Israelul nu va permite ca conflictul din Siria sa se extinda

Israelul nu va permite ca conflictul din Siria sa se extinda
Israelul nu va sta cu mâinile în sân în timp ce viața cetățenilor săi este în pericol, a avertizat ambasadorul Israelian la Organizatia Națiunilor Unite, Ron Prosor, într-o scrisoare trimisă în regim de urgență la Consiliului de Securitate, după căderea a trei obuze de mortiere, în sud,pe inălțimile Golan, trase de pe teritoriul Sirian.

"Până în prezent, Israelul a demonstrat auto-controlul, trebuie să se acționeze,înainte ca lucrurile să se deterioreze", a declarat Prosor, adaugand ca focul peste graniță, va duce la încălcarea acordurilor de încetare a focului, încheiate între Israel și Siria, poate destabiliza potențial situația fragilă din regiune.

Cu cateva zile în urmă, am observat obuze de mortiere care au cazut în apropiere de  Ramat Magshimim. ,,Aceasta este cea mai adanca penetrare a Sirienilor pe teritoriul Israelian,de ani de zile". Analiștii militari estimeaza ca obuzele au fost greșit direcționate,  în lupta care are loc dintre trupele loiale regimului dictatorial al lui Bashar al-Assad și rebelii. Cele 3 obuze de mortiere nu a provocat victime sau pagube.

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin, președinte al Consiliului de Securitate în luna martie, adăugând că situația de securitate între Israel și Siria este amenințată de "un fenomen nou și periculos" care cuprinde gruparile armate care operează în așa numita zonă tampon între cele două țări pe inaltimile Golan .

Comentarii