Numele Creatorului

Numele Creatorului
 - YHVH ( YUD*HEI*VAV*HEI ) : ceea ce este și va fi, Sursa și Autorul vieții.

Să nu iei în deşert Numele lui YHVH, Creatorul tău; căci YHVH nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deşert Numele Lui. (Exod 20:7)

YHVH a mai zis lui Moise: ,,Aşa să vorbeşti copiilor lui Israel: ,YHVH, Salvatorul părinţilor voştri, YHVH a lui Avraam, YHVH a lui Isaac şi YHVH a lui Iacov, m'a trimes la voi. Acesta este Numele Meu pentru vecinicie, acesta este Numele Meu din neam în neam. (Exod 3:15)

Dacă am fi uitat Numele lui YHVH al nostru, şi ne-am fi întins mînile spre un dumnezeu străin, n'ar şti YHVH lucrul acesta, El, care cunoaşte tainele inimii? (Psalmul 44 : 20,21)

,,Atunci voi da popoarelor buze curate, ca toţi să cheme Numele lui YHVH, ca să -I slujească într'un gînd. (Tefania 3:9)

În ziua aceea, zice YHVH, Îmi vei zice: ,Bărbatul meu!` şi nu-Mi vei mai zice: ,Stăpînul meu!`Voi scoate din gura ei numele Baalilor, ca să nu mai fie pomeniţi pe nume.(Osea 2:16,17)

Dumnezeu nu este nume, este un titlu, numele Creatorului nu poate fi asociat ca Domn al Zeilor, Creatorul este Creator, iar un Zeu este o uraciune in fata Creatorului.


De cind numele Creatorul este Deus = Zeus ? De cind numele Creatorului este Domnul ZEU ? 

Creatorul este Creator si numele lui este Yahveh, si nu poate fi numit prin traducere ca Zeu.


Numele Sfinte au fost scoase în mod voit din Scripturile tradiționale, cititorul poate fi surprins negăsind numele și titlurile cu care era obișnuit, în schimb aici sînt instaurate numele Creatorului si a Mantuitorului :

Ø - numele Tatălui Veșnic se scrie YHVH, si se pronunta Yahve,Yaue,Yave ...

Iisus nu este numele Mîntuitorului... este emanația păgînă (grecească) a zeului Dion-Isous = ISOUS = Iisus. Proviniența este păgînă. Știut este faptul ca Mîntuitorul este Evreu și are numele Evreiesc, nu grecesc. 

Ø - numele lui Mesia(Mashiach-Unsul) este Yahshuah, si se pronunta Yahshua,Yashua... 

Yah = Yahveh : Shuah = Mantuire ...Yah-Shuah este Yahveh Mantuitorul.

Indiferent de argumentele arătate de teologi, numele Evreiesc Yahshuah, nu poate fi transliterat Isus.Creatorul are titlul Eylohim si se pronunta Elohim. 

Mantuitorul are titlul haMașiach.Înțelesul de haMașiya este Unsul lui Yahveh , translatat din Ebraica,în romanește haMașiach .

Este incorecta folosirea numelor hibride ca Iehova, Adonai, Hașem, acestea au ceva din Ebraică dar si adaosuri, tocmai pentru a diminua Adevăratul Nume (Yahveh) YHVH.. De aceea poporul Meu va cunoaşte Numele Meu; de aceea va şti, în ziua aceea, că Eu vorbesc şi zic: ,Iată-Mă!` (Isaía 52:6)

Mai multe citate privind numele sfânt al Creatorului :

Înălţaţi pe YHVH, împreună cu mine. Să lăudăm cu toţii Numele Lui! - ( Psalmul 34:3)

,,Fiindcă Mă iubeşte-zice YHVH-deaceea îl voi izbăvi; îl voi ocroti, căci cunoaşte Numele Meu. Cînd Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strîmtorare, îl voi izbăvi şi -l voi proslăvi. (Psalmul 91:14,15)

Frumos este să lăudăm pe YHVH, şi să mărim Numele Tău, Prea Înalte, (Psalmul 92:1)

Binecuvintează, suflete, pe YHVH, şi tot ce este în mine să binecuvinteze Numele Lui cel sfînt! (Psalmul 103:1)

În prezent, când cunoaștinta crește rapid în domeniul științei medicale, spațiu și tehnologiei și, de asemenea, în multe alte domenii, credeți că Creatorul Etern, uita sa-si dezvăluie din nou numele lui, pentru oamenii sai, ca El să fie venerat cu numele sau adevarat ?

