Israel

Israel

marți, 7 mai 2013

Istoria Evreilor din LIBAN

Istoria Evreilor din LIBAN
Evrei trăiau în Liban inca din timpuri stravechi, in timpul Regelui Irod cel Mare, în primul secol, comunitatea evreiască a rămas în Beirut.

În prima jumătate a secolului XX, comunitatea evreiască a crescut în mare parte datorită imigrației din Grecia, Turcia și Siria și Irak.

Decrete și abuzuri în timpul constituirii Statului Israel au fost momente de incitare si exprimare a urii impotriva evreilor,așa cum a fost raportat în New York Times pe 16 mai, 1948.

În Liban, evreii au fost obligați să contribuie financiar la lupta împotriva rezoluției privind împărțirea Palestinei în cadrul Organizației Națiunilor Unite. Actele de violență împotriva evreilor sunt influentate de catre presă, acuzând evreii de intoxicații .... etc .

La mijlocul anului 1950, aproximativ șapte mii de evrei locuiau în Beirut. Comparativ cu țările Islamice, normele arabo-creștine care caracterizează structura politică a țării, au dus o politică de toleranță relativă față de populația evreiască.

Cu toate acestea,evreii sunt numiti inamici ai Statului Libanez.Evreii libanezi sau simțit in nesiguranta și au decis să emigreze în 1967, refugiindu-se în Franța, Israel, Italia, Anglia și America de Sud.

În 1974, 1.800 de evrei au rămas în Liban, cea mai mare parte concentrata în Beirut. Războiul civil dintre musulmani și creștini a distrus cartierul evreiesc si a dus la deteriorarea multe case, întreprinderi și sinagogii.

 Cei mai multi dintre evrei rămași in Liban au emigrat în 1976, temându-se că prezența siriana în Liban va împiedica libertatea de a emigra. Astazi, se estimeaza ca in Liban au mai ramas circa 150 de evrei. Shalom !!!

Un comentariu:

  1. foarte trist ce sa intamplat, dar asta e lumea si nimanui nu ii pasa
    Yahveh sa ii binecuvanteze si sa ii ocroteasca

    RăspundețiȘtergere

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

HalleluYah

HalleluYah Care este originea, însemnătatea şi sensul acestui cuvânt foarte bine cunoscut? HalleluYah este un cuvânt pur ebraic, dar ...