is of an alphabetic consonantal framework Y-H-Sh-W-H, which can be supplied with vowels in various ways. (Also, the "W" can be converted into a "U", since the Hebrew letter ו waw writes either a [w] consonant sound — later on pronounced [v] — or a long [u] vowel sound: see Mater Lectionis.)
   http://en.wikipedia.org/wiki/Yahshuah

   Ștergere
  5. Postez aici o teorie, care ar putea sau nu sa raspunda de ce avem forma Yah. Multi sustin ca aceasta forma este prescurtarea numelui divin. Prescurtarile numelor este des intalnita la mute popoare. La noi din Ioan se face Ion, pierzandu-se o litera. Acest fenomen, de pierderea diferitelor litere intr-un nume, se cheama contractie.Fiti atenti: Ioan poate fi si Ion, dar si Ionel, Ionica, etc.. Exact asa s-a intamplat si cu contractia numelui divin. Intalnim trei forme cand prin contractie YHWH devine Ie, Io sau Ia. Cand este atasat dupa un cuvant, forma devine Ia, ca Ieremi-Ia, cand este inaintea unui cuvant, forma devine Io sau Ie, ca de exemplu Io-hanan sau Ie-hu. De observat ca forma Iah nu apare niciodata singur, cele trei locuri unde totusi apate, sunt adaugiri sau greseli de copiere, sustin unii. Forma Iah apare intotdeauna in expresii compuse ca Aleluia, ce nu este un cuvant separat, ci un singur cuvant. mai apare intr-un cuvant compus in forma de "foculluiiah" in Cantarea Cantarilor. Toate acestea arata ca forma iah apare doar cand este atasat unui cuvant. De aici reiese ca ipoteza cabalistilor crestini din sec XVII este posibil gresita, iar constructia care s-a facut pe seama aceasta de preotii romano-catolici din Germania, in sec XIX, propunand forma de Yahweh este probabil gresita.

   Ștergere
 23. Sunt interesat sa cumpar o asemenea Biblie. Va rog sa-mi trimiteti detalii pe e-mail: beltic_mircea@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce nu inteleg evreii mesianici, unii dintre ei ca fiecare avem limba noastra, cultura noastra si asa am ajuns sa nu folosim Numele/Titlurile Lui Cel Ce este (al Lui YHWH) originale, nu ca nu am vrea dar asa au ajuns la noi: Dumnezeu, Domnul, Do nul Dumnezeu, Isus, Isus Hristos, Mesia dar in mintea noastra in nici un caz nu la idoli ne gandim ci la Sfantul Lui Israel, Singurul Eloyhim al cerului si al pamantului. N ar trebui sa ne condamnati. Unii chiar au reavointa sa arunce cu ocara asupra acestui Nume Isus Hristos. Ma intreb unde spiritul dragostei daca vrei sa indrepti pe cineva. De aceea nu o sa ma las influentat de om. Voi folosi in paralel aceste nume/titluri in limba in care Dumnezeu mi a lasat. Eu cred ca unii vor sa ne distraga atentia de la o viata sfanta si curata aruncand cu alte acuze. Stiu insa ca Dumnezeu se uita la inima si oricum nu din cauza pronuntiei luam in desert Numele ci din cauza cand pacatuim in diferite forme. Intr un psalm spune Doamne da mi paine ca nu cumva sa fur si sa iau Numele Tau in desert. Deci are kegatura cu actiunild noastre. Cine zice sunt al Lui Mesia sa se departeze de faradelege…asa ca….desigur cu cat Il cunosc cu Numeke original nu pot decat sa ma bucur.

   Ștergere
  2. In paralel nu există credință. a merge pe două căi e ca și cum ai sluji la doi stăpăni, am observat că ai corectat ce ai scris prima dată, așa că mai studiază și poate vei înțelege că odată ce ești curățit de idolatrie prin a sluji la DOMNUL ZEUS nu ai cum să mergi pe două căi....

   Ștergere
  3. Vreau și eu o scriptură cu numele sfînt cum pot să o obțin.0755542675. Vă mulțumesc

   Ștergere
 24. Vreau sa cumpar si eu aceasta Scriptura.Va rog sa-mi trimiteti detalii despre cum as putea sa o achizitionez si eu, la adresa de e-mail : costybostiog@gmail.com
  Va multumesc

  RăspundețiȘtergere
 25. De mult aștept să apară o așa Scriptură și în limba Romană.
  Aș dori tare mult să am și eu un exemplar.
  M-ar interesa și alte încercări de restaurare a Sfîntei Scripturi în orice limbă, mai ales engleză, precum și alte materiale care încearcă să precizeze mai ales conținutul profețiilor biblice și celelalte versete mai dificile și mai discutabile.
  Mulțumesc!

