Creșterea brusca a anti-semitismului in lume

Ura fața de Evrei a fost inlocuita cu ura fața de Israel
Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a declarat la ceremonia de deschidere a comemorarii Holocaustului ca ura fața de Evrei a devenit in prezent ura fata de Statul Israel.

Ura fața de Evrei, nu a disparut, a fost inlocuita, a spus el intr-un discurs la Muzeul Holocaustului din Ierusalim (Yad Vashem).

Tara comemoreaza Holocaustul, in care șase milioane de Evrei au fost uciși de catre naziști și de aliații lor in al doilea razboi mondial, cu o amintire speciala a 70-a aniversare a revoltei din ghetoul din Varsovia.

La ceremonie, Prim-ministrul a adaugat ca "Iranul vorbește deschis despre intențiile sale de a anihila poporul Evreu, și are toate mijloacele pentru a atinge acest obiectiv."

Netanyahu a declarat ca este responsabilitatea guvernului de a preveni un alt genocid care ar aparea impotriva poporului Evreu și a incheiat discursul spunand ca, in prezent exista si va fi un alt fel de Holocaust.

Președintele Israelului, Shimon Peres, de asemenea, sa referit la Iran ca o amenințare majora la Isarel.

"Lumea luminata trebuie sa se intrebe cum se poate intampla atat de repede, dupa ce incineratoarele sunt oprite, dupa pierderea imensa de vieți, prin care aliații au avut de suferit, in scopul de a invinge conducerea demonica nazista, ca un regim Iranian poate sa mearga cu mandrie inainte și sa nege Holocaustul, si de asemenea, amenința sa comita un alt genocid ", a intrebat el.

Peres, de asemenea, a deplans faptul ca " harta Europei va conține pete de anti-semitism și rasism ", referindu-se la concluziile unui raport care indica faptul ca anul 2012 a fost caracterizat printr-o creștere cu 30 la suta in acte antisemite, cu un salt semnificativ (60 la suta), in Franta.

Ceremonia oficiala a avut loc in Plaza Varșovia la Muzeul Holocaustului din Ierusalim (Yad Vashem), cu iluminarea traditionala de șase torțe, cate una pentru fiecare milion de Evrei care au pierit in ghetouri și lagare de concentrare și exterminare.

Evenimentul este dedicat in acest an la sfidarea și revolta in timpul Holocaustului, Aniversarea a 70 de ani de revolta din ghetoul din Varsovia.

In timp ce Evreii comemoreaza Ziua Holocaustului,Teroriștii palestinieni trimit rachete din Fașia Gaza.Locuitorii din Negev au auzit sirenele de avertizare, și apoi mai multe explozii. Mai tarziu, au fost gasite ramașițele uneia dintre rachetele. Nu au existat victime sau pagube. Celelalte doua rachete au aterizat in Gaza.

Manifestarile Antisemite din lume au crescut dramatic, cu 30 la suta in 2012 fața de anul precedent, potrivit raportului anual al Universitatii din Tel Aviv, care a fost lansat pentru a marca inceperea evenimentelor de comemorare a Holocaustului.

Dupa doi ani de declin, incidente de vandalism și amenințari directe la viețile Evreilor au crescut anul trecut la 696 (526 in 2011), cu un salt semnificativ (60%) in Franța, in conformitate cu documentul elaborat de Kantor, Centrul pentru Studiul Evreimii Europene Contemporane, de la Universitatea din Tel Aviv, in colaborare cu European Jewish Congress.

Franța a inregistrat 200 incidente antisemite, urmata de SUA (99), Regatul Unit (84) și Canada (74).
Aproximativ 40% dintre incidente au constat in atacurile impotriva Evreilor, in timp ce restul, au fost vizate sinagogi, cimitire, școli Evreiești și proprietațile comunitații.

"Creșterea este clara, ca lider Evreu, simt pericolul pentru comunitațile Evreiesti, pentru Evreii care merg pe strada, in sinagogi, școli Evreiești ...", a spus președintele Consiliului European Evreiesc, Moshe Kantor, care a prezentat in Tel Aviv rezultatele raportului.

Documentul citeaza "efectul de multiplicare" ca fiind unul dintre factorii care au impulsionat numarul de acte violente impotriva Evreilor in diferite țari Europene, in urma atacului terorist de la o școala Evreiasca din Toulouse (sudul Franței), unde a fost ucis un rabin- profesor și trei copii.

"Atacurile din Toulouse, in loc sa genereze o frustrare, a avut efectul opus și astfel grupurile teroriste, sunt incurajate in Europa. Acest lucru arata pur și simplu ca antisemitismul apeleaza antisemitismul, pur si simplu ", a spus Kantor.
Un alt factor este creșterea electorala in Ungaria, Grecia și Ucraina, de extrema-dreapta, a partidelor cu ideologii anti-semite.

"2012 va fi amintit ca anul in care nazismul politic a revenit puternic in parlamentele Europene," se plangea Kantor, inainte de a arata spre Ungaria ca cel mai grav caz din Europa "trend rasist și anti-semit," cu "atacuri asupra minoritaților sau comentarii scandalosse a politicienilor de dreapta sau neo-nazisti, aproape in fiecare saptamana. "

El a subliniat ca "ura fața de Evrei ași are radacinile in viziunea asupra lumii a unor extremiști, indiferent de ceea ce se intampla in Orientul Mijlociu."