Luați în considerare Ieremia 23:26-27

Pînă cînd vor prooroci aceştia să proorocescă minciuni, să proorocească înşelătoriile inimii lor? Cred ei oare că pot face pe poporul Meu să uite Numele Meu prin visurile pe cari le istoriseşte fiecare din ei aproapelui său, cum Mi-au uitat părinţii lor Numele din pricina lui Baal ? 

Copiii lui Israel au fost luati în captivitate în Babilon, iar din acel moment, sfântul nume a fost contaminat, poluat și înlocuit atât în ​​scrieri,cat și in închinare.

Luați în considerare Ezechiel 36:20-24 

Cînd au venit printre neamuri, ori încotro se duceau, pîngăreau Numele Meu cel sfînt, aşa încît se zicea despre ei: ,Acesta este poporul lui Yahveh, ei au trebuit să iasă din ţara lor.`Şi am vrut să scap cinstea Numelui Meu celui sfînt, pe care -l pîngărea casa lui Israel printre neamurile la cari se dusese.`` (Ezechiel 36:20-21)

De asemenea, Ezechiel 39:7 

Îmi voi face cunoscut Numele Meu cel sfînt în mijlocul poporului Meu Israel, şi nu -i voi mai lăsa să-Mi pîngărească Numele Meu cel sfînt; ci vor şti neamurile că Eu sînt Yahveh, Sfîntul lui Israel!` (Ezechiel 39:7)

Numele Sfânt al Creatorului, ar trebui să aibă întotdeauna cel mai mare respect și să nu fie atât de banalizat .Acest lucru ne arată că ar trebui să-l laudam pe numele sau adevarat.

Samanta de adevar, nealterata, din Bibliile pe care le avem, Biblia, care este folosita universal, în închinarea Celui Atotputernic, in Cuvântul sau, spune : 

Aleluia = HalleluYah (Slavit sa fie Yah). 
Deci, noi cind pronunțăm Hallelu-Yah, semnifica : slavit sa fie YHVH. Așa că atunci când ne închinăm lui Yahveh, Creatorul întregii creații, prin Cuvântul Hallelu-Yah, laudam numele lui Yahveh.

 Un alt exemplu : 

du-te in tara Moria - in ebraică, MōriYāh, care inseamna, tara randuita / considerata de Yahveh. In tara lui MōriYāh a poruncit Yahveh lui Avraam sa aduca de jertfa pe fiul sau Isac.

Yahveh i-a zis: "Ia pe fiul tau, pe singurul tau fiu, pe care-l iubesti, pe Isaac; du-te in tara Moria si adu-l ardere de tot acolo, pe un munte pe care ti-l voi spune." (Fac.22:2)

Solomon a inceput zidirea Casei lui Yahveh la Ierusalim, pe muntele Moria, care fusese aratat tatalui sau, David, in locul pregatit de David in aria lui Ornan, iebusitul. (2Cron.3:1)

pe un munte pe care ti-l voi spune - pe muntele Moria, in ebraică, MōriYāh, care înseamnă Muntele rânduit / considerat de Yahveh. Pe Muntele lui MōriYāh a randuit Yahveh sa construiasca Solomon casa lui Yahveh,Templul.

De asemenea gasim in numele unor profeti si imparati Evrei, o samanta de adevar, care face  trimitere la Yahveh cel Atotputernic :

Ilie, in ebraica, EliYáhu, care inseamna : Yahveh al meu, Atotputernic.
Ieremia, in ebraica, YirmeYahu, care inseamna : Yahveh ma chemat.
Isaia, in ebraica, YešaYáhu, care inseamna : Yahveh, Salvatorul meu.
Obadia, in ebraica, OvadYah care inseamna : Servul lui Yahveh.
Zaharia, in ebraica, ZachariyYah, care inseamna : Yahveh si-a adus aminte.
Ezechia, in Ebraica, ḤizkiYah care inseamna : Yahveh ma intarit.

Slavă Cinste și Închinare sa fie adusă CELUI VEȘNIC  Yahveh !  HalleluYah ! Shalom !!!

Comentarii

  1. Yaue,Yave... este pronuntia care poate fi diferita de zona sau dialectul vorbirii,de ex si la mine in Portugalia H desi este in Alfabet nu se pronunta practic deloc,daca vrei ca cineva sa te inteleaga atunci ai spui Aga si astfel va inteleg.

    Acea Biblie despre care pomenesti ca ar fi sursa Cornilescu, doar prin simplu fapt ca e scrisa in Romana, nu este asa, Biblia e tradusa dupa THE SCRIPTURES versiunea engleza si Spaniola,si adaptata dupa manuscrise si alte surse Hebraice .