  RăspundețiȘtergere
 26. As vrea si eu o scriptura te rog frumos adresa mea de e-mail este Mitrea_Marius_Dorin@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 27. Doresc si eu o copie. Va rog sa ma contactati aici: izafiu@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 28. pace ,am rasfoit-o in limba engleza, este bine venita in limba noastra. cum pot procura un exemplar?
  mishumovie@gmail.com

  RăspundețiȘtergere
 29. Shalom ! as dori o copie a acestei Scripturi. va rog lasa-mi informatiile necesare la adresa de e-mail : dory_marcela@yahoo.com. Multumesc mult!

  RăspundețiȘtergere
 30. PACEA CARE VINE DE LA YHWH SA FIE CU TOTI ALESI LUI. AMIN.
  As dori sa siu daca aveti aceasta noua traducere a SCRIPTURiIIi in format electronic (trimite-ti-mi un raspuns pe adresa : roby73_2004@yahoo.com ).
  YHWH SA SE INDURE DE TOTI CEI CARE CHEAMA NUMELE LUI DINTR-O INIMA CURATA.

  RăspundețiȘtergere
 31. Doresc si eu o Biblie. Multumesc anticipat.
  astept conditiile intrarii in posesie la: atyga228@yahoo.it

  RăspundețiȘtergere
 32. Doresc si eu o Biblie.Adresa mea feofildinu@yahoo.com Multumesc

  RăspundețiȘtergere
 33. Doresc si eu o Biblie.adresa mea feofildinu@yahoo.com Multumesc

  RăspundețiȘtergere
 34. Multumesc pentru Biblie. Este deja preferata mea. :D Am primit-o cu bucurie

  RăspundețiȘtergere
 35. Sint interesat de a obține o biblie , cum pot intra în posesia ei . Mulțumesc !

  RăspundețiȘtergere
 36. Las adresa de contact pt. a intra în posesia unei bibli . Mulțumesc ovi_dd@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aveti vro biblie pentru calculator sau macar format PDF, daca o are cineva va rog trimiteti la cristi24us@yahoo.com. Va multumesc

   Ștergere
 37. Imi doresc si eu exemplar.Va rog contactati-ma la adresa urmatoare
  zaharia.romeo@yahoo.es

  RăspundețiȘtergere
 38. Shalom! Va rog, i-mi doresc si eu aceasta Scriptura.

  Mail: sv_ariel_sv@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 39. doresc sa am aceasta biblie.am vazut si alte traduceri,in special in limba engleza si multumesc celor care au muncit la acest proiect.adresa mea de e-mail marcufarcas@yahoo.ro

  RăspundețiȘtergere
 40. Felicitări pentru Numele Sfânt care trebuie restaurant. Mă bucur și de restaurarea cuvântului „vreme” H 4150 = moed, din Gen 1:14 sau Ps 104:19 ect. Dar dacă am fi și atenți la Lev 23.1-4 vom vedea că „Sărbătorile Mele” sunt și sabatul zilei a șaptea ca și cele 7 mari sărbători anuale. Acum dacă Luna arată sărbătorile (Ps 104:19) cum putem noi azi să lepădăm calendarul lunar-solar (care are mai mulți martori Gen 1:14) care arată toate sărbătorile, inclusive sabatul zilei a șaptea, în favoarea calendarului solar (cu un singur martor) gregorian?? Chiar nu vede nimeni că mergând cu două calendare diferite sărbătorile se conturbă??? Cum poți stabili săptâmâna de 7 zile pe calendarul roman actual?? Unde este sabatul zilei a șaptea acolo??? Care este semnul sabatului pe cer?? De unde îl vezi că este sabat săptămânal?? Parcă ați scris că Luna arată sărbătorile (Ps 104:19), dar din Lev 23:1-4 reiese clar că și sabatul săptămânal este sărbătoare, deci și el este numit de Lună. Acum puteți să-mi răspundeți ce faceți cu Ziua Ispășirii dacă cade vineri (și dacă vineri este ziua a șasea de pregătire, cum devine Ziua Ispășirii (= sabatul sabatelor) zi de pregătire??? Este imposibil acest scenariu (și sunt încă multe de acest gen), iată de ce evreii actuali mută ziua Ispășirii dacă se întâmplă să cadă vinerea sau duminica (și au și alte amânări). Psalmi 74:4 „ Potrivnicii Tăi au mugit în mijlocul Templului Tău; şi-au pus semnele lor drept semne”.
  Dragă cititorule este mare nevoie și de restaurarea adevăratului calendar lunar-solar cu toate sărbătorile biblice (deci și sabatul săptămânal) pe el, marcate da Soare, lună și Stele, așa cum încață Biblia, și nu omul. Doar omul care nu studiază Biblia atent nu vede deosebirea. Cum poți avea încredere în sâmbătă ca ziua a șaptea pe calendar Gregorian? În ce zi a căzut sabatul zilei a șaptea când calendarul roman avea 8 zile? Dar 10 zile ? Sau care zi este sabatul zilei a șaptea, cel de la est sau cel de la vest de meridianul 180 (de o parte și alta a meridianului 180 sunt 2 zile diferite sub același soare și lună) ? sau cum ne putem minți că în octombrie 1924 s-au scos 13 zile din calendar, dar săptămâna a rămas neîntreruptă?? Da, dacă săptâmâna este imaginară, la fel ca luna lunară (pe calendar Gregorian) se poate face orice scenariu, dar dacă luăm în serios că „Luna arată sărbătorile”, deci și sabatul săptămânal) atunci acest scenariu devine mit. Luna arată zilnic altă formă, deci după 13 zile Luna îți dovedește înșelătoria. Apoi Luna este satelit geosincronizat, deci astronomia dovedește că „luna poate și martor credincios din cer” ( Psalmi 89:37). Nu te lăsa înșelat, că degeaba știm doar numele sfânt și dăm cu piciorul calendarului sacru (sau îl recunoaștem doar partial). Ați făcut un pas mare prin reabilitarea numelui sfânt, dar mergeți până la capăt și cu zilele de închinare care trebuie respectate conform Bibliei, că acestea devin semen pe mână și pe frunte, fie pentru YHWH, dacă sunt ținute după calendarul cerului, fie pentru FIARĂ, dacă sunt ținute după calendarul ei Gregorian cu sabat săptămânal fantomă, neînsemnat de cer).
  YHWH fie cu voi, „așa să fie”.

