Israel

Israel

vineri, 22 martie 2013

"Vom distruge Tel Aviv și Haifa" ...afirma Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului ...


"Vom distruge Tel Aviv și Haifa" ...afirma Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului ...
Ayatollahul Ali Khamenei
Ca răspuns la discursurile lui Obama in Israel, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că va devasta complet Tel Aviv și Haifa cu rachete sale ...

Iranul nu da înapoi, si pe deasupra si-a activat toata mașinaria de război, ca sa "distrugă Israelul", în cuvintele rostite într-un discurs în Mashad, în fata a sute de mii de adepți și televiziuni oficiale ale regimului.

Ayatollahul Ali Khamenei a avertizat că Iranul ar putea sa transforme în ruina,Tel Aviv și Haifa dacă Israelul comite cea mai mică eroare, declaratii care coincid cu vizita lui Barack Obama în regiune.
"Chiar acum oficialii regimului Sionist(Israel), amenința că vor lansa o invazie militară, dar ei stiu ca daca fac cea mai mică greșeală, Republica Islamică Iran, va transforma în ruina Tel Aviv și Haifa," a spus el.

Khamenei a facut aceste remarci, în timpul vizitei în Israel a președintelui american Barack Obama, care a declarat că țara va face tot ce este nevoie, pentru a împiedica Iranul să aibă arme nucleare.
"Toate opțiunile sunt pe masă, vom face tot ce este necesar pentru a împiedica Iranul să aibă arme nucleare", a declarat Obama in fata prim-ministrului Israelian, Benjamin Netanyahu, în timp ce admitea dreptul Israelului de a se apăra.
Netanyahu si Obama
Președintele american, Barack Obama, ascunde "un pumn de fier intr-o manusa de catifea", a avertizat liderul suprem Iranian, pentru a respinge salutul președintelui, pentru Anul Nou Persan.
Khamenei sa adresat in acest mod, lui Obama și reprezentanților Occidentali, care au aprobat sancțiuni împotriva programului nuclear Iranian.

Khamenei a afirmat ca dușmanii Iranului, in special Israel și Statele Unite, nu vor aduce acest popor în genunchi, și a apărat dreptul poporului său, de a utiliza, în scopuri pașnice, îmbogățirea uraniului în scopuri energiei nucleare .

La 16 martie, șeful-adjunct al Statului Major Central Iranian,generalul Masoud Jazayeri, a spus comandanților militari,ca au mandatate pentru a oferi un răspuns imediat la orice acțiune ostilă inamica,inaintea insinuarilor, a unui atac din partea SUA și Israel asupra Iranului, înainte de a putea dezvolta bombe atomice.

Israel și Statele Unite, precum și într-o mai mică măsură, unii dintre aliații săi, au amenințat să folosească forța pentru a opri programul nuclear al Iranului, pe care ei cred că dezvolta arme nucleare, dar Teheranul neaga acest lucru si spune ca acest program este exclusiv civil și pașnic.

Confruntat cu aceste amenințări, Iranul a dat asigurări în mod repetat va da un "răspuns puternic" la orice atac, ceea ce ar putea crea un război de conflagrații imprevizibile în Orientul Mijlociu și zona Golfului Persic,care este esențială pentru furnizarea de petrol către lume.

Din moment ce "Agenția Internațională pentru Energie Atomică" (AIEA) a lansat ultimul său raport din ultimele zile, privind programul nuclear al Teheranului, confirmând obiectivele sale militare, Israelul și-a intensificat eforturile sale de a-l prevenii. 

Și in problema recunoașterii unui viitor Stat Palestinian, Statul Evreu are prea puțin sprijin, în acest caz, din partea marilor puteri, și democrații din lume,care nu se pozitioneaza de partea Israelului.
Iranul, cu 1.874.000 km2 și cu o populatie de 71 de milioane de oameni, este condus de o dictatură teocratică Islamica. "Liderul Suprem" Ali Khamenei, de asemenea, este șeful forțelor armate, și a președintelui acestuia Mahmoud Ahmadinejad. Barack Obama a avertizat din nou în această săptămână "amenințarea continuă" a programului nuclear al Iranului. 

