Israel

Loading...

duminică, 27 ianuarie 2013

Misiune Imposibila - Distrugerea Israelului


Astazi 27 Ianuarie este ziua Internationala de comemorare a Holocaustului.

Evreii au fost întotdeauna în fața unei Misiuni Imposibile,iata câteva exemple din istorie.
       Holocaust

Cine, uitandu-se la mii de cadavre de Evrei uciși de către regimul Nazist, ar fi fost în măsură să creadă că, în termen de trei ani, Evreii vor deveni o națiune prosperă și inteligenta ? , un popor ucis cu cruzime și persecutat de regimul Nazist .

Cu toate acestea, doar in trei ani, după ce statul Israel a fost renăscut, Evreii slabi si oprimati au devenit un popor puternic, inteligent, creativ și prosper. Astazi la 65 ani mai târziu, Statul Israel este o minune a lumii.

1948, Războiul de independență
15 mai 1948 - o zi după ce a devenit o tara independentă, Israelul a fost atacat de cinci națiuni arabe.Arabi numeric fata de Israel, într-un raport de 4 la 1 ca populatie, de la 100 la 1 ca soldați și  1000 la 1 fata de echipamentele militare.

O țară care tocmai a fost renăscuta, fara o armata formata,fara arme speciale ... Cum ar putea câștiga fata de atâti de mulți dușmani ? Analiștii internaționali au fost unanimi în estimarea sfârșitul prematur al unui stat care tocmai a fost născut.

Dar, împotriva tuturor previziunilor umane și fără ajutorul din orice alta țară, micul Israel a câștigat războiul și lumea a fost uimita,comparand situatia momentului cind David la bătut pe Goliat.

 Iunie 1967 - Razboiul de 6 zile
Israelul este atacat cu o repeziciune foarte mare din toate părțile de mai multe Națiuni Arabe.

Din nou, proporția raportata la forta de soldați și arme este gigantica. Încă o dată Israelul va trebui să lupte singur. 

Statele Unite ale Americii sprijină Israelul, dar teama de a intr în conflict și să provoace Uniunea Sovietică, care susținea Arabii era mare. Israelul se confruntă din nou cu o Misiune Imposibila.

Războiul a durat doar sase zile. 10 000 de Egipteni ucisi,15 000 mii de Iordanieni,mii de Sirieni, Irakieni și soldați din alte țări.Numai Egiptul a pierdut 400 avioane, 600 de tancuri și mii de piese de artilerie, muniție, arme de calibru mic, și vehicule, depășind valoarea de un miliard de dolari și o jumătate.

De-a lungul războiului de 6 zile numai 700 de soldati Evrei si-au pierdut viața.În doar șase zile, Israelul câștigă războiul, umilește dușmanii si salveaza din mana dusmanului Ierusalimul,care dupa 2 500 de ani în mâinile Națiunilor Străine,revine Israelului.

Rascumparare Imposibila
Uganda, 4 iulie 1976, Aeroportul din Entebbe. Mai mult de 100 de pasageri, cea mai mare parte Evrei,sunt luati ostatici în mâinile a opt teroriști arabi.

Orice încercare de salvare risca ca toată lumea sa fie ucisa. Teroriștii sunt sprijiniti de către Președintele țării, dictatorul Idi Amin.

Intr-o acțiune fulger si riscantă, în numai 99 de minute a Operatiunii, un Comando Special Israelian a invadat Uganda, a păcălit toți soldații dictatorului Idi Amin si a ucis toti teroriști. La momentul potrivit un soldat Israelian deghizat perfect in dictatorul din Uganda a fost succesul misiunii. 

Comandoul Israelian a mai distrus, de asemenea, 11 MiG-uri Air Force Uganda, care au fost pe traseu,106 ostatici au fost salvati, înregistrând doar trei decese, unul dintre cei ucisi a fost Comandantul Operațiunii, Cpt. Yoni Netanyahu, fratele prim-ministrului Israelian Benjamin Netanyahu.

Salvarea de la Entebbe sa mutat in lume. Zeci de cărți au fost scrise și multe filme au fost făcute cu privire la această salvare indrazneata.

 Recenta, salvare a lui Ingrid Betancourt din mâinile teroriștilor FARC a făcut ca mulți oameni sa si aminteasca de acțiunile legendare ale Israelului.Propria Ingrid a reamintit Israelul,ea a spus:A fost o Operatiune perfecta,nu exista in Istoria lumii asa ceva,Israelienii sunt gata pentru ca sa si apere Istoria.

