Autoritatea subminata

Autoritatea subminata
Este îndreptățit faptul că, a cunoaște care este autoritatea peste tine (autoritatea dominantă) este relația Ta față de Creator. Shaul (Pavel) vorbește de această relație autoritară în (1Cor. 11:3)

Dar vreau să ştiţi că haMashiach este Capul oricărui bărbat; că bărbatul este capul femeii, şi că Yahveh este capul lui haMashiach.  

Vedem aici relația de subordonare ierarhică, care nu poate fi confundată. Femeia este subordonată Bărbatului; Bărbatul este subordonat lui haMashiach; și haMashiach este subordonat lui יהוה Yahveh.

Termenul Cap este folosit pentru a impune autoritatea. Aici nu este alegere dacă vrei, sau dacă se poate Shaul e foarte precis : vreau sa știți: deci fără scuze. Bărbatule oricine ai fi, Este haMashiach יהושע Yahshua capul tău ?

Te recunoaște femeia ta, capul ei ?? Care este autoritatea ta față de Femeia ta? Dacă femeia ta (soția) Nu se învelește; nu poartă semnul autoritați ei pe capul ei (veil,veu, Batic) cum recunoaște ea stăpînirea bărbatului, a lui haMaschiach și a lui יהוה Yahveh ?

Shaul (Pavel) spune; V-am logodit cu un Barbat. Care este bărbatul despre care vorbește EL? Nu cumva e Bărbatul căruia tu nu vrei să i te supui, și nu-l recunoști ca logodnic? Pentru ce nu vrei să porți semnul stăpînirii bărbatului tău ? 

În cealaltă situatie, Bărbatul care permite soției lui să umble desvelită (fara batic,veil) dovedește că nu al are cap pe haMashiach și autoritatea cerească nu este peste el. Orice scuză în fața cuvîntului: Din pricina îngerilor: scuza cade.

 Dacă părul este acoperitoare. Părul este o podoabă (capilară) și podoaba femeii trebue acoperită; păstrată numai pentru bărbatul ei. Este o rușine pentru o femeie (credincioasă) să fie tunsă sau rasă?; să se învelească; cu ce? cu părul? ori cu Baticul ( veil ,năframa)? Femeile fara stapîn se poartă dezvelite, pentru a atrage atenția unui potențial stăpîn, binențeles nu haMashiach, pentru-că haMashiach te vrea acoperită. Shalom !!!

Comentarii

  1. daca se poate as dori sa primesc niste adrese de facebook a doua trei pers feminine dintre evreii mesianici pentru a comunica.imi doresc mult.SHALOM

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum pentru Anonim care caută...EVREI MESIANICI ..bine spus că Mesianicii care nu sînt Evrei Mesianici , sînt creștini nu au nimic comun cu Evreii doar maimuțăresc pe evrei. Așa că e cam greu de găsit Evrei Mesianici...Mesianici găsești cîți vrei.
    Cît despre articolul de mai sus...dacă ar fi să dau o notă ...ași da ce-a mai mare posibilă,deși la mulți nu le place ..dar e ADEVĂR CURAT
    Pentru că tot cauți Evrei Mesianici aici îi găsești
    http://www.yahwehsword.org/
    Și pe urmă cel ce scrie acest coment este unul care te invită în Șabat pentru auzirea Torei

    RăspundețiȘtergere
  3. luminar paraschiva20 mai 2013 la 09:13

    multumesc.As fi vrut sa vorbesc cu cateva pers eminine evreice crestine din romania pentru ca deocamdata nu ma descurc cu limbile straine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Shalom !

    Adresa de Facebook postata de Anonim a fost stearsa, avind in vedere ca se poate furniza doar de proprietarul acelei adrese, dar nu in nume Anonim.
    Cat priveste cautarea unor persoane mesianice, este simplu daca luam in considerare Efeseni 2:11-13, odata ce l-am cunoscut pe Mashiach suntem ai lui ,Israeliti.
    Anonim, virus poate fi orice daca nu se foloseste cum trebuie,indiferent daca e Facebook sau alta sursa de Comunicare, daca o folosesti cum trebuie si nu ati fug ochii dupa virusi, inseamna ca te poti controla sa nu fi virusat-a.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)