Minciuna Vaticanului de a spune ca Apostolul Petru era Papa

Vaticanul se reuneste pentru a alege un nou Papa
Marti după-amiază, incepe conclavul de 115 cardinali, pentru a alege al 226-lea papa.

Suntem bombardati cu ideea transmisă de către mass-media ignoranta și manipulata de către Vatican, care spunce ca se va alege "succesorul Sfantului Petru", sau unul care va sta în "scaunul  sau tronul lui Sf. Petru" si alte prostii similare .

In primul rind Sfantul Petru nu a fost niciodata Papa. Ca și în cazul lui Hitler ", o minciună spusa de mai multe ori se dovedește a fi adevărată."Nu că adevărul trebuie să fie apărat, dar cel puțin trebuie să fie proclamat !

Se pune intrebarea dacă alegerea șefului Vaticanului are de a face cu Israelul ? sau care a fost primul papă?Răspunsul este simplu. În primul rând, Papa este un lider religios, dar cu atât mai mult un lider politic de mare influență la nivel mondial.

 Prin urmare, preocuparea  șefilor din Vatican la ultima vizita in Israel,a fost să stabilească o prietenie cu poporul Evreu, in rolul inevitabil al profetului mincinos, atât de important in traseul sau de a sprijini aparitia lui AntiMashiyah. Pe scurt,Papa ca lider al Vaticanului va continua să joace un rol important in abordarea Evreilor și Musulmanilor pentru asemna un acord de pace,care este o cale inevitabilă conform Scripturii.

Dar, pe de altă parte, este important sa separam valorificarea Romano-Catolică, de Petru ca mare lider în biserica din Ierusalim,si afirmația absurdă precum ca Petru a fost "primul papă", adică, "părinte al Bisericii Romane Catolice " .Sunt suficiente argumente pentru a răsturna complet această minciună, pe care Biserica Romano-Catolică a raspandit timp de secole.


Mergând prin Noul Testament, niciodată nu sa găsit ca Petru sa fi fost  în Roma. Apostolul Pavel, a fost la Roma, în ultimii ani ai vieții sale, știind cu certitudine că a fost arestat și decapitat. În scrisorile sale scrise de la Roma, Pavel menționează de frații și surorile,din mai multe Comunitati și chiar din închisoare, dar nu menționează de Petru (Coloseni 4:7-14, 2 Timotei 4:9-12, 21)

Când Pavel scrie Credinciosilor in Romani 16, menționează numele a mai mult de 28 de credincioși, dar niciodată de Petru.Evanghelistul Luca, cu siguranță, un prieten de-a lui Petru menționează prezența lui Petru in mai multe orașe, cum ar fi Ierusalim (Fapte 8:1), Samaria (Faptele Apostolilor 8:25), Lida (Fapte 9 : 32), Cezareea (Fapte 10:1), Iope (Fapte 10:5), Antiohia (Galateni 2:11), și altele, dar niciodată în Roma !

 Romano-Catolicii afirma prezenta lui Petru, ca fost Episcop în Roma de 25 de ani, atunci cum de Luca nu a menționat acest lucru în istoria Bisericii, ca să nu mai vorbim de apostolul Pavel în epistolele sale.

Biblia este foarte clară că temelia Bisericii este Yahshuah ha Mashiach, și numai El ! "Nimeni nu poate pune o altă temelie decât cea care este pusă, și care este Yahshuah Mantuitorul" .
Căci nimeni nu poate pune o altă temelie decît cea care a fost pusă, şi care este Yahshuah. (1 Corinteni 3:11).

Petru a fost un lider important în Comunitatea Credinciosilor din Ierusalim, dar nu a fost mult mai important decât Ioan și Iacov, de asemenea, considerati "piloni" în biserică (Galateni 2:9),deci, idea Romano-Catolica de supremație a lui Petru este complet greșită.

şi cînd au cunoscut harul, care-mi fusese dat, Iacov, Chifa şi Ioan, cari sînt priviţi ca stîlpi, mi-au dat mie şi lui Barnaba, mîna dreaptă de însoţire, ca să mergem să propovăduim: noi la Neamuri, iar ei la cei tăiaţi împrejur. (Galateni 2:9)

Surse extra-biblice, ( Eusebiu,Origene,Lactantius,Tertulian),afirma ca, după secolul al treilea, Petru ar fi plecat la Roma, în ultimele zile ale vieții sale, si după acea a fost crucificat,si daca acest lucru s-ar fi întâmplat, nu are nimic de-a face cu ideea că el a fost Episcop al Romei timp de 25 de ani.

Este cunoscut faptul că Nero a inceput sa domneasca în Roma din 54 d.Hr.si până în anul 68. Anul probabil al morții lui Petru a fost AD 67, astfel dar fiind Episcop in Antiohia, nu ar fi putut fi si Episcop al Romei de 25 de ani.

