Israel

Israel

luni, 18 martie 2013

Cum a aderat Imperiul Roman la credința în Yahshua

Cum a aderat Imperiul Roman la credința în Yahshua
Ați reflectat vreodată de ce Imperiul Roman, dominatorul lui Israel, distrugătorul Ierusalimului si inamic al Evreilor,a aderat la "credința" lui Yahshua Evreul ? În acest rezumat vom prezenta câteva fapte care dovedesc cum păgânismul Roman,sa alăturat credinței mesianice în Yahshua,fapt dovedit de Apostoli.

Dumnezeul Mitra apartine mitologiei Persane, Indiene și Romane. În India și Persia a reprezentat lumina (zeul soarelui), de asemenea a reprezentat, binele și eliberarea materiei,numind-ul " Soarele invingator ".

Unele particularități ale Mitraismului au fost adăugate la alte religii, cum ar fi Creștinismul Roman. De exemplu, încă din antichitate, nașterea lui Mithra a fost sărbătorită pe 25 decembrie, mai târziu Catolicismul înlocuiește nasterea Dumnezeului Mitra in nasterea lui Yahshua,data de naștere care continua să fie sărbătorită din Mitraism, avind in vedere ca data de naștere adevarata, a lui Yahshua a fost în mijlocul lunii octombrie atunci cind este sarbatorita Sărbătoarea Corturilor de Credinciosii lui Yahveh .

Mithra a fost venerat de toti marii conducatori Persani,Cir, Darius si reapare cu Artaxerxe.Din secolul al doilea cultul lui Mithra a fost cel mai important eveniment din Imperiul Roman,astfel au fost construite cele mai multe altare. 

Cele mai multe altare au fost niste camere subterane, cu banci pe fiecare parte, rareori au fost si peșteri artificiale. Imagini (Icoane) de cult au fost pictate pe pereti, iar una dintre ele  întotdeauna apărea cum Mithra a ucis taurul de sacrificiu. Mitra revine în prim-plan ca zeul soarelui in jurăminte contractelor sub influența Magilor.

În Panteonul D-zeilor avestici, Mitra era fiul lui Anihata sau Anahita, geniul feminin al focului, un fel de Neprihănita Fecioară, Maica lui Dumnezeu. Aceasta este singura figura feminina  asociat cu Mitra si care rămâne celibatara pentru toata viața sa, cerând admiratorilor săi sa practice de auto-controlul si renunțarea si rezistenta la toate formele de senzualitate,care dea lungul vremii este preluata din paganism si practicata de maicutele din manastiri.

Curioasa este biografia regelui Mitridate Eupator VI, regele Pontului,unde spune ca nașterea sa a fost marcata de o cometa, un fulger care a căzut pe copil, lasandu-l o cicatrice. Educatia acestui Rege este o lungă serie de studii inițiatice. Acesta este văzut, în timpul încoronării sale, ca o încarnare a lui Mithra. Biografia este foarte asemanatoare cu Craciunul Pagan.

În Mitraism,Mitra este Zeul în formă umană și deasemenea si in picturile Crestinismului Catolic si a derivatiunilor sale, Yahshua este, considerat un zeu,chiar dacă principalul mesaj al Evangheliei, în conformitate cu profețiile, subliniaza un Mesia nascut din neamul regelui David,generat miraculos prin puterea Creatorului, și nu un pseudo Dumnezeu întrupat al Catolicismului .

În ceea ce privește închinarea și liturgia, acestea au fost făcute în interiorul Mithraeum și în prezența credincioșilor. Liturghia a constat în oficiere si rugăciuni cu frangerea pâinii,vin și apă, însoțite de formule sacre, lumini,dans, extaz, rugăciuni spre răsărit, amiază și apus de soare.

 Festivitățile au avut loc în luna a șaptea a anului, dar în fiecare lună era sărbătorită timp de o săptămână, în care fiecare zi era dedicata pentru o planetă. Acesta sarbatoare este sărbătorită într-un mod special, pentru Dumnezeul Craciun (Natalis Invicti) pe 25 decembrie de catre Biserica Romano Catolica si toate fiicele sale incluind si unele Culte.

Sfârșitul mitraismului coincide cu Zeul Zenit din secolul al treilea d.C. și vine acompaniat cu întronizarea sa in "creștinism" ca religie a Imperiului Roman. Împăratul roman Constantin și-a exprimat o oarecare simpatie pentru mitraism, mai ales în versiunea sa din "Sol Invictus". 

