Israel

Israel

miercuri, 6 februarie 2013

Bulgaria acuza Hezbollah și Iran pentru atacul împotriva Israelienilor


Atentatul Terorist de la Burgas
Ministrul Bulgar de Interne, Țvetan Țvetanov, a prezentat raportul privind atacul Terorist din Burgas,despre care țara sa a considerat a fi responsabila pentru atacul terorist din 18 iulie 2012, care a ucis cinci turisti Israelieni și un Bulgar.

Detalii ale cercetării au fost împărtășite cu oficialii Israelieni luna trecută, când ministrul Bulgar de externe Nikolai Mladenov, a făcut o vizita surpriza la Ierusalim de o zi, în care el sa întâlnit cu prim-ministrul Israelian Benjamin Netanyahu și cu Președintele Shimon Peres.

Un oficial diplomatic, care a refuzat să comenteze pe această temă înainte de a fi publicata, a spus că în urma vizitei lui Mladenov, Israelul "nu va fi surprins" de concluziile atacului. El a spus ca Statul Evreu acordâ o atenție foarte mare nu doar la ceea ce spune Burgas în raportul său, dar, de asemenea, asupra a ceea ce restul UE face pentru a descoperiri Teroristii.

Israelul a legat imediat Organizatia Hezbollah si Iran pentru acest atac și Netanyahu a declarat la momentul respectiv : ". Stiu, pe baza solidă de informații, ca este Hezbollah, iar acest lucru este ceva care Iranul știe foarte bine" El a adăugat că Ierusalimul a cunoscut "fără îndoială", că atacul a fost efectuat "ca stimulent, la comanda și coordonarea Iranului."

Dacă Bulgaria acuza Hezbollah în raport, este probabil să crească presiunea asupra Uniunii Europene, pentru a adăuga organizația pe lista de grupuri teroriste scoasa in afara legii. Făcând astfel, va face ilegal orice transfer financiar al UE către Hezbollah, sau catre orice membru al organizației.
Victimile Evreiesti ale atentatului
Cu toate acestea, oficialii Israelieni sunt sceptici cu privire la această posibilitate și au spus că avem nevoie de un consens din cele 27 de țări Europene, pentru a pune Hezbollah pe lista neagră a UE. 

Franța doreste să blocheze aceasta grupare din interes de a nu pierde o influență istorică și diplomatică peste Liban.

Ministrul de Interne bulgar, Țvetan Țvetanov, a declarat marti reporterilor, că ancheta a stabilit că trei persoane au fost implicate în atacul asupra unui autobuz în Burgas la 18 iulie, care a ucis cinci turiștilor Israelieni și un conducător auto local.

"Am stabilit că doi dintre ei au fost membri ai aripii armate a Hezbollah", Organizația Libaneză Terorista, de asemenea, e acuzata de atacuri asupra Ambasadei Israelului și AMIA din Argentina, în 1992 și 1994, respectiv, ceea ce a dus la mai mult de o sută de morți și sute de răniți, a spus el.

Acest lucru sa întâmplat ultima data exact la aceeași dată ca și cea din Burgas, dar cu 18 ani mai devreme."Există date care arată legătura dintre finanțare și Hezbollah și cei doi suspecți", care au folosit pașapoarte reale din Australia și Canada, a specificat oficialul Bulgar.

Legătură clară cu atacul Hezbollah din Lumea Veche ar putea deschide calea pentru Uniunea Europeană de a se alia cu Statele Unite ale Americii și să includă Hezbollah în lista Organizațiilor Teroriste.

Israelul acuză Iranul de a fi in spatele atacului din Argentina, acesta din urmă a generat o controversă, care continuă. Buenos Aires si Teheran au semnat un controversat Memorandum de intelegere, fapt care a stârnit respingere din Ierusalim,a Comunității Internationale Evreiesti și cele mai multe dintre familiile victimelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...