Istoria Evreilor din SÍRIA

Istoria Evreilor din SÍRIA
Sinagoga Evreiasca Siria
Evreii care trăiau în Siria din timpurile biblice, precum și istoria Comunității este amestecata cu istoria Evreilor din țara lui Israel.

 Populația Evreiască din Siria a crescut semnificativ după expulzarea Evreilor din Spania în 1942. Prin generații, Comunitățile Evreiești au fost principalele găsite în Damasc și Aleppo.

În 1943, Comunitatea Evreiască din Siria a avut 30 000 de membri. Această populație a fost cea mai mare parte distribuită între Alep, în care locuiau 17 000 de Evrei, și Damasc, unde au locuit 11 000 de Evrei.

În 1945, într-o încercare de a contracara eforturile de a stabili o patrie Evreiască, guvernul Sirian a limitat emigrarea în Israel, și proprietățile Evreiești au fost arse și jefuite. Revolte Anti-Evreiești au început să se întâmple în Alep în 1947, făcând ca 7 000 din cei 10 000 de Evrei care locuiau acolo sa fuga de teama. Guvernul a inghetat conturile bancare și a confiscat proprietățile Evreilor.

La scurt timp după Crearea Statului Israel, pe 16 mai, 1948 o politică de discriminare economică în Siria este pusă în aplicare împotriva Evreilor,practic, toti cetățenii Evrei au fost concediati de către angajații guvernului Sirian,libertatea de circulație a fost practic eliminata, posturi speciale de frontieră au fost stabilite pentru a controla mișcarea Evreilor. 

În 1949, băncile au fost instruite să înghețe conturile Evreilor și de a le confisca toate bunurile. De-a lungul anilor care au urmat, modelul de strangulare politică și economică a continuat pina astazi,si razboiul civil din Siria a fost cauza Evreilor să părăsească Siria care au emigrat in Israel.

Comentarii