  RăspundețiȘtergere
 41. Shalom

  As dori si eu un exemplar al Scripturi...
  E-mail:cristian91_dany91@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 42. ANONIM= Lunist corupt cum crezi tu că poți dovedi calendarul Keysler-ist, Fiol-ist Soli lunar cînd este un calendar deja stabilit de Creator la CREAȚIE. nu mai veni tu cu argumente ne fondate ..Tu spui : Ați făcut un pas mare prin reabilitarea numelui sfânt, dar mergeți până la capăt și cu zilele de închinare care trebuie respectate conform Bibliei, că acestea devin semen pe mână și pe frunte, fie pentru YHWH, dacă sunt ținute după calendarul cerului, fie pentru FIARĂ, dacă sunt ținute după calendarul ei Gregorian cu sabat săptămânal fantomă, neînsemnat de cer).
  Tocmai voiam să spun că teoria Filonică pare că are o înfațișare de neprihanire și sînt uni care au căzut în plasa Keysleristă cum și eu de altfel eram gata să cad cu ani în urmă
  Șabatul lunar este o Minciună acoperită cu adevăruri în raport de 98 procente de aceia pare verosimilă Luniști nu pot explica Luka 22 :7-8 exod 40 :1-2.
  După luniști în Luka 22:7 . Yașua îi trimite în zi de Sarbatoare pe ucenici lui să pregătească pesach ..știut fiind faptul că EL (Yașua ) era în mormănt încă din seara precedentă. În exod 40 :2. După luniști în ziua de LUNĂ NOUĂ (Șabat după luniști) YHWH A Poruncit să se lucreze??? Nu-mi explica mie ...explică-ți ție nu vezi că te înșeli singur dacă nu ești înșelat de alți. Plus de asta aici se vorbea despre Scriptura Adevărului care văd că ...Spre mirarea mea pare că o accepți în principiu ..Alți LUNIȘTI ca și tine o anatemizează.

  RăspundețiȘtergere
 43. E minunat ce ati facut ,felicitari.Oamenii trebuie sa cunoasca adevaratul nume. As dori si eu un exemplar. Adresa de e-mail vlad34ro@yahoo.com - tel.0749103030. multumesc

  RăspundețiȘtergere
 44. as dori si eu un exemplar daca se poate.Felicitari pentru efortul depus.
  vlad34ro@yahoo.com - 0749103030

  RăspundețiȘtergere
 45. Shalom! Imi doresc tare mult aceasta Biblie, as dori un exemplar, va rog frumos sa imi trimiteti un email pe adresa mea, va multumesc! sweet_itamar@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 46. Ionica T4 septembrie 2014, 14:51
  Shalom!

  Tin sa va anunt ca am primit coletul si multumesc de contactul dat. Fratele Miti mi-a comunicatca ca va fi o a doua editie.

