"Netanyahu ia în serios procesul de pace"

 "Netanyahu ia in serios procesul de pace"
Premierul Benjamin Netanyahu a declarat secretarului de stat al Statelor Unite, John Kerry, ca este dispus să negocieze pacea cu palestinienii, la o reuniune ce a avut loc la Ierusalim .

"Mai presus de toate, ne-o dorim pentru a reporni negocierile de pace cu palestinienii, este ceva ce vreau, este ceva ce vrem și ceva care sper că palestinienii doresc, de asemenea,", a declarat Netanyahu înainte de reuniune .

Într-o declarație eliberată de biroul lui Netanyahu a declarat că "în cazul în care există o voință, putem găsi calea."

Interviul cu prim-ministrul a deschis ordinea de zi, care este a patra vizita a lui Kerry de la preluarea mandatului, în ianuarie.

Secretarul de stat al SUA, care marți a început în Oman si Iordania acest nou turneu internațional, pentru a revigora negocierile de pace între israelieni și palestinieni, în mod deliberat blocate de către Autoritatea Palestiniană din septembrie 2010, după un moratoriu asupra constructiei de cladiri pe care Israelul le-a inceput in urma cu zece luni .

Pentru moment, SUA a dezvăluit planurile sale de a atinge acest obiectiv, inspirat de o dublă strategie pentru a impulsiona relațiile economice, ca o măsură de încredere între părți, pe de o parte, și deschiderea unui dialog politic pe de altă parte.

Șeful diplomației SUA, în cele douăzeci și patru de ore, s-a întâlnit la Ramallah cu președintele palestinian Mahmoud Abbas, și apoi a avut o întâlnire în Ierusalim cu președintele Shimon Peres.

 Kerry de asemenea, va vizita Iordania duminica viitoare, ca parte la discuții a Forumului Economic Mondial, în care nu exclude o întâlnire între Peres și Abbas.

Netanyahu a declarat că la reuniune va discuta, de asemenea, programul nuclear iranian, după ce Senatul SUA aprobă în unanimitate o rezoluție care solicită consolidarea sancțiunilor împotriva Iranului atât de Washington cat și la nivel internațional.

În această rezoluție, Senatul și-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru Israel, în cazul unui atac iranian."Felicit Comitetul de Externe a Senatului pentru sancțiunile împotriva Iranului,"  a declarat Netanyahu lui Kerry.

Situația de război civil în Siria, care amenință să se răspândească la o confruntare armată cu Israelul pe înaltimile Golan , a fost un alt subiect de pe ordinea de zi a celor doi lideri.

"Nu există nici o îndoială că acest lucru este un, complex, o pantă foarte abruptă si dificila", a declarat Kerry catre Netanyahu în timpul ședinței, sursa ziarul Yediot Aharonot.

"Ceea ce se întâmplă în Siria trece frontiera spre Iordania, Liban ... și nu există nici o îndoială că Israelul este, de asemenea, afectat", a adaugat el.

Regimul din Damasc a recunoscut pentru prima dată în ultimele decenii ca fortele sale au atacat o patrulă israeliană într-un asalt asupra Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), care a răspuns printr-o rachetă, care a fost un foc de avertizare prin declaratia facuta de Bashar al Assad precum ca Israelul va plati un preț ridicat.

Aparatul de apărare Israeliana nu exclude intervenția militară în Siria, în cazul în care instabilitatea amenință securitatea Israelului, prin atacuri cu intenție la frontieră, din ultimele luni,unde au căzut cateva rachete pe înaltimile Golan, sau transferul de arme sofisticate siriene pentru grupurile teroriste, cum ar fi Hezbollah.

La începutul lunii mai, într-un atac atribuit Fortelor Aeriene Israeliene in Siria, de catre surse diplomatice occidentale, aviatia israeliana a distrus mai multe deposite iraniene cu rachete Fateh 110, din jurul Damascului,care erau destinate pentru Hezbollah (Hizb Allah sau "Partidul lui Allah ".

Kerry a criticat Rusia pentru ca a furnizat Siriei rachete antiaeriene S-300, deoarece, considera el, ca o "destabilizare a regiunii."

