Israel

Loading...

luni, 7 ianuarie 2013

Politician Egiptean declara "Israelul va fi distrus într-un deceniu"

Politician Egiptean declara "Israelul va fi distrus într-un deceniu" provoaca o Criza diplomatica
Essam El-Erian
Confruntarile dintre națiunile Islamice din Orientul Mijlociu și Israel sunt un fapt care se repetă de ceva timp si nu are aparent nici o prevedere pentru răgaz.

 Cu cateva zile în urmă, Essam El-Erian, un consultant al Președintelui Egiptean Mohamed Morsi, a declarat că "Israelul va fi distrus într-un deceniu."

El-Erian este vicepreședinte Partidului Islamist al Libertății și Justiției-Fratii Musulmani, în timpul unui interviu cu Asharq Al Awsat a facut urmatoarea declaratie :"ideologia sionista a eșuat, iar acest proiect numit [Israel] este destinat să se prăbușească în următorii ani. Nu va exista un asemenea proiect numit,Israel. 

[Regiunea] va fi numita Palestina, unde, evreii, musulmanii, creștinii, druzi și toate celelalte persoane care locuiesc acolo vor fi cetățeni palestinieni. Aceasta este credința noastră, trăim pentru aceasta și aceasta este puterea noastră. "

Potrivit consultantului politic, existența Statului Israel a fost o încercare de a înăbuși dezvoltarea democrației în țările din Orientul Mijlociu: "Proiectul sionist in Palestina sa nascut~pentru ca să împiedice existența democrației în țările arabe și pentru a preveni unitatea și de dezvoltarea în regiune. "

Pentru El-Erian, "evreii sunt ocupanti teritoriului istoric al Palestinei, ei fiind un obstacol în calea de întoarcere a palestinienilor." Potrivit acestuia, evreii care ocupa teritoriul Israelian ar trebui să "plece în alte locuri care considera că sunt mai bune pentru ei."Vestea a fost preluata astfel de către diverse mass-media, cum ar fi DailyTelegraph,din Anglia.
Morsi
Răspunsul mass-mediei Israeliene a venit imediat, ca formatori de opinii menționând că guvernul Israelian nu a pus la îndoială niciodata legitimitatea Statului Egiptean, și că se așteaptă același tratament din partea Egiptului.

Președintele Morsi a numit un purtător de cuvânt pentru a comunica faptul că consultantul El-Erian și-a exprimat opinia sa personală, care nu este adoptata de presedinte sau guvern.

" Mincinosul" ......Zilele acestea presa Egipteana a difuzat un video care denunta atitudinea Presedintelui Morsi fata de Evrei si Israel . Mursi îi numeşte pe Evrei : lipitori, descendenţi ai porcilor şi maimuţelor, locul Evreilor nu este în Orientul Mijlociu şi ei trebuie goniţi „de pe pământurile musulmane”., potrivit lui Mursi, singura solutionare a problemei palestiniene este „rezistenţa în toate formele ei”, declarând că orice fel de negocieri cu Israelienii este o pierdere de timp .

http://www.youtube.com/watch?v=1mXnbgsg9DM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...