Declarația sa a fost făcută după ce AIEA a emis raportul său categoric, care nu da naștere la îndoieli cu privire la obiectivele "Republicii Islamice". Între timp, Iranul continuă să se asigure că programul său nuclear este pașnic și ca are drept scop de a produce energie electrică.

Israelul este țara care a reacționat cel mai puternic, și că acest obiectiv nu este fără motiv. Teheranul a devenit un sanctuar pentru radicalismul Musulman, regimurile autoritare de stânga din : Venezuela, Bolivia, Nicaragua, și facțiuni naziste,al privesc pe Ahmadinejad ca pe un idol al lor. De asemenea, Iranul finanteaza și antreneaza militiile Hamas și Hezbollah din Gaza și Liban, si respectiv, adversarii recunoscuti in soluționarea pașnică Israelo-Palestiniana.

General Giora Eiland, unul dintre cei mai respectati experti de securitatea Israeliana, consideră că "cele două opțiuni sunt periculoase, atât atatcarea Iranului,cat și să se abțină de sa atace." Adresându-se intr-o dezbatere publică pe această temă, care există astăzi în Israel,a spus : "Când vorbim despre posibilitatea unui atac, primul lucru pe care ne uitam este capacitatea noastră militară, care sunt riscurile și care sunt probabilitatile, cât de exactă este inteligenta pe care o avem și cat de siguri suntem ca sa putem să rezolvam situatia semnificativ,dar acest tip de discuție nu ajunge la public. "

Potrivit lui Eiland, dacă rezultatul acțiunilor militare intarzie programul nuclear Iranian pe doi ani,atunci nu se merita, ar trebui cel puțin o întârziere de zece ani." Întrebat despre considerațiile Internaționale, a declarat că "momentul adevărului este doar avizul de la Washington,care poate cântări în decizia de la Ierusalim." "E un lucru dacă spune Obama lui Netanyahu, ca SUA nu doresc să se ocupe cu prețul unui atac militar, si este foarte diferit, în cazul în care vă este garantat un sprijin ulterior diplomatic și militar. "

Rachetele Iraniene
Un alt specialist in apărare, care a solicitat anonimatul, a declarat că "cel mai mare pericol constă în combinarea unui regim fanatic, iresponsabil, o viziune religioasă medievală, și deținerea de arme de distrugere în masă, cu rachete capabile să ajunga la mii de kilometri . Unii europeni nu înțeleg faptul, că acest risc nu este doar pentru Israel, si ca este pentru toata lumea.

Islamul radical,are ca tinta toata lumea, și țări precum Israel și Spania sunt primele in lista lor, pentru că erau teritoriile pierdute conduse de musulmani ... Madrid, Londra sau Paris, nu sunt mai sigure decât Tel Aviv de șantajul Islamist ".

 Între timp, Efraim Asculai, specialist in Iran, a subliniat faptul că, "deși nu au nici o aeronavă de ultima generatie, s-au dezvoltat rachete capabile de a depăși 1800 km, adică să ajungă în Europa și Rusia. Și să nu uităm că ayatollahi Iranieni au ambiții hegemonice,incepind din Golful Persic pina la Marea Mediterană. "

În mijlocul acestei furtuni de idei și opinii, care există astăzi în Israel și în marile capitale ale lumii,premierul Netanyahu se confruntă cu o decizie chiar mai dificilă decât a avut nevoie predecesorul său politic, Menachem Begin, atunci când în 1981, a ordonat "Operațiunea Babilon" ... distrugerea totală a reactorului nuclear Osirak,a lui Saddam Hussein. Shalom !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Ierusalim o piatră grea pentru toate popoarele.

"Iata, voi preface Ierusalimul intr-un potir de ametire pentru toate popoarele dimprejur si chiar pentru Iuda, la impresurarea Ierusal...