Ministrul britanic de externe, William Hague, a declarat în Ierusalim pentru ca va sprijini angajamentul SUA de a relansa procesul de pace din Orientul Mijlociu care a stagnat din 2010, și a cărui implementare este definita ca o "prioritate urgentă" la nivel mondial.

"Procesul de pace în Orientul Mijlociu este o prioritate urgentă pentru Marea Britanie și în lume. Noi salutăm angajamentul ferm prezentat de către același președinte al SUA, Barack Obama în timpul recentei sale vizite în zonă și de secretarul de stat John Kerry, el e din nou aici ", a declarat Hague, înainte de întâlnirea cu Netanyahu.

Hague, a cerut israelienilor și palestinienilor să reia negocierile de pace, care au eșuat în septembrie 2010, la doar trei săptămâni de la lansarea lor, și a afișat ca "lider curajos și decisiv care va aduce succesul."

"Salut angajamentul lui Netanyahu, ca soluție cu două state. Cred, așa cum a declarat Obama în urmă cu două luni, ca pacea este necesara, chiar și posibila ", a adăugat el.

În acest sens, ministrul Justiției și responsabil pentru dialog cu palestinienii, Tzipi Livni, a declarat după întâlnirea separata cu Kerry si Hague că "în următoarele câteva săptămâni va fi cheia" pentru viitorul negocierilor și asta va pune capăt acuzațiilor pentru responsabilitate reciprocă la paralizia procesului.

Hague, de asemenea, a vorbit despre atacul cu un cuțit în care un soldat britanic a fost ucis de doi teroriști islamici. El a citat o frază din prim-ministru David Cameron ("Nu renunțam niciodată în favoarea terorismului") și a mulțumit pentru condoleanțele aduse de Netanyahu, care tocmai au fost descrise ca fiind "oribile".

"Noi am experimentat aceste orori și suntem profund afectati. Ambele țări lupta impotriva barbarismului și a terorismului în țara noastră și în lume", a spus Netanyahu.

Hague a exprimat, de asemenea, "îngrijorarea profundă", care generează probleme Israelului în programul nuclear al Iranului, care trebuie abordata cu o combinație de "sancțiuni și negocieri" aplicate cu "determinare", a susținut el.

Potrivit lui Netanyahu, Iranul se prezintă în lume ca "cea mai mare provocare" a acestei ere.

Scriptura spune :

războiul va ţinea pînă la sfîrşit şi împreună cu el şi pustiirile. El va face un legămînt trainic cu mulţi, timp de o săptămînă, dar la jumătatea săptămînii va face să înceteze jertfa şi darul de mîncare, şi pe aripa urîciunilor idoleşti va veni unul care pustieşte, pînă va cădea asupra celui pustiit prăpădul hotărît.`` (Daniel 9:26-27)

un legămînt trainic cu mulţi, timp de o săptămînă = 7 zile = 7 ani
dar la jumătatea săptămînii  = 3,5 zile = 3,5 ani

,,Du-te Daniele! Căci cuvintele acestea vor fi ascunse şi pecetluite pînă la vremea sfîrşitului. Mulţi vor fi curăţiţi, albiţi şi lămuriţi; cei răi vor face răul, şi niciunul din cei răi nu va înţelege, dar cei pricepuţi vor înţelege. Dela vremea cînd va înceta jertfa necurmată, şi de cînd se va aşeza urîciunea pustiitorului, vor mai fi o mie două sute nouăzeci de zile.Ferice de cine va aştepta, şi va ajunge pînă la o mie trei sute treizeci şi cinci de zile! (Daniel 12:9-12)

o mie două sute nouăzeci de zile = peste 42 luni = 3.5 ani

Cand vor zice: "Pace si liniste!", atunci o prapadenie neasteptata va veni peste ei, ca durerile nasterii peste femeia insarcinata; si nu va fi chip de scapare. (1Tes.5:3) Shalom !!!

Comentarii

  1. Ia în serios procesul de pace ...deci ce este pace în viziunea Filistenilor(palestinieni) sabia ! aceasta e pacea lor ..ei practică Religia păcii în gilimele deci este cazul ca Natanyahu să ia în serios chestia asta . A face pace cu filisteni e doar cînd filisteni nu mai există ...atît timp cît există nu e și nu va fi pace.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)