Israel

Loading...

sâmbătă, 8 iunie 2013

Israelul și Vaticanul au ajuns la un acord privind suveranitatea locasurilor sfinte din Israel

Israelul și Vaticanul au ajuns la un acord privind suveranitatea locasurilor sfinte din Israel

Dupa 20 de ani de negocieri și tensiuni diplomatice, sa ajuns la un acord între Israel și Vatican pentru suveranitatea site-urilor sfinte din Israel. 

Una dintre problemele nerezolvate este construirea unui centru de convergență pentru credincioșii Catolici din Cesaria National Park. Vaticanul a cerut să-și pună mâinile pe acest loc, dar Israelul a refuzat.

Vaticanul va avea dreptul să-si stabilească un loc aparte pentru credincioșii sai, acest loc nu are simboluri religioase și va rămâne deschis pentru publicul larg, a fost raspunsul Israelian....Între timp, Vaticanul a prezentat un alt plan de construcție, care includea simboluri religioase și cu aspect de biserică, dar Israelul a cerut Vaticanului să prezinte un alt program.

O altă problemă controversată este, reconstructia zidurilor vechi de pe muntele Sionului, pentru care deja sunt discutii avansate, ca sa se gaseasca o soluție pentru acest loc, care este deținut sub autoritatea Vaticanului.

Ministrul adjunct de externe, Zeev Elkin, a participat vineri la o întâlnire bi-anuala între Israel și reprezentanții Vaticanului la Roma, unde au discutat despre ultimele detalii și divergențele dintre cele două state în raport cu proprietățile. 

De asemenea, Elkin sa întâlnit cu Papa Francisc, pentru a finaliza negocierile. Oficialul Israelian a declarat ziarului Ma'ariv că acordul va fi semnat până la sfârșitul anului.

În întâlnirea cu Elkin, Papa a reiterat promisiunea sa de a vizita Țara Sfântă, data vizitei nu a fost încă specificata, dar impresia lasata este că acordul dintre Vatican și Israel ar putea fi semnat odata cu sosirea Papei in Israel. Shalom !!!

4 comentarii:

 1. Dup[ ce în anul 70 an.Romanii au ars templu și au jefuit aurul templului și mai cu seamă Scrierile sfinte ...Biserica romei cu emanația ei papalitatea a dat laba cu cel jefuit .Rușine Ysrael ..așa ceva nu se se face ,Jefuitorul și jefuitul dau mîna împreună

  RăspundețiȘtergere
 2. .. pai trebuie sa se uneasca FIARELE.... nu?????

  RăspundețiȘtergere
 3. iartă ca să fii ertat

  RăspundețiȘtergere
 4. sintem iudeo creștini nu uitați

  RăspundețiȘtergere

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...