Constantin primul imparat "creștin" a inglobat toate religiile păgâne în ascuns, si astfel a crutat Mitrismul,deorece a avut o influență foarte mare in randul soldatilor Romani, care au fost tăria și temelia Imperiului,astfel Mitraismul a trecut in Romano-Catolicism.

Mitraismul a supraviețuit în Roma până la 394 și Bazilica Sf. Petru a fost construita pe locul de cult mitraic, Phrygianum. De acolo, creștinismul a construit, o mare parte din templele lor, si in peșteri care conțin Mithrae, fie în Roma, sau în provinciile Imperiului. Catedrala Canterbury și Sf. Pavel din Londra, mănăstirea Mont Saint-Michel din Paris, iar unele catedrale sunt construite pe ruinele antice din Mithraeum.

Sunt numeroase multe puncte comune dintre Creștinismul Roman cu derivatele sale si Mitraism :
Nașterea lui Mesia este anunțată de o stea asemănătoare cu cea a Eupator Mitridate. Ambii sunt născuti din Fecioară Neprihănită, care ia numele de Maica lui Dumnezeu. Potrivit Catolicismului, pestera sau caverna sunt locurile de naștere ale lui Mesia,si a lui Mitra.

Prezența păstorilor și a turmei lor sunt, de asemenea, prezente în ambele nașteri. Grota de la Betleem este plina de lumină și este simbolizata prin zeul Soare Mitra. În plus,aurul, simbol al Soarelui, este de o importanță crucială în liturghia creștină. În Romano-Catolicism, nașterea a celor doi D-zei a fost pe 25 decembrie, solstițiul de vară în emisfera nordică.

Este cunoscut faptul că Mesia nu a sa născut pe 25 decembrie, și că numai cu sfârșitul mitraismului, Biserica Creștină a "creștinizat" ziua ca sărbătoare de Crăciun,considerand faptul ca atat Yahshua haMashiach cat si Mitra au fost celibatari. 

Cele două religii sunt fundamentate pe un salvator al lumii sacrificat, dar cu moartea lui Mesia, Creștinismul atrage avantajul său și superioritatea. Moartea taurului este asimilata în bătălia Sf. Gheorghe cu balaurul,prin dorința de a neutraliza puterile răului, prin războiul dintre cele două puteri și victoria binelui .

Consacrarea pâinii și a vinului sunt prezente între Creștini și in obiceiul credinciosilor Mitra. In gradul de Soldat (Miles), inițiatul este marcat cu o cruce de fier roșu-fierbinte pe frunte,reprezentand Nemurirea sufletului și a învierii finale. 

Bisericile au cripte vechi subterane care evoca templele lui Mithra. Fraternitatea și spiritul democratic al primelor Comunități Creștine Romano Catolice,sunt foarte asemănătoare cu Mitraismul. Fântâna care țâșnește din stâncă, utilizarea de clopote, cărți și lumânări, apă sfințită și comuniune, sfințirea Duminicii care este în afara Sabatului, si care nu este în conformitate cu originalitatea Porunci divine.

Zeul Soare în imaginile din Mitraism și Catolicism,reprezinta Ziua pagana prin care credeau că Zeul luminii solare este Duminica(Sunday). Bazati pe acest fapt, a fost foarte simplu pentru Romano-Catolicism, sa se ocupe de manipulare si de modificarea unor texte biblice din Evanghelia lui Marcu, contrazicand celelalte Evanghelii si profețiile care vorbesc despre respectarea poruncii a patra ,referitoare la ziua Sfanta de Sabat . Shalom !!!

Un comentariu:

  1. Tot ce poartă numele creștin se închină la idoli..de cepentru că au adoptat trinitatea idolatră,nu există trinitate divină (cerească) pentru că Creatorul este UNUL singular .Idoli din inimă sînt o altă formă de închinare ca închinarea la isus idolul slavonic și Isous idolul grec.Apoi idoli din sport ,cinema ,arte ectȘi mai ales cînd omul se idolarizează pe el însuși..Deci închinarea la idoli este foarte răspîndită în lumea Creștină

    RăspundețiȘtergere

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Ierusalim o piatră grea pentru toate popoarele.

"Iata, voi preface Ierusalimul intr-un potir de ametire pentru toate popoarele dimprejur si chiar pentru Iuda, la impresurarea Ierusal...