  Intr-o carte scrisa intre anii 600-900 numita "Cartea preotului Nestor", scrisa in ebraica,numele lui Isus este redat ca Yeshu. http://en.wikipedia.org/wiki/Yeshu. Se naste intrebarea daca nu cumva forma scrisa "Yeshua" se pronunta doar "Yeshu", fara "a" la final...
  "Yeshu (ישו in Hebrew) and Isho in (ܝܫܘܥ in Aramaic) is the name of an individual or individuals mentioned in Rabbinic literature.[1] The oldest works in which references to Yeshu occur are the Tosefta and the Talmud, although some scholars consider the references to Yeshu to be post-Talmudic additions.[2]"
  Shalom Ionica T. Cuvantul spune astfel : Fii cu ochii in patru inaintea Lui si asculta glasul Lui; sa nu te impotrivesti Lui, pentru ca nu va va ierta pacatele, caci Numele Meu este in El. (Exod.23:21)

  Acuma daca Numele este Yah, cum de acesti asa zisi scriitori spun ca numele Mantuitorului este YehShua, cum se trece de la Yah la Yeh ? nu inteleg daca acest lucru e intelepciune sau este sa zic asa sa ne prosteasca fara ca sa aiba o baza biblica.

  Folosirea Mesianica a Numelui YehShuah nu are nici o explicatie logica si scripturala, mai degraba este o alunecatura spre asa zisul Yehova si acum dupa cum vezi in carticica magica a popi, spre Yesu Africanul, pina la urma Psalmistul spune clar in 96 cu 5 ca fiecare popor asi are idolul sau...

  RăspundețiȘtergere
 47. Shalom! doresc si eu un exemplar. deacseby@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 48. Shalom! Doresc si eu un exemplar. 0727464325 Sunt din ARAD.

  RăspundețiȘtergere
 49. Pentru a primi Scriptura lasati o adresa de imail....

  RăspundețiȘtergere
 50. Shalom! Doresc si eu un exemplar. vjozsef@yahoo.com Sunt aceeas cu nr telef. 0727464325

  RăspundețiȘtergere
 51. Shalom. Dupa cum pare din descriere, ar fi interesant. Dar cred ca mai multa nevoie este de nasterea din nou, din Duhul Lui Dumnezeu, decit de o litera, care dupa cum stim, omoara dar Duhul este acela care da viata. Daca ai Duhul lui Hristos, esti al Lui, daca nu .... nu. Daca ai Duhul Lui atunci viata care o traiesti este ca si a Lui, adica in Cuvint si prin Cuvint. Duhul Lui este Dragoste si iubirea aproapelui, indiferent daca este Shabat sau nu. Poate ca va zice cineva ca in Shabat nu face nimic...poate ca nici macar nu mai iubeste...aproapele..
  Dar sa nu uitam ca El este Domn si al Shabatului.
  Asa ca dragii mei, filozofia nu ajuta la nimic. Este nevoie de DESCOPERIRE de la El.
  Slavit sa fie Numele Lui. "Nu este dat un alt Nume oamenilor in care sa fie mintuiti"
  Domnul Jesus Hristos sa va binecuvinteze!

  RăspundețiȘtergere
 52. Pentru Anonim din 22 noiebrie 2014....Numele meu este Silvanus ...Nu prea am înţeles remarca ...Enevoie de Descoperire!. Descoperire de ce? Văd că o dai tare cu IDOLUL Isus Christos. Ce se poate cunoaşte despre acest idol Scîrbos este relevat pentru că tot ce stă sub semnul CRUCIi practică religia acestiu IDOL inclusiv TU. Descoperirea Adevărată este TORAH = Legea lui YHWH pe care Creştinismul în marea lor majoritate au aruncat+o la coş inclusiv TU
  Dar după cum spuneai şi tu ...Să nu uităm El=Yaşua este STĂPÎN al Şabatului
  Mai jos văd că dai slavă Numelui IDOLULUI scîrbos ISUS=Isis
  Numele în care este mîntuire nu este ISUS ...Înţelege nebun şi orb...Numele în care este mîntuire este numele mai pe sus de orice NUME şi acest nume este Yahweh'Shuah=Yaşua
  Este un singur Mîntuitor.... Eu, Eu sunt* יהוה (YAUE) şi afară de Mine nu este niciun Mîntuitor! Isaia 43 v 11.
  Încă un lucru scapă cît mai repede de acest Idol scîrbos Isus şi caută pe YHWH/Shuah Adevăratul Mîntuitor.

  RăspundețiȘtergere
 53. Daca se mai poate obtine o aceasta frumoasa Scriptura, contul meu este
  ylyan63@gmail.com
  Imi place mult blogul tau, dar trebuie sa-l "studiez" cu atentie. Multumesc pentru tot.