Pavel,a fost primul apostol care ajunge la Roma (61-62 d.Hr. în), și care nu a fost episcop al Romei, cu atât mai puțin "Papa", Petru, care ar fi venit după el, și care a fost martirizat ,ar mai fi fost vreodată Papa ?.


Petru nu si-a imaginat niciodată, cu atât mai puțin de a accepta să fie numit "Papa", sau Părinte al Bisericii Romano-Catolice.Când el se prezintă în scrisorile sale către biserici, el doar sa identificat ca "apostol" (1 Petru 1:1) și "slujitor" (2 Petru 1:1), la fel ca și ceilalți apostoli, mai sus rezultă că el se consideră "un presbiter în rândul bătrânilor" (1 Petru 5:1).

Petru, apostol al lui Yahshuah, către aleşii cari trăiesc ca străini, împrăştiaţi prin Pont, Galatia, Capadocia, Asia şi Bitinia,  (1 Petru 1:1)

Simon (Sau: Simeon.) Petru, rob şi apostol al lui Yahshuah, către ceice au căpătat o credinţă de acelaş preţ cu a noastră, prin dreptatea lui Yahveh şi a Mîntuitorului nostru Yahshuah haMashiach: (2 Petru 1:1)
Sfătuiesc pe presbiterii (Sau: bătrîn.) dintre voi, eu, care sînt un presbiter (Sau: bătrîn.) ca şi ei, un martur al patimilor lui Hristos, şi părtaş al slavei care va fi descoperită: (1 Petru 5:1)

În scrisoarea sa, el indică în mod clar pe Yahshua, și nu pe el, ca o "piatră vie", pe care Biserica este fondată. Prin Scriptură înțelegem că singurul adevărat,in ghilimele "Supremul Pontif" este Yahshua, pentru că El este singurul mare preot suprem și perfect, si care exercita o "preoție permanentă." Petru însuși scrie că Yahshua este "Păstorul cel mare."

Biserica Romano-Catolică a încercat să denatureze adevărul biblic și realitatea istorică, în scopul de a promova "Papalitatea" și proeminența de la Roma, încălcând astfel sensul lui Yahveh și lipsa completa în conceptul a ceea ce este adevărata biserică și conducerea ei.

Numai în secolul al patrulea, Biserica din Roma a început să "solicite" primatiune, dând naștere la "Papalitate". Trebuie să ne amintim, totuși, că din acel moment Biserica Romano-Catolica a fost complet dominată de lupta pentru putere și politică. A fost o "biserică" fondata pe un drum deviant fata de Yahshua și de Comunitatea in care Petru, Iacov, Ioan, Pavel și ceilalți apostoli au fost edificati. Shalom !!!

Comentarii

  1. Petru la Roma

    Scaunul papal este conform tradiției fondat de către Petru și Pavel, care l-au investit cu autoritate apostolică. Noul Testament nu spune nimic despre faptul că Petru s-ar fi aflat la Roma, dar tradiția catolică primară susține o astfel de prezență.
    Faptul că Petru a fost episcop al Romei este coroborat atât de dovezi pozitive cât și de dovezi negative. Totuși, unii istorici au pus la îndoială această viziune tradițională a rolului lui Petru în Biserica Romană primară.Totuși, cei mai mulți cercetători catolici și protestanți, și în general mulți cercetători, conchid că Petru a fost într-adevăr martirizat la Roma sub domnia lui Nero. În 2009 Otto Zwierlein (de) a conchis într-un studiu critic că „nu există nici măcar o singură dovadă literară (și de asemenea nicio dovadă arheologică) pentru ideea că Petru ar fi fost vreodată la Roma.”
    Petru și-a început activitatea la Ierusalim, apoi a fost primul episcop al Antiohiei (Martirologiul roman, înainte de reforma calendarului, avea o sărbătoare a "Catedrei lui Petru de la Antiohia"). Apoi, a ajuns la Roma, centrul Imperiului, unde a suferit martiriul, încununându-și astfel drumul în slujba Evangheliei. De aceea, Roma a fost recunoscută ca sediu al succesorului lui Petru (Papa), iar "catedra" episcopului Romei o reprezintă pe cea a Apostolului desemnat de Christos să pască întreaga lui turmă.Conform cu wikipedia:
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Simon_Petru

    RăspundețiȘtergere
  2. Cei mai mulți cercetători confundă pe Simon Magus cu Simon Kifa Numele Simon nu poate dovedi că este vorba în adevăr de Apostolul Simon.Simon Magicianul este de fapt Primul Papă,un fals Apostol care a subminat autoritatea adevărăratului SIMON pretinzînd că el este de fapt Apostolul Simon ..Cît despre adevăratul Simon ,El niciodată nu a fost în Roma

    RăspundețiȘtergere
  3. In epistola lui Petru la sfirsit scrie ,ca petru se afla la Roma.Petru marturiseste:Vam scris din babilon.Din scripturi intelegem ca Roma e numita babilon,deci Petru se afla la Roma.Pace

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)