PAPA BENEDICT AL XVI-LEA ÎŞI ANUNŢĂ RETRAGEREA ÎNCEPÂND CU 28 FEBRUARIE


PAPA BENEDICT AL XVI-LEA DEMISIONEAZĂ. El şi-a anunţat retragerea din funcţie începând cu 28 februarie, informează agenţia italiană ANSA. Potrivit sursei citate anunţul a fost făcut chiar de Suveranul Pontif, în limba latină, în timpul unei adunări pentru canonizarea martirilor din Otranto.
Papa Benedict al XVI-lea a susţinut că nu mai are "forţele" necesare pentru a conduce Biserica din cauza vârstei sale.
Papa Benedict al XVI-lea născut  la 16 aprilie 1927 Marktl am Inn, Bavaria. Înainte de a deveni papă numele lui era Joseph Alois Ratzinger. A fost ales la 19 aprilie 2005 ca succesor al papei Ioan Paul al II-lea.
Este cel de-al 265-lea Papă în istoria Bisericii Romano-Catolice şi primul papă german după 482 de ani.
Înaintea alegerii sale ca papă cardinalul Ratzinger a fost decan al colegiului cardinalilor, prefect al Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei şi preşedinte al Comisiei pontificale teologice internaţionale.
Papa Benedict al XVI-lea este cel mai în vârstă papă ales de la papa Clement al XII-lea în 1730 şi primul pontif german după olandezul-german Adrian al VI-lea din perioada 1522-1523.
Ultimul papă cu numele de Benedict, Benedict al XV-lea a servit ca pontif din 1914 până în 1922, pontificatul său fiind legat de Primul Război Mondial.
Alegerea numelui de Benedict are importanţă simbolică. Ziua de naştere a noului papă, 16 aprilie, este sărbătoarea Sfântului Benedict Iosif Labre (26 martie 1748 - 16 aprilie 1783), cunoscut ca Sfântul Pelerin. sursa : http://www.gandul.info/international/papa-benedict-al-xvi-lea-isi-anunta-retragerea-incepand-cu-28-februarie-10554784/galerie?p=1#galerie

Comentarii

  1. cum Dr..cu lcțiitorul lui D-zeu demisionează? O! da va veni un alt Locțiitor din seria Anti... Păcat de el că nu-l cunoaște pe Creatorul lui,chiar dacă-și dă duhul și-l fac sfînt tot ceia ce este rămîne.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)