  RăspundețiȘtergere
 54. SHALLOM ! Imi place foarte mult aceasta minunata Scriptura. Va rog, spuneti-mi cum pot sa o cumpar. ID-ul meu de mess micdami78@yahoo.com Va multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 55. Vrea si eu sa cumpar cartea ,, SCRIPTURA ,,
  adresa email va raspunde
  mariamir5@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 56. vreau si eu aceasta carte,adresa de e-mail: alexchristea@gmail.com

  RăspundețiȘtergere
 57. Shalom! Si eu imi doresc aceasta Scriptura. Sper sa reusiti si audio.
  g.trandafir65@gmail.com
  Va multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 58. Shalom! Si eu imi doresc aceasta Scriptura.Aceasta e adresa mea de mail. adrian_lauer@web.de. Multumesc

  RăspundețiȘtergere
 59. Shalom.Am si eu o intrebare 2 chiar.Din poze am vazut trecut YAUE in loc de YHWH.de ce.Si in loc deYAHSHUAH MESSYAH ati trecut YASUA HA MASIYA.de ce daca asa a fost scris in evreste de ce lati schimbat.In loc de Dumnezeu spuneti ca trebuie sa scrim ELOHIM,si-n loc de Domnul ADONAI.Atunci voi de ce ati schimbat (tratus) numele lui Dumnezeu si al fiului sau.VOI spuneti ELOHIM in Evreste care tradus inseamna Dumnezeu in Romina.Cum in germana inseamna Got.Asa ca fiecare popor traduce dupa limba lui.Eu nu vad nimic gresit,nu stim toti evreste,chiar daca sintem toti din semintia lui AVRAAM.Astept raspuns .Multumesc

  RăspundețiȘtergere
 60. Bună ziua aș dori să cumpăr astfel de traducere a bibliei.
  adresa mea este andruh.kaliunea@gmail.com
  Multsumesc

  RăspundețiȘtergere
 61. Buna as dori si eu Scriptura!Adresa mea este: daniel.cd984@gmail.com

  RăspundețiȘtergere
 62. Buna as dori si eu Scriptura Adresa mea este: daniel.cd984@gmail.com

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Va rog frumos eu inca nu am primit detali cum as putea intra in posesia unei Scripturii! Va multumesc anticipat

   Ștergere
  2. Va rog frumos eu inca nu am primit detali cum as putea intra in posesia unei Scripturii! Va multumesc anticipat

   Ștergere
 63. Si eu vreau, cum pot sa cumpar astept detalii pe email: vmirelae@gmail.com
  Multumesc

  RăspundețiȘtergere
 64. Sunt interesata sa cumpar o asemenea Scriptura. Va rog sa-mi trimiteti detalii pe e-mail: livia.varzaru@gmail.com

  RăspundețiȘtergere
 65. As dori aceasta scriptura,advent.58@bk.ru,tel.060448987

  RăspundețiȘtergere
 66. As dori aceasta scriptura,advent.58@bk.ru,tel.060448987

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Advent 58,raspundetimi daca aveti aceasta scriptura!

   Ștergere
 67. Doresc si eu scriptura! Va rog sa imi dati detali pe adresa de e-mail : popa_cris_miha@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 68. Doresc si eu scriptura! Va rog sa imi dati detali pe adresa de e-mail : popa_cris_miha@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 69. Cum pot optine si eu aceasta scriptura ?

  RăspundețiȘtergere
 70. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 71. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 72. Shalom va rog mult as dori o scriptura cu numele sfinte caut de ceva vreme si nu am gasit adresa mea e-mail este pop_coman26@yahoo.com va multumesc

  RăspundețiȘtergere
 73. Shalom
  Dacă puteți vă rog trimiteți-mi informațile cum pot sa achizițonez o Copie am tot cautat dar nam putut găsi! adresa mea de Email este admihai@aol.co.uk vă mulțumesc astept răspuns.

  RăspundețiȘtergere
 74. Vrea si eu anunță la email mariamir5@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 75. Shalom! vreau si eu 4 scripturi, multumesc. naomymatache@gmail.com, matachenaomy@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 76. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 77. Salon as dori si eu Scriptura cu numele sfinte email meu este pop_coman26@yahoo.com va mulțumesc

  RăspundețiȘtergere
 78. Bună seara! Dacă mai este cu putinţă, vă rog să-mi trimiteţi şi mie un exemplar din Scriptură. Adresa mea: gnnegru@yahoo.com, tel. 0769601071
  Vă mulţumesc!

