Summit-ul BRIC .. ,, Noua Banca " cu scopul de a "reforma" Economia Mondiala

Summit-ul BRIC reunit, pentru a crea ,, Noua Banca " cu scopul de a "reforma" Economia Mondiala
Summit-ul BRIC
Al 5-lea Summit,al grupul BRIC, care reunește Natiuni în curs de dezvoltare: Brazilia, Rusia, China, India și Africa de Sud, începe marți, în orașul Durban din Africa de Sud, unde liderii vor discuta pe parcursul a două zile, aspecte, cum ar fi crearea unei banci de dezvoltare.

Președinții, din Brazilia - Dilma Rousseff, Rusia - Vladimir Putin, China - Xi Jinping, Africa de Sud - Jacob Zuma, si prim-ministru al Indiei, Manmohan Singh, prezenți la reuniune, care are ca denumirea "Asociația BRIC și Africa, pentru dezvoltare, integrare și industrializare. 

Cele cinci țări emergente ale lumii, vor încerca să dea un pas,pentru  înființarea unei bănci de dezvoltare, care ar putea fi primordial, în scopul său, de a reforma sistemul financiar global.

"Un rezultat excelent pentru noi ar fi, de a stabilii o Banca de Dezvoltare a BRIC, pentru a ajuta la mobilizarea resurselor, pentru proiectele de infrastructură și de dezvoltare durabilă în țările BRIC și alte economii emergente", a declarat Zuma, luni.

Summit-ul, are legatura cu criza economică mondială, ca un fundal, va aborda, de asemenea, punerea în aplicare a unui fond comun de rezerve valutare, precum și un centru de studiu și  un consiliu de afaceri a BRIC.

Investițiile realizate în Africa, de țările din cadrul grupului, în special, China, vor fi una dintre chestiunile centrale ale reuniunii Summit-ului.

Potrivit grupului, cele cinci țări reprezintă, 42% din populația lumii și 45% din forța de muncă existentă pe planetă.

În 2012, Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud s-au ridicat la 21% din Produsul Intern Brut (PIB), și comerțul dintre ele, a ajuns la 282 miliarde dolari.

Mai mult decât atât, creșterea economică medie a BRIC în 2012 a fost de 6,1% și, potrivit prognozelor din grupul în sine, este de așteptat să crească la 6,9% în 2013.

Comentarii