Israel

Loading...

vineri, 19 aprilie 2013

Sulurile Torei salvate de un Comando Israelian

Potrivit site-ului Adevărul Sirian, Comandourile Israeliene au salvat sulurile Torei dintr-o Sinagogă Evreiasca din Siria .
Informațiile nu a fost confirmate oficial, dar potrivit unui site de știri numit Adevărul Sirian, Operațiunea Specială a avut loc în faimoasa Sinagoga din Jobar, în Damasc.

Potrivit, ziarului Adevărul Sirian, Serviciile de Informații Israeliene au reușit să salveze valori inestimabile dintr-o Sinagogă Evreiasca din cartierul Jobar, nord-est de capitala Siriei, cu sprijinul Iordaniei, Turciei și Armatei Siriene Libere, care controlează zona.

Site-ul a primit informatiile corespunzătoare, de la corespondenta Lea Abramovitch, citând surse apropiate Rabinului Ibrahim Hamra, care a trăit în Israel din 1994 și a oferit detalii cu privire la această chestiune delicată, dar dramatica.

Decizia de a proteja conținutul valorilor din Sinagoga, a fost luată în urmă cu trei săptămâni, dupa ce sursele au confirmat, unde Rabinul a văzut imagini ale violenței în Siria și distrugerea din Damasc facute de bombe. Rabinul a descoperit pagube extinse la pereții Sinagogii, cunoscuta sub numele de Eliahu Hanabi și a contactat guvernul Israelian.

Israelul a decis să trimită un Comando special, pentru a salva sulurile Torei (Sifrei Tora ) și ultimele vestigii ale Comunității Evreiești din Siria, care conținea această sinagogă antică.

Scopul operațiunii a fost de a muta întregul conținut al Sinagogii, fondat, conform tradiției, în 750 î.Hr., adică cu 2760 ani în urmă. Un obiect care a fost salvat este, evident, un sul Tora (Sefer Tora), considerat cel mai vechi din lume.

Comandoul Israelian, compus din 15 elemente, cea mai mare parte provenind din țările arabe: Siria, Liban, și două persoane din Europa de Est, această operațiune periculoasă efectuată in mijlocul conflictului Sirian.

Israelul a efectuat întreaga operațiune cu ajutorul Serviciilor de Informații din Iordania și Turcia, precum și membri ai Armatei Siriene Libere. Comandoul Israelian a "aterizat" în centrul Damascului, trecand printre luptătorii armatei Siriene, în zonele aflate sub controlul Islamic.

Operațiunea a fost terminata cu ajutorul miliției "Brigăzile Islamice",pentru faptul ca : Sursele Evreiești, au relevat faptul că, membrii Comandourilor Israeliene s-au deghizat in jihadiști.

Echipa a intrat in Sinagogă și a ambalat obiectele pentru expediere în Israel. Pentru a prevenii comandoul, de a fi detectat, au fost împărțiti în 5 echipe care au fost plasate in Siria in cinci locații diferite, pentru a evita detectarea.

 Echipele au fost însoțite de antrenori si luptatori special pregătiti, în prealabil de către Armata Siriană Liberă. Echipa, a pastrat un moment de reculegere fata de ultime amintiri ale Comunității Evreiești din Damasc, și a ajuns în siguranță în Israel.

Fără a fi conștienți de implicarea Comandoului Israelian, mass-media Siriana -Shamm Times, a raportat ca, militanții au fost observati ca "au furat din Sinagogă." Ei au remarcat că o familie Evreiască, care are grijă de acest sit religios nu a raspuns la apelurile telefonice.

Un film postat pe YouTube pe 27 martie, arată un milițian, care raporteaza rafturile goale din conținutul său, prin care a remarcat faptul că, lucrarea a fost făcută de către profesioniști.

Sinagoga Evreiască, datând din 750 î.Hr., este una dintre cele mai vechi din lume, districtul Jobar a avut la acel moment, una dintre cele mai mari concentrări de Evrei arabi din lume.

Conform istoricului Israelian Haraël Yaaron, citat de cotidianul Israelian Maariv, este în aceasta Sinagoga, cand profetul Eliyahu, rugându-se la Yahveh, a desemnat ca succesor al său, pe Elieshaa ca discipol al sau. Shalom !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...