  RăspundețiȘtergere
 79. Shalom. As dori sa achizitionez o astfel de Biblia. Email: cornelica23@gmail.com. Multumesc

  RăspundețiȘtergere
 80. Fiți binecuvântați totdeauna de YHWH! Zilele trecute în timp ce studiam despre Numele Celui Atotputernic mă întrebam cum aș putea avea textul Sfintei Scripturi fără intervenția Bisercii în Numele lui YHWH. După cum prezentați și din ce am citit sper să fie o traducere bună care să ofere glorie doar Acelui ce merită. Dacă mai aveți în stoc această Scriptură aș dori să-mi dați informațiile necesare pentru a intra cat mai curând în posesia ei. Mulțumesc și vă doresc o viață plină numai prin harul și pentru slava Lui! Adresa de contact este eusirestul@post.com sau tel. 0728493982

  RăspundețiȘtergere
 81. Aș dori și eu o scripura ...balutcrist@gmail.com ,mersi

  RăspundețiȘtergere
 82. Pace Sfanta! Va inplor si eu pentru o Scriptura cu Numele Sfinte . Va multumesc din inima .

  RăspundețiȘtergere
 83. Vreau sa cumpar un exemplar. Adresa mea este varticpetre@yahoo.com. Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 84. Buna... Vreau si eu un exemplar Adresa mea este demian.mircea@gmail.com Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 85. Buna ziua, as dori si eu 2 exemplare, va rog. Pentru informații despre cum se pot achizitiona, va las adresa mea de email, multumindu-va anticipat! rusu_miriam@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 86. Buna ziua, va las si eu adresa de email, pentru a afla cum pot intra in posesia a doua exemplare. Va multumesc anticipat! rusu_miriam@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 87. Buna ziua. Astept pe e-mail detalii cu privire la cumpararea unui exemplar din aceasta traducere, va multumesc. miryam456@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere

 88. Shalom ! Scriptura cu Numele Sfinte este disponibila din data de 15 August, pentru mai multe detalii sunati la :

  0040 760 451 882

  0040 768 491 882

  Sa fiti Binecuvantati !!!

  RăspundețiȘtergere
 89. SALOM!!CEL PREAANALT SA VA BINECUVINTEZE! DIN TION, SI SA VA FACA PARTASI LA TOATE FAGADUINTELE FACUTE POPORULUI SAU ISRAEL. MUMELE LUI SA FIE BINECUVANTAT, CARE ESTE ,,YHWH'' A FOST SI VA RAMANE PENTRU VECNICIE!!! HALELUYAH.!

  RăspundețiȘtergere
 90. Shalom tuturor.
  As vrea ca fiecare din voi sa i-a in considerare niste dovezi istorice care ne-a ingaduit Creatorul sa avem acces in aceasta data la ele cu privire la Sfintele Scripturi si la acesta traducere cu Nume Sfinte si sa luati in dreptul fiecaruia o decizie "este mai bine sa ascultam de oameni sau de Elohim"
  si El sa ne de-a intelepciuneca sa vedem adevarul "caci prin lumina Ta putem vedea lumina" si astfel Adevarul ne va face LIBERI.
  Yeshua sa va binecuvanteze pe toti

  RăspundețiȘtergere
 91. Aveți cumva și online gratuit?
  Puteți să-mi spuneți cum ați tradus Apoc 6:8, ce culoare are calul? În majoritatea Scripturilor scrie culoare galbenă, dar se pare că e verde.
  Revelation 6:8 new 8G2532AndG1492 [G5627]I lookedG2532, andG2400 [G5628]beholdG5515a paleG2462horseG2532: andG846hisG3686nameG2521 [G5740]that satG1883onG846himG2288was DeathG2532, andG86HadesG190 [G5719]followedG3326withG846himG2532. AndG1849powerG1325 [G5681]was givenG846to themG1909overG5067the fourth partG1093of the earthG615 [G5658], to killG1722withG4501swordG2532, andG1722withG3042hungerG2532, andG1722withG2288deathG2532, andG5259withG2342the beastsG1093of the earth.

  G5515 este cuvântul grecesc Chloros, verzui sau plin de verdeață în Apoc 6:8.
  http://studybible.info/strongs/G5515

  G5515 provine din G5514 sau Chloe care înseamnă verde.
  Vezi ce spune aici https://www.youtube.com/watch?v=4lRT6P8gxlI

  RăspundețiȘtergere
 92. Shalom!!! As vrea si eu sa cumpar aceasta Scriptura Yisraeliti este minunat! wow. Telefonul meu nr este 0749899531(SMS) caci eu sunt surzi. Cat costa pentru o carte Scriptura?? Adresa mea este dioloryana79@gmail.com Va multumesc din inima!

