Cleric Islamic spune ca Israelul nu are dreptul de a exista

Cleric Islamic viziteaza Gaza și spune ca Israelul nu are dreptul de a exista
Un cleric proeminent islamic, care face o vizită istorică în Fâșia Gaza a declarat că Israelul nu are dreptul de a exista.

Yusuf al-Qaradawi a declarat, joi, că "acest pamant nu a fost niciodată un pamant evreu. Palestina este națiune islamică arabă. "

 Clericul traieste in Qatar, si a devenit celebru datorita show-lui sau popular și este foarte respectat în lumea musulmană.

Al-Qaradawi, a sosit în Gaza însoțit de zeci de clerici, a fost primit de oficiali Hamas, inclusiv prim-ministru Ismail Haniyeh, la o ceremonie de primire.

În timpul actului ia fost acordată cetățenia palestiniana și pașaport diplomatic. Este programat pentru a vizita casa fostului lider spiritual Hamas, Ahmed Yassin, ca parte a vizitei sale de două zile.
Sosirea lui Al-Qaradawi in Gaza, este contrara liderilor palestinieni din Cisiordania, care se opun la toate vizitele oficiale în teritoriul controlat de Hamas.

Hanan Ashrawi, un membru al comitetului executiv al OEP, a declarat că vizita crește separarea dintre Gaza și Cisiordania. "Al-Qaradawi se amesteca în afacerile politice, dincolo de atributiile sale ", a adaugat el.

Alte facțiuni palestiniene afiliate cu OEP, de asemenea, au spus ca se opun vizitei. Hamas a declarat ca răspuns că astfel de critici servesc doar pentru a aprofunda separarea dintre Gaza și Cisiordania.
Hamas a preluat controlul Fâșiei Gaza în 2007, după mai multe zile de luptă împotriva factiunii rivalului Fatah palestinian.

Autoritatea Palestiniană dominata de Fatah, care guvernează Cisiordania, a condamnat vizita lui Al-Qaradawi. Ei au declarat că prezența lui este o cimentare intre diferența dintre cele două facțiuni palestiniene.
Siria
Hezbollah promite eliberarea Inaltimilor Golan
Un grup de rebeli sirieni a răpit patru membri filipinezi ai castilor albastre pentru menținerea păcii din înaltimile. Acesta este al doilea incident de acest gen în două luni, pe fondul  tensiunilor  între Siria și Israel.

Cei patru soldați care se ocupă de menținere a păcii, patrulau zona tampon între Israel și Siria, unde 21 de membrii filipinezi pentru menținerea păcii, au fost răpiți de rebelii sirieni cu câteva zile în urma in luna martie, a declarat un purtator de cuvant de menținere a păcii, Josephine Guerrero.

ONU a raportat că Brigăzile Martirilor Yarmuk, au revendicat răpirea a patru pacificatori filipinezi.
"Putem confirma că grupul a revendicat răpirea. Detaliile sunt limitate, pentru siguranța de menținere a păcii nu vom spune nimic public ", a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Martin Nesirky.

Într-o postare pe Facebook, grupul rebel sirian a scris că reținerea era pentru securitatea soldaților, având în vedere creșterea tensiunilor în zonă.

"Comandantul Brigăzii Martirilor Yarmuk, anunță o operaretiune destinata să ofere garanții și a proteja forțele ONU din Wadi Yarmuk în zona dintre Siria și inaltimile Golan ", grupul a aratat fotografia, a celor patru bărbați,care poartă jachete cu inscripțiile "ONU" și "Filipine".

In declarația sa, a adăugat că ofensiva regimului Bashar Al-Assad și creșterea luptelor în zona, a forțat rebelii să "intervină și să acționeze pentru a le retrage din mijlocul luptei."

Secretarul General al Națiunilor Unite, Ban Ki-moon, a condamnat răpirea "în termenii cei mai fermi", și a cerut răpitorilor sa-i elibereze "imediat".

Ban a cerut tuturor părților să respecte securitatea și libertatea de mișcare a membrilor UNDOF (Misiunea ONU în Golan Heights).

Președintele sirian Bashar al-Assad a spus că Siria este capabila de a face fata "aventurilor" israeliene și atacului împotriva Damascului, in intervenția Israelului în conflictul sirian. "Poporul sirian și armata curajoasa este capabila să se confrunte cu aventurile israeliene, Israelul are o fata de terorism, care are scopul de a destabiliza Siria în fiecare zi."

Ministrul de Externe iranian, Ali Akbar Salehi, a descris ca "agresiune flagrantă" bombardarea complexului militar sirian, și a declarat că Iranul va rămâne cu Siria, să se confrunte cu "încercările israeliene pentru a destabiliza regiunea și a slăbi rezistența."

Rusia și Statele Unite au convenit la Moscova să facă apel la regimul sirian și rebeli, pentru a găsi o soluție politică a conflictului, și să propună organizarea "cat mai repede posibil", o conferință internațională privind Siria.

Șansele ca escalada conflictului sa se accentueze au de a face cu actorii. În cazul Israelului, de departe se vede prerogativa de a face un atac preventiv împotriva facilităților nucleare ale Iranului. 

Știm că Israelul a cerut Statelor Unite să ia o poziție cu privire la programul nuclear al Iranului, dar în ultimii trei ani s-au complicat lucrurile cu conflictul care există în Siria, unul dintre aliații cei mai importanti al Iranului.Situatia a degenerat în așa fel încât o Sirie  instabilă, ar putea genera un efect în lanț asupra vecinilor săi și, desigur, între ele este Iranul. 


Autoritățile israeliene au avertizat Washingtonul despre intentia Rusiei de a vinde rachete S-300, de aparare antiaeriana Siriei, aceste arme ar consolida în mod semnificativ apărarea aeriană din această țară implicată într-un război civil, susține The Wall Street Journal. Potrivit ziarului american, această informație în cauză a preocupat oficialii de la Washington.

Amintiți-vă că războiul civil din Siria, a fost discutat in aceasta saptamana la Moscova cu Serghei Lavrov și John Kerry. La sfârșitul discuțiilor, șefii de diplomaților ruși și americani au sau înțeles cu privire la intenția de a se încerca restabilirea calmului intre rebeli și reprezentanți ai guvernului lui Bashar Assad,si de ai invita la masa negocierilor.

Dupa cum vedem, in tot cea ce se intampla in Orientul Mijlociu, si in deosebi actorii principali care stau in spatele conflictelor, ne apropiem cu pasi repezi la cea ce ne scrie Scriptura, referitor la Siria, Egipt si ceilalti vecini ai Israelului, dar cel mai important lucru este ca in curand vom fi martorii la Profetia din Ezechiel 38-39, unde in conflict vor intra actorii principali, care au ca scop distrugerea Israelului, dar vor reusii oare ? raspunsul al gasim in Scriptura, pentru o documentare mai buna puteti citi postarile referitoare la tot ce se intampla in jurul Israelului. Shalom !!!

Comentarii