    Pentru aceasta ca cineva pronunta dupa un anumit dialect,nu poti numii omul ca Profanator pentru pronuntie,cat priveste W sau Elohim la fel nu e sursa Profanatoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred că-l înțeleg pe cel ce a scris primul coment sub nume Anonim ..e bine și anonim oricum domnule anonim mai documentează-te puțin cît de cît din o sursă credibilă .Nu te angaja în afirmați cînd nu posezi documentația corectă
    Orice Evreu bine intenșionat (nu extremist) cunoaște că de fapt în scrierea Antică în numele Creatorului este litera W cu înțeles de U.Este adevărat că în scrierea modernă sa înlocuit W cu V , așa că mai las-o baltă cu extremismul

    RăspundețiȘtergere
  3. Pace fratilor ! Nu-i locul aici de tinut predici si nici eu omul,dar musai sa va fac cunoscut faptul ca de foarte putin timp de cand am inteles care sunt adevaratele Nume ; Yahve siYashua,cu fiecare zi care trece ma apropii de statutul de om sanatos.De-a lungul anilor am inchis Biblia de doua ori cu gandul sa n-o mai deschid niciodata. Acum am inteles de ce domnul zeilor nu raspunde -fiindca nu exista. Fiti bimecuvantati .HalleluYAH.

    RăspundețiȘtergere
  4. Prorocie facuta cu 500 de ani inainte de venirea DOMNULUI DUMNEZEU pe pamant:

    Zaharia 12
    1. Prorocia, cuvantul Lui YAHWEH pentru Israel. Asa vorbeste YAHWEH care a intins cerurile si a intemeiat pamantul, si a intocmit duhul omului din el:
    ...
    9. In ziua aceea, voi cauta sa nimicesc toate neamurile care vor veni impotriva Ierusalimului.
    10. Atunci voi turna peste casa lui David si peste locuitorii Ierusalimului un duh de indurare si de rugaciune, si isi vor intoarce privirile spre Mine, pe care L-au STRAPUNS. Il vor plange cum plange cineva pe singurul lui fiu, si-L vor plange amarnic cum plange cineva pe un intai nascut.

    Cine este DOMNUL (in limba ebraica YAHWEH = Domnul Dumnezeu) care a facut cerurile, omul, si care a fost STRAPUNS de locuitorii Ierusalimului?
    Domnul Isus Hristos, Domnul Dumnezeu, Fiul Tatalui!

    Apostolul Toma s-a inchinat Domnului Isus si i-a zis: Domnul meu si Dumnezeul meu.
    Aici vedem ca Domnul nu l-a contrazis pe Toma cand acesta a afirmat ca El, Isus Hristos este Domn si Dumnezeu.

    Ioan 20
    28. Drept raspuns, Toma I-a zis: "Domnul meu si Dumnezeul meu!"
    29. "Tomo", i-a zis Isus, "pentru ca M-ai vazut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au vazut, si au crezut."

    RăspundețiȘtergere
  5. Pardon, nu sînt teolog dar puțina Evreească care o cunosc arată clar faptul că...Yod -Hey - WaW-Hey care se pronunță în paleo hebrew(antic)Yahweh și în modern Yahveh este numele Creatorului și are înțelesul de Cel Veșnic ,Yahweh nu este domnul d-zeu.În hebrew(evreește)cuvîntul Domnul este Baal=lord
    Un alt pumct de vedere ..Isus Cristos este domnul d-zeu ...dar dar... NU ESTE haMashiyah(Moshiah) nu este MÎNTUITOR . Mîntuitorul este Yahweh -Shuah=Yahshuah=Yașua.Deci Yod-hey-Waw-shin-ain.Acesta e numele Mîntuitorului. În evreește cuvîntul Hey-sus-hesus=isus are sensul de mîrțoagă-cal sau magar.Este acesta numele Mîntuitorului??Deci cei ce folosesc denumiri păgîne pentru Creator și pentru Mîntuitor,aduc numele lui YHWH la nimic(deșert).Numele mai pe sus de orice Nume este YAH-SHUAH= YAHWEH MÎNTUEȘTE...orice alt nume este păgînism.

    RăspundețiȘtergere
  6. If you have a King James Version Bible published by the National Bible House, Philadelphia, Pa., please turn to Exodus 6:2, and read the margin. You will find that for Jehovah, the margin gives the correct pronunciation for the name as YAHWEH. If you own a Bible with a dictionary‑concordance, as the "Rock of Ages" version of the King James, you will find in it that YAHWEH (pronounced Yah‑way) is the correct pronunciation of Jehovah, and the true Name where the LORD, or GOD, is found in the text in capital letters. Yes, the promise is made by the Father Himself, "My people shall know my Name" (Isa. 52:6), and today He is causing it to be revealed in your Bibles, and many other books, for your blessing and salvation. May He cause you to rejoice in it.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)