  RăspundețiȘtergere
 93. pace voua!
  as dori foarte mult sa pot intra in posesia unei astfel de biblie!
  va rog sa-mi dati amanunte!
  e-mail: mexx21@hotmail.com

  RăspundețiȘtergere
 94. As dori sa stiu cit costa Scriptura Ediția Numele Sfinte?cit si ce dimensiuni aveti disponibila?va multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 95. YAȘUA, PÎNEA VEȚII

  1. Yashua vrea ca pâinea s-o punem pe masă
  Ca cei săraci flămânzi să se hraneasca
  Caci tot ce avem nu-i doar merita noastra
  Si cum realizam pe noi Yaue ne incearca.

  2.Yashua lumina lumii să nu-l ascundem
  Sus în pod sau în beci şi-n frigidere
  Și dacă la întâmplare musafiri de avem
  Pe masă pînia vietii so dăm fără zgarcenie

  3.Yashua vrea ca pâinea s-o punem pe masa
  Ca cei lipsiți, săraci ,și orbii s-o găsească.
  Să ne asemănăm cu robul credincios
  Care la timp hrana la slugi ştie să dea

  4.Sa nu ne asemanam cu robul cel viclean
  Care-si pierde timpul fără chibzuinta
  De obicei , pe mesele lor ,întîlnești
  In loc de pâine, dispreţ şi înșelăciune

  5. Unde sunt robii buni și credincios
  Adevaraţii unşi şi supraveghetorii?
  Că nu tăgăduesc adevărul a vesti
  Sunt clevetiți și trecuți cu vederea

  6.Yashua a arătat ce este pâinea Sa
  El a ascultat pe Tatăl pană la moarte
  Şi toţi care-i împlinesc legea Sa
  “Acela-i este mamă, soră şi frate”


  7.Yashua , pâinea vietii, în dar s-o dăruim
  Ca cei străini lipsiți să se hrăniască
  ȘI cînd cu adevărat servire am oferit
  O să aducă ferecire si mulțumită faptă .

  RăspundețiȘtergere
 96. salutare, spunetimi va rog, cum se poate de facut rost de cateva exemplare??? multumesc
  vasy_ve@mail.ru

  RăspundețiȘtergere
 97. salutare, as vrea si eu sa fac rost de cateva exemplare

  RăspundețiȘtergere
 98. As dori si eu sa o cumpăr. Va rog frumos datimi informati cum sa ajung in posesia ei.
  MULTUMESC

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In aceasta postare ai toate detaliile cu numere de telefon, in caz ca nu reusesti lasa un nr de tel.sau o adresa de mail

   Ștergere
 99. Unii spun că nu e corect să pui litera W în loc de V în numele sfinte. Se spune că W nu se folosește la numele original, neexistând în vechime.

  RăspundețiȘtergere
 100. Buna seara! Luca Alexandru ma numesc si as dori si eu un exemplar. Adresa mea de email este alexandru.luca287@yahoo.com. Domnul sa va binecuvanteze!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In postare aveti afisate numerele de telefon

   Ștergere
 101. Buna seara! Ma numesc Croitoru Claudiu si doresc si eu o Scriptura.
  adresa de mail: averesti12@yahoo.ro


  Va multumesc frumos!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In postare aveti numerele de telefon

   Ștergere
 102. Nu inteleg pentru ce aveti nevoie de o "nouă scriptură", cum s-au mântuit milioane de oameni in toată lumea inainte sa ajunga "Scriptura" pe piata și paradoxal crezând in Numele Domnului Isus predicat cel putin in Romania de peste 100 de ani.
  Hudson Taylor în Asia si Livingstone in Africa au predicat pe "Jesus" ( Isus ) si oameni care erau sub robia
  Shamanilor a duhurilor triburilor locale , care erau analfabeti si nu stiau nimic de evrei si istoria lor au fost mantuiti fără sa stie nici de YHWH nici de Yahshuah haMasiah
  Nu va întrebați cum de au fost mantuiti (transformați) născuți la o viață noua in Isus predicat de acesti oameni.
  Chiar voi care cereți un exemplar din această nouă "Scriptura", cum ați ajuns voi la mantuire ?, nu prin credinta in Domnul Isus cel înviat dintre cei morti si înălțat in Slavă.?
  Cine stia de Yhwh in Romania inainte de revoluție si totusi au fost mantuiti sute de mi de români care credeau in Creatorul cerului si al pământului care a trimis pe Fiul sau sa mântuire lumea.
  Ce s-ar fi facut lumea daca nu ar fi existat acest Ioan Olah si "Scriptura" cea nouă...in atâtea epistole avertizează apostolul Pavel de zilele din urmă și "învățătorii falsi", iudaizatorii zilelor noastre care caută sa depărteze pe oamenii simpli care au primit credința si au fost mantuiti prin Isus.
  Fiecare este responsabil de ceea ce face si crede dar ma tem de cunoasterea profundă a scripturilor si doctrinelor curate ale tuturor celor ce vreti o noua "SCRIPTURA"SI nu rămâneți la ce ați primit , in ce ati crezut si prin ce ati fost mantuiti ( daca ati fost )...