Cu toate acestea, potrivit documentului, creșterea acțiunilor antisemite in cursul acestui an, in urma operațiunii " Pilonul Apararii " impotriva terorismului Islamic,a grupul Hamas, care controleaza Fגșia Gaza, și in mod frecvent bombardeaza cu rachete, satele din sudul Israelului .

Studiul prezinta o analiza a situației generale de anti-semitism in trendul din diferite regiuni ale planetei, și datele statistice din diferite tari.

Clasificarea activitaților antisemite sunt imparțite in : atacuri cu folosirea unor mijloace violente, acțiunile violente fara utilizarea de arme, și toate expresiile sau forme de propaganda in special negarea Holocaustului.

Studiul include doar cazurile raportate și acte violente, care au scopul de a provoca pierderi de vieți omenești sau pagube proprietatilor Evreiești. 

Traim zilele in care Poporul lui Israel este Ceasornicul lumii, toata atentia lumii este inspre Israel, Procesul de Pace care urmeaza sa fie semnat, si apoi dupa un timp, se vor vedea tradati de multi si inconjurati de multe osti, pentru a fi jefuiti din nou, ca sa li se stearga urma de pe harta lumii, dar de aceasta data, Salvatorul lui Israel, insusi le va venii in ajutor si toti jefuitori si antisemitii asi vor lua rasplata.

Cercetati Scripturile si cautati sa va Salvati viata, prin acceptarea Mantuitorului in viata voastra, deorece timpurile sunt grele, iata cateva versete din Scriptura referitoare la zile noastre : 

Cum îşi cercetează un păstor turma cînd este în mijlocul oilor sale împrăştiate, aşa Îmi voi cerceta Eu oile, şi le voi strînge din toate locurile pe unde au fost risipite în ziua plină de nori şi negură. Le voi scoate dintre popoare, le voi strînge din felurite ţări, şi le voi aduce înapoi în ţara lor; le voi paşte pe munţii lui Israel, dealungul rîurilor, şi în toate locurile locuite ale ţării. Le voi paşte pe o păşune bună, şi stîna lor va fi pe munţii cei înalţi ai lui Israel; acolo se vor odihni într'un staul plăcut, şi vor avea păşuni grase pe munţii lui Israel. 

Nu vor mai fi de jaf între neamuri, nu le vor mînca fiarele din ţară, ci vor locui în linişte, şi nu le va mai turbura nimeni. Le voi pune un răsad căruia i se va duce faima; nu vor mai fi mistuite de foame în ţară, şi nu vor mai purta ocara neamurilor.

Şi vor şti astfel că Eu, Yahveh, Salvatorul lor, sînt cu ele, şi că ele sînt poporul Meu, ele, casa lui Israel, zice Yahveh Elohim.``  ,,Voi sînteţi oile Mele, oile păşunei Mele, şi Eu sînt Pastorul vostru, zice Yahveh Elohim.`` (Ezechiel 34:12-14,28-31)

Tu, fiul omului, prooroceşte asupra munţilor lui Israel, şi spune: ,,Munţi ai lui Israel, ascultaţi Cuvîntul lui Yahveh !

Aşa vorbeşte Yahveh Salvatorul: , Pentru-că vrăjmaşul a zis despre voi: ,Ha! Ha! Aceste înălţimi vecinice au ajuns moştenirea noastră!` prooroceşte şi zi: ,Aşa vorbeşte Yahveh Salvatorul : ,Da, pentrucă din toate părţile au voit să vă pustiiască şi să vă înghită, ca să ajungeţi moştenirea altor neamuri, şi pentrucă aţi fost de batjocura şi de ocara popoarelor, de aceea, munţi ai lui Israel, ascultaţi Cuvîntul lui Yahveh ! 

Aşa vorbeşte Yahveh Creatorul munţilor şi dealurilor, rîurilor şi văilor, dărîmăturilor pustii şi cetăţilor părăsite, cari au ajuns de prada şi de rîsul celorlalte neamuri din prejur;
,,aşa vorbeşte Yahveh Elohim : ,,Da, în focul geloziei Mele, vorbesc împotriva celorlalte neamuri şi împotriva întregului Edom, cari şi-au însuşit ţara Mea, şi s'au bucurat din toată inima lor şi cu tot dispreţul sufletului lor, ca să -i jăfuiască roadele.

De aceea, prooroceşte despre ţara lui Israel, şi spune munţilor şi dealurilor, rîurilor şi văilor: ,Aşa vorbeşte Yahveh Elohim : ,Iată, vorbesc în gelozia şi urgia Mea, pentrucă suferiţi ocară din partea neamurilor!`` De aceea, aşa vorbeşte Yahveh Salvatorul : ,,Îmi ridic mîna şi jur, că neamurile cari vă înconjoară, îşi vor purta ele însele ocara! (Ezechiel 36:1-7)

Desfasurarea lucrurilor din zilele noastre, si zilele care urmeaza,  putem vedea in capitolele urmatoare din Ezechiel 37,38,39... Osea 1,3,10,11...Ioel 1,2,3...Amos 3,9...Obadia 1...Mica 2,4,5,7...Tefania 2,3...Isaia 43,60,62,65,66...Ieremia 23,29,30,31,32,33,50. Shalom !!!

Comentarii