Jocurile Olimpice de la München, Germania, 1972
Teroriștii palestinieni aparținând organizației "Septembrie Negru" au ucis 11 atleți Israelieni.
Rapid guvernul Israelian pregătește o super operațiune secretă -pentru a vâna teroriștii ,15 agenți sunt alesi, dintre cei mai buni din Israel.

Misiunea este de a găsi și elimina toți liderii și organizatorii din "masacrul din Munchen".
Obiectivul principal a fost de al găsi și elimina pe Ali Hassan Salameh, cel mai mare pivot, cunoscut sub numele de "Prințul Rosu", care putea sa se ascunde oriunde în lume.

Intro perioada de mai mulți ani, cei 12 teroriști de top ,legati de "Septembrie Negru" au fost uciși misterios în țări diferite.

Câțiva ani mai târziu (22 ianuarie 1979) șeful principal Ali Hassan Salameh, a fost găsit și ucis în Liban atunci când, misterios, mașina lui a explodat.

 Războiul de Yom Kippur,Sarbatoarea Sfanta a Ispasirii
6 octombrie 1973 - Yom Kippur, Sarbatoarea Sfanta a Ispasirii in ISRAEL,sute de soldați sunt în Sarbatoare,rugându-se,si se relaxeaza vigilența Forțelor Israeliene.

Dintr-o data, Egipt, Irak și Siria lanseaza un atac surpriză.Dezavantajul lui Israel este mare, plus factorul surpriza.Sa vedem raportul de forte :

- 1 milion si zece mii de soldați Arabi împotriva a 415 mii de Evrei
- 4 500 de tancuri Arabe împotriva a 1500 de tancuri Israeliene
- 3 800 blindate Arabe impotriva a 3 000 blindate Israeliene
- 1 113 aeronave Arabe împotriva 561 aeronave Israeliene
- 1 920 unități de artilerie Arabe împotriva 945 de unități de artilerie Israeliene
- 197 elicoptere Arabe împotriva 84 elicoptere Israeliene
- 125 nave marine Arabe impotriva 38 nave marine Israeliene

Americanii sunt departe din nou, așteptând sfârșitul lui Israel. Omenește vorbind, Israelul este singur,dar inca odata vedem ca cel Prea Inalt este cu ei.

În dezavantaj gigantic și încă luati prin surprindere, nimeni nu spera in supraviețuirea lui Israel. Câștigarea acestui război era o Misiune Imposibila.

Dar când războiul părea să se indrepte spre un rezultat tragic, Israelul recâștiga controlul. Situația sa schimbat drastic într-un timp scurt, caci in putin timp armata Israeliană deja a intrat in Siria și Egipt.

Razboiul a fost castigat in trei săptămâni de către Israel,dar prețul a fost ridicat.Israelul a avut  2 656 morți și 7 250 răniți fata de 15 000 morți și 35 000 răniți de partea Arabă.

Este incontestabil faptul că Israelul a fost atacat prin surprindere de o armată de departe superioară, și, în numai trei săptămâni, a intrat pe teritoriul dușmanilor sai.

- Cu doar 318 bărbați Avraam a salvat pe nepotul său Lot din mâinile regilor din Mesopotamia. 

Geneza 14 - http://www.bibliaonline.com.br/aa+cornilescu/gn/14

- Cu doar 300 de oameni Ghedeon a intrat într-o misiune sinucigașă împotriva unei armate de nenumerat - cum ar fi nisipurile de pe plaja marii.

Judecatori 7 - http://www.bibliaonline.com.br/aa+cornilescu/jz/7

Distrugerea reactorului nuclear Irakian - 1981
Misiunea imposibila era să zboare în Irak, fără a fi detectati de către radarele Arabilor,pentru a distruge reactorul nuclear Irakian o chestiune de minute in care trebuiau să se întoarcă acasă în siguranță.Misiunea a fost realizată perfect și a provocat o perplexitate Mondiala.