  RăspundețiȘtergere
 103. Shalom!
  Ma numesc CONSTANTIN MACOVEICIUC, tel. 0745.335762 si as dori enorm de mult un exemplar din "SCRIPTURA", indiferent de pret.
  Va multumesc mult.

  RăspundețiȘtergere
 104. Buna seara, asi dori si eu un exemplar.
  adresa mea de email ghitzamili@gmail.com
  va multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 105. Pentru DOMNUL Samuel Sfetcu: Sigur că nu poți înțelege pentru ce oamenii cer această ediție a Scripturi. Ceia ce eu nu pot înțelege este de ce îl acuzi pe Ioan Olah ca învățător mincinos cînd tu nici nu-l cunoști și pe limbajul tău ...nici ce hram poartă. Nu Olah a creat această Scriptură cum îl acuzi tu; el a distribuit-o celor ce o cer. ești gelos? Pe de altă parte dacă vrei să cunoști Adevărul mai jos ai un document foarte credibil. Tu tot pozezi în cunoscător al limbi Engleze citește textul de mai jos sau translatează-l cu Google cum de obicei faci.
  The Name Jesus
  The original name of our Saviour was not Jesus or Iesous, but Yahshua. In our Saviour's word, His Father's Name was given to Him. The Father's Name is Yahweh.

  Two factors contributed greatly to the substitution and the distortion of our Saviour's Name. The first was the superstitious teaching of the Jews that the Father's Name is not to be uttered and that the Name must be "disguised" outside of the temple of Jerusalem. The second factor was the strong anti-Judaism feeling that prevailed amongst the Gentiles. They wanted a saviour, but not a Jewish one.
  According to Worterbuch der Antike, the substitute name can be traced back to the Latin Iesus and the Greek Iesous. Then, it can be traced back to an adaptation of the name of the Greek healing goddess Ieso. The Greek-English Lexicon of Liddell and Scott, confirm this. To Greeks who venerated a healing goddess Ieso, a saviour Iesous must have been most acceptable, suggests a writer in Philologische Wochenschrift. In spite of attempts to justify the "translating" of the Father's Name and His Son's Name, it cannot be done. A person's name remains the same in all languages.
  The father of the Greek goddess Ieso was Asclepius, the deity of healing. The father of Asclepius was Apollo, the great sun-deity. Thus, the name Iesous can be traced back to sun-worship. There is also a relationship to the Egyptian goddess Isis and her son Isu. According to Reallexikon der Agpyptischen Religionsgeschichte, the name of Isis appears in hieroglyphic inscriptions as ESU or ES. Isu and Esu sound exactly like "Jesu" that the Saviour is called in the translated Scriptures of many languages.
  Esus was a Gallic deity comparable to the Scandanavian Odin. The Greek abbreviation for Iesous is IHS, which is found on many inscriptions made by the Church during the middle Ages. IHS was the mystery name of Bacchus (Tammuz), another sun-deity. These are a few examples only.
  ESUS a fost o zeitate galică comparabile cu Scandanavianul Odin. Abrevierea greacă pentru Iesous este IHS, care se găseşte pe multe inscripţii făcute de biserică în timpul evului mediu. IHS a fost numele lui mister Bacchus (Tammuz), un alt soare-zeitate. Acestea sunt câteva exemple numai.
  Here is a quote from Dictionary of Christian Lore and Legend, by J. C. J. Metford:

  "It is known that the Greek name endings of sus, seus, and sous (which are phonetic pronunciations for Zeus) were attached by the Greeks to names and geographical areas as a means to give honor to their supreme deity, Zeus. Examples given are: Parnassus, a sacred mountain in Greece: the Greek deity of wine and son of Zeus, Dionysus; the Greek hero of the Trojan war was Odysseus, and the Greek deity of healing was Iesous or the Latin Iesus/Jesus.
  They also changed the names of the prophets EliYahu (whose name means 'my mighty one is Yah') and Elyeshua (whose name means 'my mighty one saves'), to 'Elias' and 'Eliseus' (which means 'my mighty one is Zeus'). This was done so often that it later was the basis for their rules of written grammar which followed the common or vernacular spoken language."
  Taken from "Bible Review" February 2004.

  Prof. Jeffery H. Tigay. University of Pennsylvania.

  RăspundețiȘtergere

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...