Israel

Israel

joi, 4 aprilie 2013

Secretarul de Stat John Kerry, va vizita Israelul și Palestina

Kerry va vizita Israelul și Palestina în această săptămână pentru a impulsa negocierile de pace
Secretarul de Stat John Kerry
Secretarul de Stat John Kerry, va vizita Israelul și Palestina în această săptămână, pentru a încerca să stimuleze negocierile de pace, blocate din 2010, doar la o jumătate de lună de la primul contact, cu președintele Barack Obama , informeaza presa locală.

Kerry a vorbit ieri la telefon cu premierul Israelian Benjamin Netanyahu și președintele Palestinian Mahmoud Abbas, pentru a le informa cu privire la acesr turneu, care a avansat în timpul șederii sale anterioare 19-23 martie.

Șeful diplomației SUA va ateriza în Israel, sâmbătă seara tarziu, în conformitate cu o sursă oficială Israeliana, citata de ziarul Israelian "Haaretz".

Una dintre problemele-cheie de pe ordinea de zi a întâlnirilor cu ambele părți, se refera la situația prizonierilor palestinieni din închisorile Israeliene, ea vine pe fondul protestelor și a  grevelor de foame, din închisorile Israeliene,si ca urmare a decesului de marți, a unui detinut  pacient cu cancer, pentru care Autoritatea Palestiniană dă vina pe Israel.

Un alt ziar Israelian "Maariv", a raportat, că eforturile Americane în prezent, nu se concentreaza pe prezentarea unui plan de pace, dar este pentru ca partile sa se înțeleaga in divergențe, si sa le restranga, precum și pentru a promova, un proces pe un timp mai lung.

Planul său este de a pregăti revenirea la dialog pe o perioada de trei luni, cu o serie de măsuri de apropiere între Israelieni și Palestinieni, inclusiv restricții privind extinderea așezărilor Evreiești, eliberarea prizonierilor palestinieni,  sau o promisiune Palestiniana, de a nu duce cauza lor, la mai multe forumuri Internaționale, în conformitate cu "Haaretz".

În această perioadă, Kerry pretinde sa se deplaseze,de mai multe ori, la Ierusalim și Ramallah, pentru a încerca revigorarea negocierilor, care sau încheiat în 2010, la doar trei săptămâni de la începerea lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Ierusalim o piatră grea pentru toate popoarele.

"Iata, voi preface Ierusalimul intr-un potir de ametire pentru toate popoarele dimprejur si chiar pentru Iuda, la impresurarea Ierusal...