Misiunea Imposibila

Există sute de exemple din Biblie și din istorie.Care este secretul din spatele tuturor victoriilor militare uimitoare ale lui Israel ?,sa vedem ce ne spune Scriptura :

Nu vor mai fi de jaf între neamuri, nu le vor mînca fiarele din ţară, ci vor locui în linişte, şi nu le va mai turbura nimeni.  (Ezechiel 34.28)

De aceea, nu te teme, robul Meu Iacov, zice Yahveh; şi nu te speria, Israele! Căci te voi izbăvi din ţara cea depărtată, şi îţi voi izbăvi sămînţa din ţara în care este roabă; Iacov se va întoarce iarăş, va avea odihnă şi linişte; şi nu -l va mai tulbura nimeni. (Ieremia 30.10)

,,Nu te teme, robul Meu Iacov, zice Yahveh; căci Eu sînt cu tine. Voi nimici toate neamurile printre cari te-am împrăştiat, dar pe tine nu te voi nimici; ci Te voi pedepsi cu dreptate, nu pot să te las nepedepsit.`` (Ieremia 46.27)

Voi aduce înapoi pe prinşii de război ai poporului Meu Israel; ei vor zidi iarăş cetăţile pustiite şi le vor locui, vor sădi vii şi le vor bea vinul, vor face grădini şi le vor mînca roadele.Îi voi sădi în ţara lor, şi nu vor mai fi smulşi din ţara pe care le-am dat -o, zice Yahveh Salvatorul  tău!`  (Amos 9:14-15 )

În ziua aceea, voi face pe căpeteniile lui Iuda ca o vatră de foc supt lemn, ca o făclie aprinsă supt snopi; voi mistui în dreapta şi în stînga pe toate popoarele de jur împrejur, iar Ierusalimul va fi locuit iarăş la locul lui cel vechi.

În ziua aceea, Yahveh va ocroti pe locuitorii Ierusalimului, aşa că cel mai slab dintre ei va fi în ziua aceea ca David; şi casa lui David va fi ca Yahveh, ca Îngerul lui Yahveh înaintea lor. (Zaharia 12.6,8)

În ziua aceea, Egiptul va fi ca o femeie: va tremura şi se va teme, văzînd mişcarea mînei lui Yahveh al oştirilor, cînd o va ridica împotriva lui.Chiar şi ţara lui Iuda va fi o groază pentru Egipt: cum i se va vorbi de ea, se va îngrozi, din pricina hotărîrii luate împotriva lui de Yahveh al oştirilor. ( Isaia 19:16-17)

Yahveh l -a scos din Egipt, Tăria lui este ca a bivolului pentru el. El nimiceşte neamurile cari se ridică împotriva lui, Le sfarmă oasele, şi le prăpădeşte cu săgeţile lui.Îndoaie genunchii, se culcă întocmai ca un leu, Ca o leoaică: Cine -l va scula? Binecuvîntat să fie oricine te va binecuvînta, Şi blestemat să fie oricine te va blestema!`` (Numeri 24.8-9)

Casa lui Iacov va fi un foc, şi casa lui Iosif, o flacără; dar casa lui Esau va fi miriştea, pe care o vor aprinde şi o vor mistui; şi nu va mai rămînea niciunul din casa lui Esau, căci Yahveh a vorbit! ( Obadia 1:18)

Îi vei căuta, şi nu -i vei mai găsi, pe ceice se certau cu tine; vor fi nimiciţi, vor fi perduţi cei ce se războiau cu tine.Căci Eu sînt Yahveh Salvatorul tău, care te iau de mîna dreaptă şi-ţi zic: ,,Nu te teme de nimic, Eu îţi vin în ajutor!

Nu te teme de nimic, vermele lui Iacov, şi rămăşiţă slabă a lui Israel; căci Eu îţi vin în ajutor, -zice Yahveh, -şi Sfîntul lui Israel este Mîntuitorul tău.Iată, te fac o sanie ascuţită, nouă de tot, cu mulţi dinţi; vei zdrobi, vei sfărîma munţii, şi vei face dealurile ca pleava. (Isaia 41.12-15)

 Îl văd, dar nu acum, Îl privesc, dar nu de aproape. O stea răsare din Iacov, Un toiag de cîrmuire se ridică din Israel. El străpunge laturile Moabului, Şi prăpădeşte pe toţi copiii lui Set.Se face stăpîn pe Edom, Se face stăpîn pe Seir, vrăjmaşii lui. Israel face fapte mari. (Numeri 24:17-18)

Israelul este o țară mai mică,tările Arabe musulmane sunt de 640 de ori mai mari.Israelul nu poate pierde nici un război împotriva dușmanilor sai - ar fi fatal,dar, conform profeției biblice, distrugerea Israelului ... E o misiune imposibilă. Shalom !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...