Israel

Israel

duminică, 14 aprilie 2013

O statuie pentru Papa Ioan Paul al doilea

Polonia construieste o statuie lui Ioan Paul al II-lea cu 13,8 metri
Orasul polonez, Czestochowa, pregăteste pentru acest week-end, o inaugurare a unei statui uriase a Papei Ioan Paul al II-lea, care se aseamana cu statuia lui Hristos din Rio de Janeiro si Lisabona. 

Statuia este de 13.8 metri, si se afla in stadiul de ultime retusuri, situata intr-un punct inalt al orasului.

În Czestochowa, locul este cunoscut sub numele de Jasna Gora, cel mai important punct de pelerinaj pentru catolici din tară.Orasul este situat la aproximativ 130 km de Wadowice, locul de nastere a lui Ioan Paul al II-lea.

Este important ca fiecare persoană sa citeasca Scriptura, şi sa vada această problemă importantă,referitoare la inchinarea la Idoli, atat de implementata în ţările de tradiţie catolică sau ortodoxă, din cauza orientări religioase înrădăcinate de secole.


Ceice fac idoli, toţi sînt deşertăciune, şi cele mai frumoase lucrări ale lor nu slujesc la nimic. Ele însele mărturisesc lucrul acesta: n'au nici vedere, nici pricepere, tocmai ca să rămînă de ruşine.

Cine este acela care să fi făcut un dumnezeu, sau să fi turnat un idol, şi să nu fi tras niciun folos din el? Iată, toţi închinătorii lor vor rămînea de ruşine, căci înşişi meşterii lor nu sînt decît oameni; să se strîngă cu toţii, să se înfăţişeze, şi tot vor tremura cu toţii şi vor fi acoperiţi de ruşine.

Ferarul face o secure, lucrează cu cărbuni, şi o făţuieşte şi -i dă un chip cu lovituri de ciocan, şi o lucrează cu puterea braţului; dar dacă -i este foame, este fără vlagă; dacă nu bea apă, este sleit de puteri.

Lemnarul întinde sfoara, face o trăsătură cu creionul, făţuieşte lemnul cu o rîndea, şi -i înseamnă mărimea cu compasul; face un chip de om, un frumos chip omenesc, ca să locuiască într'o casă.
Îşi taie cedri, goruni şi stejari, pe cari şi -i alege dintre copacii din pădure. Sădeşte brazi, şi ploaia îi face să crească.

Copacii aceştia slujesc omului pentru ars, el îi ia şi se încălzeşte cu ei. Îi pune pe foc, ca să coacă pîne, şi tot din ei face şi un zeu căruia i se închină, îşi face din ei un idol, şi îngenunche înaintea lui!O parte din lemnul acesta o arde în foc, cu o parte fierbe carne, pregăteşte o friptură, şi se satură; se şi încălzeşte, şi zice: ,Ha! ha!` m'am încălzit, simt focul!``

Cu ce mai rămîne însă, face un zeu, idolul lui. Îngenunche înaintea lui, i se închină, îl cheamă, şi strigă: ,,Mîntuieşte-mă, căci tu eşti zeul meu!``Ei nu pricep şi nu înţeleg, căci li s'au lipit ochii, ca să nu vadă, şi inima, ca să nu înţeleagă.  Niciunul nu intră în sine însuş, şi n'are nici minte, nici pricepere să-şi zică (Isaia 44:9-20)

Promisiunile făcute de Yahveh fata de Imaginile idolatrizate 
Idolii lor sînt argint şi aur, făcuţi de mîni omeneşti.
Au gură, dar nu vorbesc, au ochi, dar nu văd,
au urechi, dar n'aud, au nas, dar nu miroase,
au mîni, dar nu pipăie, picioare, dar nu merg; nu scot niciun sunet din gîtlejul lor.
Ca ei sînt cei ce -i fac; toţi cei ce se încred în ei. (Psalmul 115:4-8).  Shalom !!!

Un comentariu:

  1. E drept catolici au imagini și se închină la imagini dar ce zici de frați lor sîmbatari care și ei au imagini chiar dacă zic că nu se închină la imagini.Idoli sînt lucrare făcută de mîna omului,dar cei din inimă (ezek.14 v 3)? Cîți îl au pe idolul isus în inimă? O mulțime nenumărată care se numesc creștini,mesianici ori sîmbatari au același idol isus,și se închină propriuzis la idolul lor păgîn ...pentru că isus e un păgîn,Idolul isus nu poate fi Mîntuitorul pentru că nu e Șuah. Yah-Shuah este Mîntuitor adică YAUE Mîntuește deci Yahshuah orice alt nume e fals în închinare ..deci idolatrie

    RăspundețiȘtergere

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...